Sverige när det faktiskt när det är som bäst

Nu sitter jag med en av dom jag tycker bäst om, Mia, på min mor och fars veranda..klockan den är ca 00:30 och jag tar till samos onsdag 06:05, inte speciellt kul tid att resa men vad ska man göra..
Vi har under kvällen avnjutit ett X antal härliga drinkar just ute på verandan tillsammans med shisha med druvsmak (jag var lite lite skeptiskt till en början) detta är faktiskt nåt som jag gillar mer och mer.
Det börjar nu bli en aning kallt, jag har ju mina underbara ulltofflor å jag lider inte så mkt men jag kan juh inte helt sticka under stolen/soffan med att det är liite kallt. Vi har faktiskt suttit ute sen ca 18:00 och ätit gott och druckit gott så det kanske är dags att dra sig in...
Kvällen här på landet har varit helt tyst förutom den musik vi lyssnat på och ja, det har vart lite allt möjligt..drängarna var faktiskt kul då vi lyssnade på "kung över ängarna" då man  (jag) inte kunde låta bli att älska landet, den plats utanför stan som jag måste lämna för samos..

men i vart fall...jag har haft en kanonsemester eftersom jag träffat så många av dom som jag tycker så mkt om :D
jag kan med gott humör sätta mig på planet på onsdagmorgon och vara både glad och ledsen...
nu ska jag återgå till veranda,shisha och dessa härliga drinkar!

Ha de!!

Nu är det sverige som gäller..i 12 dagar..

Hepp så var man i Sverige igen, bara så där...eller ja, bara så där är väl att överdriva en aning..det tog ju x antal timmar i flyg, från 15:45 (kanarisk tid) till 22:20 svensk tid. Jag fördrev mina timmar på flyget med att lyssna på musik, kika på dom bilder jag tagit den senaste tiden (vilket framkallade en liten längtan tillbake ner till Lanzan), jag åt den underbara flygplansmaten som jag ännu en gång var tvungen att påpeka att jag skulle ha, sen lite film och så musik i öronen mer eller mindre all the way to kalla sverige.
Efter att jag gått hela vägen till baggagebanden, lastat upp väskorna på vagnen och var på väg ut för att träffa min kära morbror som kom och hämtade mig så kommer en polis från tullen fram precis som jag vänder runt näst sista hörnet,
-"Är allt det där baggaget ditt??!"
Med lätt mord i sinne för att han stoppar just mig klär jag mig i mitt bästa guide-smile och svarar,
-"Ja efter att man spenderat 6 månader som guide på kanarieöarna blir det en del packning att resa med"
Farbror blå ger mig ett snabbt leende och säger ha det så bra, jag är redan på väg vidare ut då men ler tillbaka och önskar honom det samma..tänk vad man kan efter att vart guide ett tag..

Jag lämnade Lanza en aning ledsen men ändå glad, en underbar mix av känslor som man bara har när man lämnar nåt man lärt sig tycka om där det också finns kvar personer man tillbringat 6 månader med som nu blivit ens goda vänner. Det är alltid så när man bryter upp sitt lilla liv, eller snarare packar ner det i ett mindre antal koffertar och konstatera att, ja fan, det fick plats den här gången också.
Så, en kort sammanfattning av säsongen 08 - 09 på Lanzarote, den blev en kul, lärorik och lavafylld säsong med galna upptåg och underbara människor, vi var ett bra gäng och ja, vi har haft galet kul! Många turer på byn blev det..Tack till er alla för att det blev som det blev! Saknar 08 - 09:s apollo/lanzafamilj.
Btw så har mitt fina sår från närkontakten med señor lavasten läkt och efterlämnat ett vacker ärr, Lanza har lämnat a permanent mark på mitt ben!

Nu är jag i skrivande stund hemma hos mor och far på landet igen och så är jag då tillbaka på en plats där inget är nytt, eller man känner allt om jag säger så. Jag har redan hunnit mysa med katter samt nysa på grund av katter (underbara allergi) Jag är alltså tillbaka i det gamla livet men bara för ett kort tag, på planet till sthlm satt 210 pax som skulle hem till jobb och vardagsliv och 1 pax som skulle hem och på semester. För om 12 dagar ungefär är väskorna och jag åter uppe på arlanda igen, då cirka klockan 04:30 för att flyga till athen och vidare mot samos. Jag älskar verkligen dessa tidiga flyg......Men inte tänka på det nu, det tar vi då och nu är nu..eller nu är då men..ja..tar en dag i taget.
Planen för följande dagar är att: SOVA (efterlängtat) träffa folk som jag saknat och inte sett på 4 eller 6 månader samt att ta en och annan tur in till nkpg för att inhandla saker man bör ha som guide, ett par vita skor (då de jag hade fick tacka för sig) och strumpor som passar till dessa nya skor.
Imorgon söndag så sover jag ut och sen ska jag på fotboll, mitt gamla lag har seriepremiär och självklart vill jag med och kika på det! Innan bjuder Sanna på lunch och jag ska äntligen få träffa Felix igen, ser fram emot morgondagen. Borde nu ämna mig till sängs, trött efter för lite sömn igår/imorse och på semestern ska man juh vila upp sig (har nån sagt det till annat folk som tar på ferie?!) så får ni se om jag vaknar upp förvirrad och undrar över vart jag är, det har hänt förr....

