Tw tw tw..........(This was the week that was)

Det är karnevaltider här på Lanzarote vilket då ger spanjorerna anledning till att fira genom att festa..o festa...o klä ut sig också för den delen.
Bettan, Mia och jag åkte i måndags in till arrecife där första o största karnevalen på ön gick av stapeln och då på måndagkvällen var det stor gatufest. Vi missade en liten detalj i det hela vilket vi kom på i bilen på väg in till arrecife..utklädnad!!! vi bar några av de få som INTE hade nån slags kostym på sig och det gjort väl att vi fick många konstiga blickar..men vad ska ett gäng guiris göra när man inte vet hur seriösa alla är med detta. I alla fall...väl inne och framme insåg vi missen vi gjort, men var glada ändå när vi traskade bort på själva festområdet..på väg dit mötte vi en hel del kostymklädda o glada spanjorer som av nån anledning lämnade platsen..men det var betydligt fler som gick åt samma håll som vi..gick förbi en bil där två partyglada clowner satt (händer bara på karneval eller i drömmar) och då kunde jag inte låta bli att skratta en aning.
Väl framme på festplatsen försedd med en rad olika danstält, en partybuss o massa stånd där alkohol o andra förnödenheter kunde inhandlas insåg vi än en gång hur stort detta är här...MASSA utklädda människor där säkert 70% var fulla..vi stötte på en björn som sedan tydligen var en hund, i alla fall enligt han själv..man kunde även se kycklingar samtala med nissar (i stil med dom 7 små dvärgarna) och en grupp krambjörnar skaka rumpa, pirater, smurfar, vampyrer med mera...u name it and they where there!!
Vi vandrade runt ett tag, Mia o Bettan dansade lite o sen tyckte vi att vi kunde åka tillbaka..på väg till bilen mötte vi en grupp M&Ms varav 4 st var blå o dom andra var av blandade färger och då kunde inte min kära vän och tillika roomie Bettan låta bli att säga:
- You should have changed the colour!!

varpå jag känner en hysteriskt skatt bubbla upp men som jag lyckas kväva ner till ett minde asgarv då vi kommit en bit..det var då en höjdpunkt på kvällen!!
Sen tillbaka till Carmen och vidare till Niki Beach där jag inte pallade med mkt så jag gick hem för att sova..men det gick inte då jag under kvällen tillsammans med Mia sänkt ett par redbull..lyckades tillslut somna men sedan vart jag brutalt väckt av telefonen..en festandes Sofie som skulle kolla vart vi var..hemma i sängen blev svaret en aning mummlandes, hon ursäktade sig och så sa vi att vi ses till helgen istället..puss o go natt.
Nu var jag återigen sömnlös..toppen...efter lite twisting and turning somnade jag igen..woohoo..för att sen bli brutalt väckt igen..nu ville sambo bettan komma in eftersom hon går ut utan nyckel då jag alltid har den med..öppna dörren och hoppa i säng igen...men kunde inte somna om förän bettan kom till ro o somnade hon också..vid det här laget var klockan typ 5 nånting och jag skulle upp 7:30 för att skjutsa kollegorna till pick upen för utflykten så jag kunde ha bilen..

Kom mig upp vid 7 snåret, skjutsade iväg Cicci o Anna, och tänkte att det är synd att låta en så fin dag att gå till spillo genom att åka hem o sova mer så jag kollade färjetidernao priserna till La Graciosa, en liten liten ö norr om Lanzarote, köpte frukost/färdkost och åkte upp till Orzola för att därifrån ta färjan till ön.
Fördrev mina 6 timmar där med att vandra 4,5 km till en fin strand på norra Graciosa för att sen vandra tillbaka...9 km promenad i solsken = solbränd o fin samt motionerad o klar!
Trött i hela kroppen kolapsade jag i sängen där Bettan o Mia kollade på Scrubs...maten den kvällen vart pizza på mozzarella, pallade inte laga mat nån av oss..

----------------------------------------------------------------------------------------

onsdagen passerade nästan obemärkt förbi, Cicci, Malin, Stanislav, Mia, Bettan o jag åkte in till Arrecife för att se höjdpunkten på karnevalen i huvudstaden, sardinbegravingen!! orkar inte förklara nu..googla det vetta ;)
Vi såg en del av karnevalståget men missade det hela för att vi skulle ut till Rancho Texas för spansk afton då det var Annas sista (hon åker tyvärr tillbaka till Norge på lördag)
Där åt vi gott, drack lite o dansade lite..kvällen avslutades ute på byn,partandes på Niki Beach..var annars..Apollostyle!
Var hemma vid typ 4, vi åt medköpt kebab och somnade till vagvisan Scrubs...

