En härlig helg i Götet

Igår runt 22-tiden kom jag hem efter en kul och trevlig helg i Göteborg, trött men glad. Det var skönt att få vidga vyerna lite grann.

I fredags lämnade jag Norrköping och mina vänner och styrde bilen mot Götet, med bra musik som stömmade ur högtalarna blev inte turen alls seg. Hittade gjorde jag senare i Göteborg och tog mig till min gamla kollega och tillika vän Elin, vi hade inte setts sen jag åkte från Fuerteventura i februari eller mars förra året tror jag så det var ett kärt återseende.
Tillsammans med Elin, hennes kille Per och deras vän Daniel tog vi bussen till Eriksberg var det denna helg var matmässa :) Per hade fått fribiljetter till allas vår glädje. Det var första gången som jag besökte en matmässa dock inte den sista. Det fanns all möjlig mat här, och självklart gick det ju ut på att vi skulle smaka på allting (det var vårt mål) här fanns verkligen allt mellan himmel och jord, i matväg alltså :) det som var mest representerat var korv och ost, plus olja och då såklart olivolja. Det var som ett gigantiskt buffébord och jag tror faktiskt att vi lyckades smaka på allt. En liten lista följer här: lax, korv, biff, chili con carne, potatis, mango (världens dyraste så vi tog två bitar) ananas, yogurt, älgkorv, te, ost, tomater, juice, ost, pilsnerkorv med mera med mera. Hela kostcirkel var i alla fall representerad, och jag provade till och med ostron, för första OCH sista gången, det var verkligen ingen höjdare, inte för att jag trodde det men det var värre än jag tänkt mig. Det smakade som en kallsup i havet med lite sand som knastrade mellan tänderna plus att själva ostronen fick mig att tänka på en manet som av misstag kommit med i kallsupen. Nej det ska jag aldrig mer äta!!! så för att får bort den smaken hittade jag lite korv att provsmaka. Precis innan vi fick "kallsupen" lurade Elin också i mig nån ost som både smakade och luktade getpäls, blöt getpäls och det var nästan lika vidigt som ostronet. I vanliga fall är ju getost gott men den tog priset.
När vi senare gått runt i hela hallen och kände oss lite konstigt mätta styrde vi hemåt för att ladda inför kvällen. Efter en tur på systemet med kundvägn, Elin och jag kunde verkligen inte sluta skratta åt det, åkte vi hem och gjorde sangria, eller ett tappert försök till sangria i alla fall. Senare kom killarna tillbaka och vi startade vår lilla fest :) Vi skrattade åt vissa av Elins kommentarer under dagen som att: "Köttbullen var kall, det MINSTA man kan begära är väl ändå att den är varm?!!!" vilket hon sade helt bestört, förvisso är det rätt men det var just sättet det kom ut på som gjorde det kul.
Senare styrde vi ner mot ett ställe på stan, Tranquilo, en latinobar som verkligen inte var tranquilo nånstans (tranquilo betyder lugn) det var full rulle med bra musik och dansande människor, ett bra avslut på kvällen. Dock gjorde jag misstaget att sätta mig ner så jag blev trött men annars var det riktigt bra :)

Lördagen och söndagen spenderade jag stillsamt tillsammans med Jenny, vi fikade, shoppade lite, fikade lite till tillsammans med hennes föräldrar i Kungälv, åt god grekisk mat och bland annat var tzatzikin en av de bästa jag ätit på länge. Lördagen avslutades med vin och musik (både bra och mindre bra :P ). Söndagen var chill och vi hängde mest hemma hos Jenny och hennes kille och framåt eftermiddagen/kvällen var det ju dags för mig att åka hem.
Som sagt var det en härlig helg med goda vänner och en hel del korv, ost och kaffe, kaffe blir det alltid mycket av när man är med jenny av nån konstig anledning :)


Nu väntar jag på att bli uppringd av tandläkaren så jag kan få mig en check av dem innan jag far iväg igen, det ju bra att göra det en gång om året i alla fall.

Peas n löööööv!

Hur guidelivet tog fart

Jag tänkte fortsätta berätta lite om mitt liv som guide

Hur det hela började...

Jag började jobba som reseledare/guide sommaren 2008, sökte jobbet som guide sent men fick chansen då en ledig plats dök upp. Kort och gott såg det ut ungefär såhär, intervju en torsdag, fick jobbet 2 timmar efter och åkte ut dagen efter. Jag skulle till Grekland och Zakynthos...var den ön låg hade jag då egentligen ingen aning om, och vad visste jag då om Grekland..nja det var inte så jättemycket det heller, mestadels det vi hade gått igenom i skolan.
Föga kunde jag ana där på planet ner till Grekland den sommaren att det skulle vara starten på en spännande resa innehållande glädje, ledsamheter, sol, regn, värme, kyla, skratt, stress, flygplatser, hotell, folk från hela världen, bussar, försvunna resväskor, språk, glada gäster, mindre glada gäster, religion, nya vänskaper, avslappning, sand, sten, kameler, mattor, vatten, saker som går sönder, berg, bilar, alkohol, kackelackor, karneval, ramadan, hundar, kyrkor, blommor, vägar man ej borde köra på, getter OSV.....även denna lista kan bli lång.

