Tänk på det du!!

Idag är moi ledig och har under dagen ägnat tid åt att se på film, en härlig fridagsyssla när man med gott samvete tittar på solen ute och konstaterar att "Näää, idag möts vi inte" och med det sätter sig tillrätta och kör igång en film.
Så denna dag har jag tittat på en tänkvärd och faktiskt lärorik film, säkerligen skapad mest i underhållningssyfte men i min mening en film att lära av och tänka till kring och som får mig att fundera på och hoppas att vi människor är så smarta som vi tror...Jag talar om Rise of Planet of the Apes.

 

Helt klart både sevärd och tänkvärd. Ett budskap jag såg var det att det spelar ingen roll hur man ser ut på utsidan för på insidan är vi alla lika (från de scener var primaterna intar Golden Gate bron, de må vara olika arter men insidan lika och de slåss för samma sak.)
Annars så kan vi ju se hur en del människor anser sig vara naturens överhuvuden och tror att man kan kontrollera allt. Så don't mess med genetiken och andra arter, det kan sluta mindre lyckat än vad man tror...

Eftersom jag har tid funderar jag nu på att ta mig igenom en film till och hoppas få ut något av den också :)


Seaview laters alligators!!

Perspektiv

Nyss hemkommen från min numera, igen, dagliga powerwalk på morgonen. Samtidigt som jag lyssnar på musik som peppar mig för dagen eller inspirerande podcasts av Robin Sharma ges det tid till eftertanke. Idag som andra morgnar får jag mig ett ordentligt perspektiv på livet. Vi tycker ibland att våra problem eller uppförsbackar känns oändliga, oövervinneliga eller i vart fall extremt hårda att ta sig igenom eller förbi...först och främst är sådan uppförsbackar bra för att man kommer alltid starkare ur situationen med mer erfarenhet och kan tackla nästa situation bättre.problem är gåvor och för mig har ordet problem en positiv mening. Jag får annat perspektiv bara genom mina promenader för att jag passerar ett antal människor som tyvärr inte har det så bra som vi andra har det, idag på morgonen passerade jag två män som antagligen inte har något hem att komma till då de sover ute, under eller/och på filtar. De har ingen mjuk säng att krypa ner i eller nångon skön kudde att lägga huvudet på. Att se dem återställer alltid mitt perspektiv och mina problem/uppförsbackar känns då inte lika tunga längre. Alltså ser vi inte världen som den är utan som VI är.
Detta kan man disskutera kring i oändlighet nästintill, och visst finns det stora uppförbackar som är svåröverkomliga, till exempel sjukdomar och de vill jag väl kanske inte helt räkna in men om vi ska se till det så är vi i västvärlden ändå bättre utrustade och har bättre möjligheter till hjälp än andra....

Jag har mitt arbete att tacka för att jag fått perspektiv på livet, då jag kunnat resa runt en hel del, bott i olika länder och kulturer och vi i våra I-länder i väst har det bra, bättre än vi många gånger tror och därför bör man ta en minut och ställa sitt liv i perspektiv till andra och sedan leva dagen lite gladare, vara nöjd med vad man har och även kanske till och med hjälpa andra mer för skulle man själv inte vilja ha hjälp av de som kan hjälpa om man var befann sig i en sådan situation?!?!

Nu ska jag ta tag i min dag med mina utmaningar och se till att glänsa så solen blir avundssjuk, bara för att jag kan och vill.



Peas n löööööööööööv

Nystart

Slötiden är förbi och energin är på väg tillbaka igen, har haft en liten dipp i drivet den senaste tiden, lite av och till i alla fall men det är slut med det nu och jag taggar för fullt  för att kunna köra stenhårt vilket är bra nu de här sista veckorna för att nå önskade mål. Än mer självdiciplin, det är så lätt att falla tillbaka på sånt som är enkelt istället för vad som bör göras, eller snarare vad som är rätt att göra :)

Så rätt att göra nu är att printa lite papper till morgondagens båtmöte som Mia och jag ska ha, medans gästerna njuter av sol, vind & vatten så tar vi och har möte där vi samlar ihop oss och siktar på awesomness för slutet av vår säsong här i Turkiet. Vidare är rätt att borsta tänderna och sova för det säger kroppen..så även om klockan är 21:30 säger jag god natt, viktiga saker på gång så det är bäst att vara utvilad :)