God natt! :)


Nu är det slut....

Så, nu har jag nästan packat ner mitt liv igen..imorgon bär det av mot sverige...det är en märklig dag, märklig känsla att det faktiskt gått ett halvår nu..galet!!!
igår hade jag o malin vår sista spanska afton och vi fick faktiskt igång vår lilla grupp tillslut och jag tror dom hade det riktigt hyggligt så det kan man känna sig nöjd med.
Har städat ur min låda på kontoret och avslutat allt här så nu är det alltså slut på lanzan för min del...weird!
borde man vara ute och njuta av solen kanske?! well, ja men jag fick ganska mkt sol i tisdags när jag och Mie tog över till La graciosa och chillade..jeepsafari där oxå bland annat, det var nice!

Checkade min mail just i detta nu och nu har jag fått nedresebiljett till Samos, den 29 april..soft som fan, massa ferie hemma, typ 12 dagar!

Så då var det alltså slut för denna gång och nästa gång jag skriver ett par rader här befinner jag mig på svensk mark och ute på landet hos mor o far! :)

Men en sak är säker, jag kommer sakna team Lanza 08-09, vilket gång vi varit..TACK!!!

For the time being..

Jag kan då inte beskylla mig för att vara en flink bloggare för tillfället men alltid när jag kommer på att "jo men jag ska nog ta och uppdatera min blogg nu" så dyker alltid annat upp, eller så kommer den idén när man faktiskt bara har 5 minuter igen innan man ska iväg på jobb exempelvis.
Så vad har inte hänt sedan sistens?! ja, bra fråga..vi kan säga så här..nu är det söndag, iaf i några minuter till..så måndag it is och jag är inne på min sista vecka på Lanza, vilket är helt sjukt på ett sätt, vi kom ju nyss.....ehuumm...

För någon vecka sen, det måste det vara iaf..känns som länge sedan men så känns ju lördagen långt borta lixom...I ALL FALL så för någon vecka sen uppdagades det var mina nyckar till den "nya" lägenheten tagit vägen för dom var som spårlöst borta...dom har nu då dykt upp i, håll i hatten, sthlm hos ingen mindre än min gamla sambo Bettan, den nyckeltjuven!! Att mina nycklar valt att ta med henne har i sitt då reslulterat i en del intressanta händelser. Bland annat att jag en dag då jag var ledig och sov sjukt länge blev inlåst i mitt eget hem!!! Båda de andra casa de Flinky hade sina nycklar och Mia som lämnade platsen sist hade då låst in Wesslan. Det ringde jag naturligvis upp den skyldiga och meddelade varpå jag hörde ett lätt muhahaha i andra änden..turen var då att jag sovit mig igenom dagen och klockan var 12:45 och Mia skulle snart komma hem igen och låsa upp.

Vi börjar ju som sagt att närma oss slutet på Lanza 08-09 och vi har sett tillbaka på det hela, och insett att.."fan vi har haft kul! & god damn vi har gjort galna grejer!" och ja det är ju inte slut än! haha..som anna skulle sagt "It ain´t over til the fat lady sings!" hehehe
Vi är nu 4 guider kvar då vår danska lämnade oss i fredags (10/4) och snart lämnar jag då, den 17 april står man åter på svensk mark igen efter flera månader på Lanzan.
Så nu njuter vi av all tid i solen vi kan få, kan inte komma oss hem utan en solbränna..hur skulle det se ut va?! ;)
Nu har jag även tillåtit mig själv att tänka några steg längre, med andra ord jag har låtit mig själv tänka över sommaren och med det har jag även läst igenom det material förra årets team på Samos knåpat ihop. Så sommar på Samos ser jag fram emot!
Före det ska jag ta tillvara på tiden hemma med familj och vänner som man saknar nåt så galet ibland.

När jag nu känner att jag inte vet vad ska jag skriva vidare om här kan jag å i lugn och ro ägna mig åt att förbättra kamelsafarituren jag ska ha imorgon, senare idag...vi har lyckats få en full buss den turen, det ska ni veta har inte skett nån gång innan! Damn den ska vara bra min sista gång med den! Aja, nu dags för kamelen..höhöhö

Ha det!!

RSS 2.0