Som nämt högre upp, Zakynthos var min första destination och därmed den bästa, så är det i alla fall för många, att det första stället man jobbar på som guide är det bästa..visst finns det undantag men jag är inte något av de undantagen...
Jag blev hastigt inkastad i guidelivet och faktiskt, jag gillar det :) Den första tiden var snurrig, så mycket att tänka på och så mycket att lära känna. Det som var skönt var att jag hade bra back-up från kontoret hemma och även det lokala kontoret, alla var verkligen hjälpsamma och det är jag förevigt tacksam för.
Jag träffade flera härliga människor som jag gladeligen kan säga att jag fortfarande har kontakt med. Efterhand blev jobbet lättare och det flöt på bra, jag lärde mig mer om ön, mig själv, livet, landet och det blev något magiskt över det hela och jag kände att "ska det här bara vara en sommar?! jag vill ha mer!" Jag tog till mig vart enda ögonblick och njöt av allt eftersom underbart är kort sägs det. Många härliga minnen finns det och jag kan bjuda på ett starkt. En dag kände mina vänner och jag att lunchen kunde bli lite mer speciell än bara en sallad på stranden eller på huvudgatan i Laganas å vi åkte och köpte take-away och sen körde vi upp i bergen väster om Laganas, vi körde på små grus/sandvägar och när vi kommit tillräckligt långt parkerade vi och hittade en lämplig plats med utsikt över hela bukten och Marathonissis (skäldpaddsön), här bland torrt gräs och ljuvligt doftande vild oregano öppnade vi våra matpaket och njöt av god lunch och fantastiskt utsikt.

Det var en fantastisk lunch denna dag :)

 

Tänkte bjuda på lite fler härliga bilder från denna otroligt vackra ö som gjorde att jag blev helt såld på Grekland.

Underbara Limnionas på västra Zakynthos, ett litet paradis på ön

En Caretta Caretta, havssköldpadda, i Laganasbukten, en av många som kommer hit för att bland annat lägga ägg


Zakynthos Stad, "huvudstaden" på ön

 

Karaktäristiska höga kalkstensklippor, västra Zakynthos

 

Skeppsvrakstranden

 

En av många vackra solnedgångar

 

Gerakas beach, längst ut på halvön med samma namn


Det är såklart bar ett fåtal av alla bilder jag tog under min första sommar som reseledare, jag känner mig välsignad att få kalla sådan platser för arbetsplatser :)

Första sommaren i Grekland gav som sagt mersmak och jag kände att det var inget som bara fick vara en sommar, jag ville ha mer, kände att det fanns många fler platser att utforska och lära känna så varför nöja sig med "bara" detta! Sommaren 2008 var bara början på ett äventyr som sedan dess fått fler kapitel, tackvare kan jag säga, en otroligt underbar och upplevelserik sommar på Zakynthos.

 

Over and out så länge :)


Bakom kulisserna..Reseledaren

Jag vill ha sommar just för att jag vill jobba igen..Det är ett ganska speciellt liv man lever som guide men jag älskar det, jag trivs verkligen med det. Vissa kanske undrar när man ska ta tag i sitt liv och göra något vettigt av det, eller när man ska växa upp eller så tycker en del att ens liv är så jävla soft för att vi kan sola och bada och chilla i värme osv. MEN hur lätt är livet som guide?!

Jag tänkte presentera min syn på saken, på vårt liv och sen får de som vill gärna kommentera med tankar, frågor, synpunkter om man ser annorlunda på saken. Det här är min point of view