Peas n löööööööööööööööööv

Slööööö

Myskväll för mig själv, lite film och lite relaxande till svensk lugn musik..riktigt skönt :)
Efter gårdagskvällen har jag idag varit inte bara lite trött utan totalt slut i kroppen, hur gick det till egentligen?! Kan vara att jag är lite sliten men att jag inte känt av det förän nu efter en busig kväll i byn...jaja. Så dagen har tillbringats i mestadels vågrätt läge i en soffa eller säng. Chillade på livet med Caroline och Malin mitt på dagen, jobbade lite och sen intog jag mysmode hemma, SKÖNT! Skype med mamma som sätter upp delmål för att ta sig igenom hösten och vintern ;) bland annat konstaterade vi att det nu är bara 7 veckor innan jag är på svensk mark igen...DET känns märkligt måste jag säga, sommaren har svischat förbi men den har inte varit händelselös, tvärtom så har det varit en händelsefull sommar, en av mina bättre sommrar tror jag..en sommar med massa härliga människor, återfunnen energi och positivitet :)

Nu är det dax att inta sängen igen, ladda batterierna för morgondagen :)


Peas n lööööööv!

Så var det måndag igen..det gillar vi!

Måndagen är snart till ända, det har varit en ganska utmanande dag i paradiset men efter att ha hoppat in och agerat lite superguide så är allt åter som det ska och jag kan med ett leende på läpparna se tillbaka på en rätt så trevlig dag..detta mycket för att vi har världens trevligaste gäster, de må vara en lite jobbig situation men våra gäster är helt underbara i alla lägen! :) De gör jobbet hur bra som helst.
Nu laddar jag energicellerna för en kväll i sann måndagscharter anda med Malin och Caroline..något som blivit tradition hos oss. Vad som händer är svårt att säga men jag vet att jag kan koppla av ikväll och fira att dagen idag slagit så väl ut efter en lite mer problematisk gårdag och morgon.

CHAAAARTERMÅNDAG commin up, hur som blir det en nice kväll så det är dags att styra upp håret till lite afrikanska toner! Life is great!!


Seaview laters alligators!

Livet leker!

Jag vet att jag tjatar men jag bara älskar mitt liv, allt fungerar bara så bra :) Turkiet är underbart och jag har flera underbara vänner omkring mig som gör livet härligt här :) Körsbäret på den glassbomben är alla våra härliga gäster som gör jobbet lekande lätt och lika kul som jag tycker att det är att spela fotboll.

Idag är jag ledig men var ändå uppe vid 7, jag har äntligen kommit in i min goda rutin igen med att ta powerwalks på morgonen, det var inte helt hållbart med det under högsäsongen när det gick i ett hela tiden för då behövde kroppen all vila den kunde få. Men nu så har vi kommit in ett lugnare tempo igen och det är lättare att återhämta sig samt att komma igång och röra på sig ordentligt igen.
Ska om ett tag styra mot Alanya och min älskade vän och tillika kollega Mia, hon har vänner på besök så vi ska ut och turista oss..jag räknar med att det är jag som får guida ;) men det älskar jag ju!

Hoppas ni alla får en grym dag för det har jag tänkt att ha!! Bara för att visa hur skönt det kan vara här nere kommer lite bilder från vår senaste badbåtstur...
















LIFE IS GOOOOOOOOOOOOOOD!

Peas n löööööööv!

Roadtrip till Pamukkale och Hierapolis

Nu var det en vecka sedan jag droppade en bildbomb här på bloggen och inte har jag skrivt mycket heller, inte för att jag inte haft tid för det har jag haft men jag har valt att prioritera annat, som att hänga med mina härliga vänner som förgyller mina dagar lite extra här nere.
Förra veckan, tisdag till onsdag var jag och Mia på en liten roadtrip i studiesyfte, vi packade in oss i pärlan och for till Pamukkale och Hierapolis, ett världsarv beläget ca 5 - 6 timmar ifrån Side. Det var två härliga dagar med avkoppling tillsammans med arbete och en hel del skratt och fotograferande. När man besöker en gammal ruinstad blir det lätt att man tar väldigt många bilder på sten, viktig sten men ändå sten och det är kanske inte alltid kul för andra att titta på men för oss som varit där och tagit bilderna vet vi lite mer.
Det var en intressant tur på många sätt och intrycken är många, resan är ju nästan halva nöjet och vi hade väldigt kul på väg dit och även hem. Turkiet har verkligen en storslagen och vacker natur och att köra dedn väg vi gjorde som tar en upp i bergen var en fantastiskt upplevelse med många vackra vyer.

