Kvällens middagsrecept, Tacobiffar med guacamole!
Får jag lov att tipsa om ett riktigt gott recept till en sjuuukt god middag, Tacobiffar med guacamole. Jag gör det ändå!
Jag bjöd mina päron på detta idag :) Mor min ringde och bad mig hitta på något att göra med köttfärs varpå jag tog fram vår LCHF kokbok och bläddrade lite på måfå och POFF så dök receptet upp, eller ja sidan med receptet.
Efter lite studerande i köket insåg jag att det var precis vad föräldrarna skulle bjudas på i afton.
Det är dessutom precis vad det låter som att det är, tacobiffar. Jag blandade ner en tacokryddblandning i köttfärsen tillsammans med lök och ägg för att sedan göra biffar av det. Kryddblandningen snodde jag ihop själv med salt, peppar, paprikapulver, lök & vitlökspulver, oregano och spiskummin men man kan också använda sig av en färdig kryddblandning på påse.
Då vi inte hade helt och hållet allt till guacamolen blev det lite improvisering för att få det gott. Vitlöken var slut men jag fann charlottenlök som fick duga. Finhackade tomater och charlottenlök blandade jag med avocado, turkisk yogurt, salt, peppar och ett stänk ketchup. Sedan lät jag det dra lite i kylskåpet. Om ni undrar hur mycket av varje jag använde så höftade jag mig igenom hela receptet för att få min egen personliga touch för jag har lite svårt att följa ett recept till punkt och pricka om det inte är JÄTTEsvårt, det var inte biffarna.
Hur som helst, det var en stor hit i vårt hushåll, det ska lätt lagas igen...och vem vet, kanske kan man ta tzatziki istället för guacamole?!! :)
Jag bjöd mina päron på detta idag :) Mor min ringde och bad mig hitta på något att göra med köttfärs varpå jag tog fram vår LCHF kokbok och bläddrade lite på måfå och POFF så dök receptet upp, eller ja sidan med receptet.
Efter lite studerande i köket insåg jag att det var precis vad föräldrarna skulle bjudas på i afton.
Det är dessutom precis vad det låter som att det är, tacobiffar. Jag blandade ner en tacokryddblandning i köttfärsen tillsammans med lök och ägg för att sedan göra biffar av det. Kryddblandningen snodde jag ihop själv med salt, peppar, paprikapulver, lök & vitlökspulver, oregano och spiskummin men man kan också använda sig av en färdig kryddblandning på påse.
Då vi inte hade helt och hållet allt till guacamolen blev det lite improvisering för att få det gott. Vitlöken var slut men jag fann charlottenlök som fick duga. Finhackade tomater och charlottenlök blandade jag med avocado, turkisk yogurt, salt, peppar och ett stänk ketchup. Sedan lät jag det dra lite i kylskåpet. Om ni undrar hur mycket av varje jag använde så höftade jag mig igenom hela receptet för att få min egen personliga touch för jag har lite svårt att följa ett recept till punkt och pricka om det inte är JÄTTEsvårt, det var inte biffarna.
Hur som helst, det var en stor hit i vårt hushåll, det ska lätt lagas igen...och vem vet, kanske kan man ta tzatziki istället för guacamole?!! :)
Oven n out! ;)
Kommentarer
Trackback