Som guide lever man sitt liv ungefär 6-7 månader åt gången och vi får hela tiden "börja om" när vi kommer till nya destinationer. Med börja om menar jag att vi får bygga upp vår umgängeskrets igen och igen för ibland så känner man inte någon i sitt team eller någon av de andra guiderna från de andra bolagen. Eller så känner man nån av dem man ska komma att spendera de kommande månaderna med eller så har man en gammal kollega/vän som känner någon av dem man ska jobba med. Här kan vi också konstatera att guidevärlden är ganska liten vilket jag märkte efter 2-3 säsonger.
Vi får även hitta nya favoritställen att hänga på, komma på plats i vår bostad, lära oss hitta runt, finna genvägar och hotell, lära oss OM nya hotell och det kan ju vara en del (från 6 till ett 30-tal) och efter en säsong sitter det mesta i huvudet (det är då dags att börja om...).
Vad mer är det, jo, vi måste lära oss hur de lokala fungerar för att kunna göra ett bra jobb dels med de vi delar kontor med och dels de som bor på och arbetar med mera på destinationen.
Dessutom ska vi lära oss mer eller mindre ALLT om destinationen, var ska man åka?, vad ska man se här?, var är det barnvänliga stränder?, klapperstensstrand?, finns det någon speciellt lokal mat man borde prova?, kan man dricka vattnet?, var kan man pruta? var slipper man pruta?, vad kostar bensinen?, vad kostar det att ringa hem?, SMS?, var kan man köpa...?, hur många bor i landet/staden/på ön?, hur fungerar statsaparaten?, religionen?, hur har de lokala det?, löner?, skola och utbildning?, jobb?, hur mycket ska man ge i dricks?, var går båten till...?, hur mycker kostar taxi mellan X til Y?, hur mycker blir det då om man åker lokalbuss?, närmaste butik/apotek? hur mycket blir det i svenska kronor? med mera med mera.
Listan kan göras lång med saker och ting vi hela tiden vi som guider får frågor om och även får hålla oss up to date med. Det är en av de, enligt mig, härliga utmaningarna med jobbet som driver åtminstone mig.
Men visst låter det ganska lätt?! ;)

På en del destinationer får vi lära oss att hantera ett slags kändisskap kan man säga för mer eller mindre ALLA av de lokala vet vilka guiderna är och vet var de går och vad de gör (tror de i alla fall), det går rykten om både det ena och det andra. Det är inte helt som att vara världskänd, och det är inte så jag menar, men det är ändå något man bör kunna hantera för att det kan slå fel ut och ge mindre kul resultat. Nog om det.

Vi får fantastiska möjligheter att utforska, uppleva och bo i andra länder och ibland får vi se helt otroliga saker och lära oss många nya saker och ting, vi får se livet ur andras ögon vilket jag anser ger oss vidvinkel på livet. Själv vill jag tro att det gör att vi får lättare att kunna sätta oss in i vissa situationer. Detta är något som är det häfiga och spännande med jobbet, att lära känna människor i andra länder som kan ge mig en annan syn på livet, som kan få mig att känna mig märklig medan den personen och dennes medmänniskor är helt "normala".
Att jobba som reseledare har väl sin glans. Till exempel har jag fått möjligheten att få se Sahara med mina egna ögon och få hela den upplevelsen när jag arbetade i Tunisien. När jag jobbade på Zakynthos fick jag chansen att se de stora havssköldpaddorna Caretta Caretta på nära håll, under min sommar på Samos fick jag uppleva hur det är att bo en liten grekiskt by med allt vad det innebär. Jag har varit på jeepsafariturer var jag upplevt så mycket att det kändes som den varade i flera dagar. Det är saker som vissa faktiskt bara går runt och drömmer om, medan jag och flera med mig får uppleva, eller till och med faktiskt får räkna det som en del av sin vardag. Att det är en del av min vardag är jag väldigt tacksam för, det är fantastiskt att ens vardag kan vara så varierande och innehållsrik som den är.

Varför älskar jag jobbet?! För att det är utmanande och man blir aldrig fullärd, det finns ALLTID nåt nytt, nya synsätt och det med intressanta och drivande är att ingen situation är den andra lik, för det finns lika många olika situationer som det finns människor. Man kan träffa på situationer som kan påminna om varandra men de är ändå inte densamma som föregående.
Sen är det även den delen där man får vidvinkel på livet, själv anser jag att jag ännu inte hunnit se speciellt mycket eftersom det finns så otroligt mycket kvar att se och uppleva, människor som jag ännu inte mött vars syn  på omvärlden jag inte fått höra om. Jag har ännu bara skrapat på ytan men sakta men säkert arbetar jag mig framåt....

Så ännu en gång, hur lätt är livet som guide?!
Lätt, njaeee...beror väl på hur man ser på det..vi kan i alla fall säga att det speciellt eftersom man lever med jobbet och jobbar med livet..eller?!


Kalla mig anpassningsbar :) Frågor på det?!

Jamaica...Indien?! GAH!

Jag har reslust, men först vill jag såklart till Turkiet och jobba men till den vintern funderar jag på om jag skulle passa på att resa lite kanske och då har jag nu funderat kring att pysa till Jamaica.
Det verkar grymt soft där, tror det skulle vara ett skönt break efter en fullspäckad sommar men vad skulle inte vara det?! Dock har jag haft oturen, eller vad man ska kalla det, att jag har läst mindre positiva saker om Jamaica på nätet men så klart även positiva saker. Tar jag in det jag läser tror jag ändå att jag skulle gilla det...men who knows för jag har, hör och häpna, andra funderingar också...MEN ska jag ut och resa är Jamaica högst akuell tillsammans med Indien som lockar på sitt sätt...GAH! Det är inte lätt när det är svårt...har hört mycket bra om Indien och jag har läst mycket intressant om landet vilket har givit mig en känsla av att jag skulle gilla det, att jag skulle trivas och att jag skulle lära mig mycket samtidigt...Nu har jag allt något att fundera på..så om ni som läser har tips, råd med mera om dessa platser får ni mer än gärna skriva det :)


Jag tänkte under morgondagen bjuda på första delen av min historia om reseledarjobbet, tänkte att det kanske kunde vara intressant.