Rondellmonument i Antalya

 

Vem behöver GPS?! inte är det jag och Mia i alla fall...kartor och vägnummer tack! ;)

 

Bergsvy från vindrutan

Vi bodde på ett hotell i en liten by ca 5 km från själva Pamukkale, och vilken liten pärla den byn var!! Helt underbar!! Vi var några av de faktiskt få europeiska turisterna i byn för annars dominerade de turistande och boende turkarna. Det var riktigt härligt att vara omgiven av landets egen befolkning då det ger en helt annan känsla. Det märktes också på shoppingen som var galet billig och vi kom undan med inköp för egen del och en del presenter för en mycket billig peng. Presenter till familjen hemma köptes och även till Side-familjen, är man på semester köper man ju nåt till familjen ;)

På vårt hotell fanns det en bassäng med vatten från en varm källa som tydligen ska vara bra för kroppen, det var vi tvugna att testa kände vi.

 

Vy över Denizli, staden man kommer till innan man når Pamukkale

 

Varm pool - varm källa som tydligen har bra effekter på kroppen.

 

Muffinsfontän...tyckte vi i alla fall....

 

Lite turk-turist shopping..billigt billigt! :)

 

Huvudgatan genom byn

 

Dagen efter var det så dags att inta Hierapolis och Pamukkale så det var upp i ottan för att äta lite frulle på hotellet och sedan packa ihop oss och köra de 5 km till den norra ingången, vilket vi mest valde för att den var närmast och vad vi var glada för det. Vi kunde då gå igenom hela Hierapolis innan vi nådde fram till de vita klipporna som drar så mycket folk. Som sagt så var vi uppe ganska tidigt och vi var bland de första att gå in denna dag. Vi fick verkligen området mer eller mindre för oss själva. Så vi vandrade igenom det som en gång verkar ha varit en rätt storslagen stad. Genom nekropolen (gravområdet) vidare till agoran och via det som en gång säkert varit huvudvägen. Efter det tog vi vägen upp till den välbevarade amfiteatern var vi satt och beskådade den otroligt vackra utsikten.

 

 

Nekropolen, Hierapolis

 

Gravkammare

 

Basilica bath...en basilika..eller ett bad...eller båda?!?!?

 

En av portarna till huvudgatan och vid agoran

 

 

Amfiteatern och utsikten

 

Vi tog sedan en alternativ väg ner för att komma till de vita klipporna som Pamukkale ju lockar med, jag tror vi gick igenom ett bostadsområde men vet inte riktigt för att det fanns ingen info däromkring. Ska tillägga att nedanför amfiteatern har de anlagt vad de kallar för den antika poolen var man då kan simma runt bland ruiner bland annat och det var här jag kände att det blivit lite fel tyvärr. Hela det området var totalt kommersialiserat och det var restauranger och barer runt hela poolen, tillsammans med solstolar...området lät ungefär som ett poolområde från ett hotell så det var aningen missplacerat. Därför ägnade vi inte någon tid till denna del, vi kom, vi såg och gick lika fort igen...

 

 

Turist javisst! ;)

 

 

När vi sedan turistat oss färdigt gick vi ganska varma och svettiga tillbaka till bilen, åkte faktiskt tillbaka till den mysiga lilla byn var vi bott natten innan för att äta lunch och köpa slushies, mumsigt gott! Efter ett riktigt moskéutrop (inte inspelat som man kan höra i Side och Alanya) satte vi oss i bilen för att starta resan hemåt igen. Det gick fortare att komma hem..som alltid :P och så gick det ju mycket neråt istället för uppåt...
Vi gjorde ett stopp uppe i bergen någonstans för att stilla vårat sug efter gözleme, turkisk pannkaka. Vi blev sugna på det redan innan vi lämnade Pamukkale men vad göra, man måste ju sprida ut det roliga :P Men med så stora gözleme v fick kunde vi spara halva för att senare när vi kommit åter på känd mark göra ett sista fikastopp i Perge. Med starbuckskaffe och gözleme från bergen satte vi oss vid den gamla stadion i Perge, flummade lite och fikade. Där träffade vi även skalman som kom in på upploppet men gav upp och kravlade in bakom några antika stenar..tror han fick prestationsångest eller nåt..

 

Vad önskas..menyn står på väggen ;)

 

Atatürk finns överallt...så Mount Rushmore släng dig i väggen..här finns till och med vattenfall!!

 

Antalya från ovan

 

Fika i Perge...det är få förunnat!

 

Vår skalbeklädde vän som oväntat dök upp mitt på stadion får avsluta detta inlägg

 

Peas n lööööv!

 


RSS 2.0