Over n out!


Grattis Padre!

Papi fyller år idag så nu ikväll ska vi fira med presenter och smörgåstårta
men att slå in en trekantig hylla till duschen utan wellpapp eller något annat runt är inte så lätt
och det blev inte heller så snyggt då mami lyckades placera tejpen lite fel
så det ena paketet kan vara med i en eventuell tävling om värsta inslagning eller
fulaste paketet

Här kommer bildbevis


Träffade även denna buse hos Tilda idag, Morpheus..eller Musse :)


Dagens snöfall + snö sedan innan....usch!




Nu väntar vi bara på födelsedagsbarnet
Peas n lööööv!

Det är hårt att vara ledig...

Hej hej hallå folkens..

Ännu en tisdag, för en vecka sen kom Magda hit och igår åkte hon. Det var verkligen jättemys att hon kom hit och hälsade på. Vi hjälpte varandra med vår rastlöshet och saknaden av Sharm :)
Vi chillade på livet, umgicks med min familj, mina vänner och hängde i varsin soffa med våra datorer. Det var härligt avslappnande...och jag vet ju att du läser detta, så Magda, tack för en skön vecka :) puss o kram

Idag bär det av in till stan om typ en timme, ska träffa Tilda och kika på hennes söta och busiga katt samt att vi lär snacka om allt och inget :) Lär bli soft!
Annars har morgonen varit lugn med god frulle, lite surfande on the net och inget mer...haha.
Min söta Fritte, min katt, ligger och myser i soffan vid sidan av mig och det ser jätteskönt ut, så skönt att jag skulle vilja göra samma sak men det får jag motstå!

Även om jag inte gör speciellt mycket känns det som denna vecka är ganska fullbokad på nåt sätt..träffa Tilda idag, försöka styra fika med en annan gammal vän imorrn, hänga med gänget på torsdag och på fredag åker jag över till andra sidan av landet var jag ska träffa fler vänner och umgås och festa med dom. Life is good :) men fan det är kallt ute...


Sluta snöa, låt solen komma fram och smälta allt och påbörja våren snart!! Vill gärna se lite SVENSK vår innan jag njuter av den turkiska :D

Peas n lööööv!

Song of the week....och ett tag framöver?!?!

 

Ay’ yo Sean, you Mr. Kingston

Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love

Don’t be scared girl, call on me
‘cuz me I want you for my eyes I’m a lover, you see
And the way you are wind and the way you are born
Said no matter how much I feel rushed, I will not stop
But baby girl will you be mine
Go on, show your skin because you’re one of a kind
And I’m alive, girl I must be in love
‘Cuz the way you are grindin’ off my car top

Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love

What if you would just come right out of these clothes
You can finally feel the wind when it blows
Don’t be scared to be free to let go, show it off
Feel like letting go
Oh oh oh oh

I’m here and and you might not like
‘Cuz you need Sean King in your life
King I’m a man and a man can’t change
And if I come over there I’ll lock up with them lips
Yo I feel like letting go
If you never know, baby now you know
‘Cuz You’re one of a kind, and you dress so fine
Like my diamond chain, you shine so bright, oh

Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love
I’m feeling like you letting go
Dutty Dutty Dutty love

What if you would just come right out of these clothes
You can finally feel the wind when it blows
Don’t be scared to be free to let go, show it off
Feel like letting go
Oh oh oh oh

Ay’ yo Sean, You Mr. Kingston
You say You have it, Louie it, and then some
Look how yuh gwan inna yuh ice
You pretty and you nice
Yuh done know seh Nicki a yuh wife
But tru seh I be up where you stay
I aint like them other bitches that be actin’ loosely
Know you gettin’ hype, I know u wanna get up in it
But I just want to think about it for another minute
I think I like your style ya’ll
Why ya’ll
Why don’t we let go
Ay yo and I aint gotta tell ‘em
And I aint gotta sell ‘em
It’s YSL daddy
I aint gotta spell it
And yes, I killa kill ‘em
I guess I am the villain
I park on the curb, I’m the owner of the building
(the building) Ya deaf?
Boy me soon lef (‘t)
Come get this playboy bunny like hugh heph-neeeer
siiiia Rastafari

Dutty dutty d-d-d-dutty

What if you would just come right out of these clothes
You can finally feel the wind when it blows
Don’t be scared to be free to let go, show it off
Feel like letting go
Oh oh oh oh

Feel like letting go
Oh oh oh oh

Feel like letting go
Oh oh oh oh


Freeeeedagsmyyyyyyyys

Slut på veckan och som de säger i reklamen, det är dags för fredagsmyyyyyyyyyys!

Vi har varit på tur med mina päron idag, jag o Magda. In till NKPG med fredagsfika och handling i Hageby. Jag fick en guidebok om Turkiet av min kära mor! Wooohooo!!! Behöver inte köpa den själv, TACK!! Så nu kan jag peppa upp mig den sista tiden här hemma..sist jag skrev skulle jag ju räkna ner dagarna tills jag åker och det är ca 40-45 dagar, lite beroende på när jag ska åka dårrå. Det låter faktiskt inte så hårt och med tanke på att jag lyckas hitta på saker och ändå fördriver tiden ganska fint med mina härliga vänner.

Annars har jag & Magda varit inne i NKPG och shoppat, eller jag har mest konsulterat och tyckt och planerat shopping medans Magda har tagit hand om att spendera lite dinero.
Samt att vi har myst hemma :) Igår bakade Magda scones till vår brunch, det kändes lite lyxigt :)

Ikväll blire mys hos Frida inne i stan med mat bland annat...kan tänka mig att vi kanske försöker oss på lite mexican train spelande.

Ha dé på badé!!

Det slår till som en käftsmäll ungefär

Så har det slagit till...den lilla gnagande känslan som gör att jag nästan klättrar på väggarna..den gnagande känslan av rastlöshet och det slår lika hårt som en käftsmäll och det kommer när jag minst anar det. Så var det innan jul, innan jag kom iväg till Egypten och så har det kommit igen, det är nog för att när man jobbar kör man typ i 110 nästan varje dag och det händer nästan alltid något för ingen dag är den andra helt lik.
Toppen, verkligen toppen..men förhoppningsvis lägger det sig ikväll när jag hämtat Magda, för det kan ju vara att jag är glad att hon kommer hit också, FAST det känns som rastlöshet och typ "jag-vill-hitta-på-nåt-typ-roadtrip" aktigt.
Så är det bara att starta nedräkningen till Side och Turkiet eller nåt för då kan jag kanske stilla mig lite...så nu ska jag ta och räkna ut hur många dagar jag har kvar tills det är dags för lift-off mot nya äventyr och jobb (och sol och värme)

Om det är någon som tvekar är jag trött på snön...det är för kallt för mig här....


Peas n löööööööööv

Ny vecka...

o nya möjligheter?! vem vet :)

Det är ju alla hjärtans dag idag, uppmärksammar det inte så mycket men har iaf lagat mat till min päron vilket jag hoppas blir uppskattat, min bästa korv stroganoff står och väntar på spisen!!

Förra veckan avslutades med utgång på kårhuset Trappan med Frida och Mia, en intressant kväll på flera sätt. Bland annat spelades det en hel del musik som jag aldrig hört innan men så är det väl när man inte är ute i Sverige särskilt ofta. Vi körde en all-in kväll typ, lite ovetandes om det egentligen men det kändes som en sån kväll när vi hoppade runt på dansgolvet i bästa partymodus :)
Söndagen var mest lugn så som en dagen-efter är i Sverige, Frida var dock värsta hyper och bakade på förmiddagen medans Mia chillade tillsammans med alla trevliga doktorer i Grey's Anatomy. Jag höll Frida sällskap i köket, lite halvt sovandes på hennes härliga lilla fönsterplats med kuddar och madrass, där har man bra översikt över saker :P
Framåt eftermiddagen halvsov vi nog alla 3, det var ingen vidare aktivitet i lägenheten i alla fall.

Men idag tog jag tag i dagen och har rensat och fixat iordning lite ute i mitt hus så det är lite mer beboligt eftersom mina kära päron har ställt ut saker som inte får plats i stora huset i mitt hus då jag inte är hemma allt för ofta..vilket gör att jag har ett ganska illa placerat och ganska stort ekskåp i mitt hus men som nu är en del av min garderob! Så lite bättre blev det allt och nu kan jag faktiskt chilla ute i mitt hus om jag så önskar. Med vilja och bra musik i öronen kommer man långt :) Mer huslig har jag varit, och har även tvättat! Så dagen har varit produktiv och jag känner mig nöjd...så jag kan kick back and relax ikväll med lite Criminal Minds online eller nåt annat, kanske Greys Antatomy som jag blivit hooked on under tiden jag varit hemma både innan och efter jul+nyår.

Veckans JIPPI 1 är att min kära vän Magda kommer på besök imorrn, vi ska drömma oss tillbaka till Sharm och chilla på livet :)



Förra veckans mums, varm choklad med vispgrädde. Mia fixade det efter vår vinterpromenix.

 

Ett av mina hjärtan, Einar.

Mina andra 2 hjärtan, Gerda och Fritz.


Med det vill jag tacka dagens artist Iyaz för sköna toner i mina öron.
Peas n lööööööööööv




En sån där chill lördag...me likie

Jag menar, hur skönt låter inte detta...sova till 12 ungefär och se att solen skiner in genom fönstret och med det känna sig glad sedan klä på sig och gå in i stora huset, göra brunch med kaffe, té och scrambled eggs och sedan inta detta till en kul film. Detta var min och Mias morgon, dessutom var inte päronen hemma så huset var tomt så när som på katterna som låg och mös på diverse ställen.

Vi var dessutom djärva och tog en promenix i solskenet och passade på att fota lite såklart..lite hoppbilder och andra kul bilder. Så jag bjuder på soligt glada svenskar.


Ikväll blir det utgång på kårhuset Trappan med Frida bland andra, ska bli kul...det är alltid lika intressant att gå ut när man kommer hem till Sverige, vet inte varför men det är det bara ;) Det är nog för att det skiljer sig så mycket ifrån att gå ut när jag är utomlands.


Ha en bra quell folkens, det ska jag!
Peas n lööööv!

Vinter igen & sluta klaga och göööör nåt, snälla.

Vi fick en försmak av vår innan det slog till med snö igen, det var fint med lite vår ett tag..sol och snö som smälte, it was to good to be true ;) Med det är det även så kallar klass 1 varning och man ska inte ge sig ut och köra om det inte är nödvändigt, typ om man inte måste till jobbet. Så tack snön, nu är jag fast på landet :P
Mor, far och vännen Mia sitter och tittar på nåt alpint på tv och nu är det spännande tydligen..det syns på dem för de sitter och skruvar på sig och låter ällmänt spända....vi får se vad som händer där...

Min kära mor hade ju tjejträff igår så jag och Mia flydde in till NKPG, syndade och åt pizza, tog en kaffe (inte riktigt samma klass som starbucks) och avslutade med The Kings Speech på bio och den var bra, välgjord film. Kanske inte så kul men så där det ett drama. Den hade sina stunder då vi skrattade glatt för det finns ju en del komiska inslag. Det jag gillar med filmen är att den handlar lite grann om mannen bakom mannen på ett sätt och deras vänskapsrelation, hur den blivande kungen finner en speciell man som hjälper honom överkomma sitt stammande vilket gör att han kan hålla storslagna tal. Det är en sevärd film, helt klart.

Det var på vägen hem igen som det kom något som fick mig att reagera lite...eftersom det var sent var det Gert Fylking i radion och hans nattprogram som folk ringer in till och talar om diverse saker..
Själv kan jag inte låta bli att reagera när folk ringer in och beklagar sig över sina liv och hur de har det, att de inte har många vänner, eller att de är ensamma med mera.
Om man sitter och tycker synd om sig själv och bara beklagar sig över hur kasst ens liv är så är det den signalen de sänder ut, det blir en slags nedåtspiral och det kommer vara så deras liv kommer att gestaltas, för det man tänkt om sig själv tidigare har tagit en till nuet, det är den man är nu och det man tänker om sig nu är den personen man kommer bli i framtiden. Den enda person som kan ta dessa personer ur deras nedåtspiral är de själva.
Visst jag kan förstå om det inte känns lätt, för det vet jag själv av personlig erfarenhet men det är BARA de själva som kan ta beslutet om att det är inte så det ska vara och det är också BARA de som kan ändra sin situation till det bättre. Det finns hjälp att få i form av böcker och peppande filmer men i grunden är det endast de själva som kan göra något åt sin situation om de vill! Så det handlar om att bestämma sig att man är bättre än så, att man inte är värd att vara i den situationen där man är.
Tips på böcker som hjälper en att se livet från en mer positiv vinkel är Robin Sharmas böcker samt  The Secret av Rhona Byrne. De har varit och är till hjälp för mig i alla fall.
Kanske tycker nån att jag verkar lite väl hård med den här åsikten men då får det vara så, det är är min syn på det och det går inte helt att ändra på.


Over n Out!

Post Sharm Syndrom

Är lite vad jag lider av lite så där av och till...eftersom det blev ett så plötsligt uppbrott därifrån. Det uppkommer ofta då jag pratar med Magda eftersom det var henne jag hängde mest med där nere, eller så kommer det när jag tittar ut genom fönstret och ser snön och inser att jag inte bara kan gå ut och lägga mig vid poolen för att sola.
Så jag saknar Sharm och längtar efter att sommarens äventyr i Turkiet ska börja...Dock ska jag tillägga att jag är glad att få tillbringa mer tid med min familj och kära vänner...men vid det är laget vet de hur jag fungerar så..hahaha!

Här kommer ett gäng bilder som kan kallas post-Sharm-syndrom...

Shisha :)


starbuckskvällar som kunde vara hur långa som helst :)


mitt hotell...sköööönt


té på Magdas Café


På spontanturer i Old Market kan man finna suspekta jordglober....








Avslutar med den alltid lika roliga "vi trängs i baksätet på taxin" bilden!

Peas n lööööv

Vad hände med solsken?!

Det är vad jag undrar...för nu snöar det, inte bara "vanlig" snö utan BLÖTsnö som sedan kommer frysa och göra kvällen lika hal som en välpolerad hockeyrink..lovely! Trots detta kommer vi att ge oss ut för ikväll har jag & Mia halvbestämt oss för bio :) dessutom ska min mor ha tjejträff med hennes busstanter som hon kallar dem och med det är huset way to small för att få plats med mig & Mia också, och eftersom vi lätt kan flytta oss för att hitta på annat gör vi det och med det ger vi även mer utrymme för min far :)
Kort sagt, jag tycker om sol ;)

Igår gjorde jag en ganska kul upptäckt efter att jag tagit av mig min sjal och hängt/lagt av mig den i hallen...eftersom jag hade rullat ihop den så det ut som det stod en beduin och gömde sig i det hörnet av hallen...
avgör själva...

På lite avstånd...



och på nära håll...


Peas n lööööööööv

Just another day in my paradise?! :)

Inte för att vintertiden i Sverige är något paradis för mig kanske men platsen i sig, hemma, kan var en liten patch of paradise för mig ändå. Nu ska jag inte säga att jag inte längtar efter sol och värme, det skulle vara att ljuga..så jag erkänner, jag saknar solen, värmen och möjligheten att sola eller att kunna gå ut utan att klä på sig kläder till förbannelse...I ALLA FALL, hemma i Sverige där många av vännerna finns, där familjen finns är ett litet paradis. Det är än mer speciellt när man vet att något annat spännande väntar om några månader, Turkiet :)

Dagen i sig har inte varit speciellt revolutionerande, var på mysfika hos vännen Sanna med familj där hennes söta son Felix for runt runt runt och spred energi och även en hel del skratt :)
Fick också finbesök av kära Mia som nu sitter i soffan bredvid och är lika social som jag är ;) Vi har tillbringat kvällen med mina päron, skrattandes och skämtandes om allt möjligt...bland annat "mobbade" vi min mor för att hon inte kan vissla och det gör henne fortfarande arg efter X antal år, eftersom hennes mormor aldrig lärde henne denna ädla konst av kommunikation. ;) plus att vi har skrattat gott åt (IGEN) att min mor och far låste ut sig på balkongen då de besökte mig i Tunisien i sommras...en oförglömlig händelse, vilket jag också påminner dem om titt som tätt :)


Påpälsad och med solbrillor eftersom vi har haft kallt men SOL idag :D

 

Har även köpt mer tråd och diverse pärlor eller vad man ska kalla dem så att jag kan göra än mer av mina specialdesignade armband ( så jag får dem just som jag vill) Denna gång hittade lite mer sommriga färger så just nu testar jag hur länge färgen kommer hålla :)

 

PEAS N LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV


Sommar 2011 är klart...Side here I come :)

Måndagen passerade relativt obemärkt...jag lyckades med konststycket att sova till 12:30 ungefär, det kan ha varit liiiite längre men skönt var det iaf. Men något mer spännande bjöd tyvärr inte dagen på, dock var det en riktigt avslappnad dag. Eller jo föresten...jag fick med säkerhet veta att jag kommer att jobba i Side och Turkiet i sommar :) det kan jag säga var riktigt rogivande, det var ju vad jag var inställd på fram till för ca 1 vecka sen när jag fick ett mail från kontoret med en fråga om jag kunde tänka mig Rhodos..och även om jag älskar grekland så ville jag verkligen till turkiet för det är ett nytt land för mig att jobba i, jag känner flera som ska jobba i Alanya och jag hade inte pallat med festande ungdomar som gäster ännu en säsong, det är ganska speciellt. Så nu får jag öppna Side istället, det ska bli fantastiskt!!! Så nu hoppar jag runt och glädjs åt det :)
Sedan fick jag även en present av mina päron....

Jag vet inte om de har missat att jag redan har varit i Egypten ;)

skämt åsido hittade de den i en låda hemma och gav den till mig på skämt..men man vet ju aldrig med dem..


Idag har det ändå hänt lite mer, jag var inne i stan hos Emelie och hjälpte henne att borra och sätta upp både hyllor och spegel..och självklart blev det ju bra :) så att det sitter uppe tills mannen hennes kommer hem från Irland ikväll, en kul surprise :)
Bästa var när Emelie tittade på mig och frågade, " Emma har du borrat så här förut??" varpå svaret blev "Nej inte i väggar men en och annan planka har det väl blivit" haha..frågan kom efter att vi fått upp hyllorna och gått över till att få upp spegeln.
Nu i hemmets lugna vrå ska jag leta upp en mycket viktigt låda innehållande ett mycket viktigt kvitto och jag har ingen aning om var den kan vara...så mission mycket viktig låda har börjat!

Peas n lööööööööööööv

Igår var en awesome söndag :)

Efter en natt med mindre sömn av okänd anledning drog jag mig ur sängen runt 8 och gjorde mina päron sällskap i vardagsrummet, far min gav sig av till jobbet och med det intog jag och min kära mor söndagsfrukost-utan-pappa-hemma position i varsin ända av soffan..scrambled eggs intogs till den animerade filmen Upp! om en gammal balongförsäljare som flyger till Sydarmerika med sitt hus för att det ville han och hans fru göra..typ..en riktigt härlig film som också innehåller en scout, talande hundar och intressanta fåglar. :) Från de talande hundarna kommer morgonens bästa citat "EKORRE!" (det enda som kunde distrahera dem från sin andra jakt. haha!)

Fick ett fint MMS av min kära vän Frida, vi pysslade lite hemma
hos henne i fredagskväll och resultatet blev bland annat detta :)


Jag upptäckte även ett paket med saker som jag beställde
från UNICEF innan jag åkte till Egypten innehållande följande:

 

 

Som avslutning på en awesome dag spenderades eftermiddagen/kvällen hos Emelie med henne och Frida, med en massa söndagsmys som mat, film, té, semlor och kul klipp på Youtube. Min nya favoritfrukt är apelsin..the annoying orange :) Frida visade det klippet för oss och sen var vi sålda..så vi 3 lade oss tillrätta på golvet (obs vi satt inte i den tomma soffan haha) och kollade på klipp efter klipp med the annoying orange och diverse andra klipp i den genren..lagom vid halv 2 tog vi kväll/natt...inte för att vi kanske hade jättestor lust att sluta men vi var alla lite trötta :) <3 söndagskvällen var utan tvekan det bästa på hela dagen <3

Jag har sagt det förr...tänker säga det igen..life is goooood, det är så här man skulle ha det när man egentligen har det som sämst!

Let's see what monday will bring :D

PEAS N LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV


Life is great!

Faktiskt, jag har bara haft det bra sen jag kom hem från Sharm, okej...jag har inte varit hemma så länge men på den korta tiden har det bara varit bra, superbra! aj löööv it :) och så ska det också fortsätta!!

Har firat storebror idag som fyller 31, grattis igen :) så det har varit familjemiddag och det var lika trevligt som alltid samt att det var så skönt att träffa familjen igen. Elvis, min brorson, var lika söt som alltid och dessutom riktigt glad idag, sötnosen :)

Köpte ju en del sjalar i Sharm så det kommer bjudas på modeshowbilder ;P här med den röda och oerhört varma :)

High on life :D Peas n lööööööv to all <3

Hemma i Sverige igen

Så var jag så åter i Sverige efter ca 2 månader i Egypten & Sharm och det är med blandade känslor. Det var rätt att åka hem eftersom läget är som det är just nu i Egypten och att Sharm nu påminner mer och mer om en spökstad allt eftersom både turister och egyptier åker därifrån. Själv hoppas jag nu att det slår väl ut med alla demonstationer eller snarare den här revolutionen så att egpytierna kan få sin demokrati så mina tankar finns hos det egyptiska folket.
Jag hade ju planer på att stanna längre därnere men det blev ju inte riktigt i linje med vad jag tänkt mig..nu har jag två månader hemma i Svea igen innan jag ska ut igen till sommaren, om det blir Turkiet eller Grekland vet jag inte riktigt än, Turkiet var mer eller mindre klart men så blev förutsättningarna ändrade och imorrn får jag veta hur det ser ut för min del..så lite spänning i tillvaron har jag iaf ;)

Från idag och till lördagkväll får jag kalla mig själv ganska busy och inbokad, det har en tendens att bli så när jag kommer hem efter att jag varit ute och farit....Nu idag ska jag bland annat träffa min underbara vän Mia, vi ska tillsammans med Marie ha en mini hultsfreds reunion och dricka vin, prata om allt möjligt och mysa. På fredag blir det mys med bästa Emelie och Frida som jag saknat massor, vad vi ska hitta på vet jag inte men jag vet att det blir bra :D för det blir det alltid med dem <3
Slutligen på lördag ska vi fira storebror Tommy som fyller år med en härlig familjemiddag.

Jag trivs bra när jag är hemma för här finns så mkt som jag älskar och som gör mig glad och lycklig men  jag är även sjukt glad och lycklig när jag inte är hemma, när jag är utomlands och jobbar och upplever saker, träffa nya människor..Det kan vara för att jag vet innerst inne att jag har en säker plats hemma men underbar familj och vänner...liten tanke på slutet så där :)

PEAS N LÖÖÖÖÖÖÖÖÖV to all ;)

RSS 2.0