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Det är typ här vi är nu..torsdag...började dagen med sovmorgon och lite olust att lämna hemmet och sängen o byta ut det mot kontoret och välkomstmaterial....men så blev klockan 13 och vi tog oss till kontoret..
Nu är allt klart, jag och Stani var galet produktiva och duktiga!! *klappa på axeln* nu ska det bara packas till bussarna inför morogndagens ankomst och saken är biff!
På tal om biff...ehhhh..i alla fall..ikväll ska vi spise middag på La Cañada, en good bye dinner för Anna, imorgon är det ju good bye party..Det är bara att ladda batterierna för en ny vecka!! GO MIG!!!

Får väl passa på och önska er som läser en trevlig helg!!


på återseende ;)


Lite halvt galet så där...

Jag kan inte fatta att jag faktiskt gjort idag vad jag gjort...
Jag har, på min lediga dag stigit upp tidigt 7:20 ca för att skjutsa mina kollegor som ska ha öturen idag för att kunna låna en av bilarna under dagen och förmodligen ska ta en tur upp till La Graciosa, en liten ö utanför Lanzarote, för att där gå på tur under dagen..hör och häpna!!

Därför sitter jag oxå på kontoret denna tidiga timme och skriver...
men det var en lite sak till..en sjuk sak...
en dröm jag hade precis innan jag vaknade..en sjuk dröm...
Det var så här.. jag drömde att jag befann mig i ett supernice hus av typen villa med två våningar, med en stor o fin trädgård och en hel del folk där, klockan den var tydligen runt 10:30 på morgonen..och min chef ringde och undrade vart jag var, varför jag var sen...jag bad om ursäkt typ hundra gånger och sa att det är trots allt första gången och det är ju faktiskt för att jag sköter om mina alligatorer! då var det ok tyckte chefen och bad mig bara komma asap..sen vaknade jag av mig själv 2 minuter innan klockan..tack gode gud säger jag bara, den drömmen hade la kunnat sluta precis hur som helst!! hur psyko kan drömmar bli...sköter om mina alligatorer, vad varje svensk bör ha i sin trädgård! men tydligen sjukt bra ursäkt..undrar om jag hade dom istället för vakthundar..detta är oklart..hrmmmm..kan nån få ut nåt av den drömmen så ja let me know för jag fattar nada av det.

Nu ska jag kolla färjetider från Orzola...hasta luego!!

Söndag på Lanzarote!

Söndag på Apollokontoret på Lanzarote..vad sker då här? jo för tillfället är det bara jag och Camilla som huserar här under siestan och vi har hand om den gulliga servicetefonen..Söndagar är lugna dagar, det sker inte så mkt. Så vi lyssnar på musik och bara är..jobbar lite ska jag väl tillägga för att ni inte ska tror att vi inte gör nåt alls..
nu kom visst Bettan o Mia tillbaka..nu är vi fyra stycken där några jobbar mer än andra..

Tänkte berätta för er om en liten excursion jag gjorde igår..till ett av våra hotell, eller villas snarare, jag hade inte varit där innan, inte många av oss som faktiskt har men i alla fall nu vet vi vart det ligger...
Jag fick ett meddelande från Malin om att nån av mig och Stani skulle dit för några gästers skull, det fick bli jag som åkte dit...hade ungefär koll på vart det ligger så jag droppade Stani vid första hotellet och åkte sen iväg, in i Montana roja området..där finns som på resten av ön massa låga och vita hus, o hotell...men ingen vidare vägvisning eller så..alltså, inga skyltar om i vilken riktning hotell eller villas ligger tillsammans med att jag på ett ungefär visste var de låg..underbar mix där ikke sant?!
Efter ha kört runt bland otaliga villas bakom stora staket och hotell där allt ser mer eller mindre likadant ut ringde jag så mina kollegor för att fråga om vägen och som jag misstänkte så var jag inne i fel del av området, så det var bara att köra tillbaka ut till den stora vägen som faktiskt har ett namn och sedan köra upp en annan väg som även den har ett namn men det är ingen man ser förens man kört en bra bit på vägen..som såg ut precis som den jag körde på innan...
fick plötsligt en känsla av att jag skulle svänga höger men ignorerade den känslan för att lite senare inse att jag kört för långt när jag såg ett hus jag inte skulle köra förbi vilket Malin innan berättat för mig i telefon..Så jag vände och körde sedan in på den väg som jag känt på mig att det var rätt...och..ja..mycket riktigt låg våra förbannande villas där..ingömda på en gata som har ett namn men som det inte skyltas med..totalt tog det mig från 16:50 till 17:20 att hitta fram till dessa villas. Men det tar inte slut här..nej då...sen skulle jag försöka hitta rätt villa...46...
Det finns ett slags system där och kan va lätt..om man har karta + beskrivning och det hade juh inte jag då, just my luck!
Jag gick den lilla vägen fram hade villa 1 på höger sida om mig och villa 70 nånting på vänster sida..vad är deras system tänkte jag och gick vidare in i villajungeln...10,11..25..37...satans nummrering...tillslut hittade jag nummer 48..gick åt vänster och hittade nummer 50..hur räknar dom?! gah..gick åt höger, såg villa 60 nånting o så plötsligt..villa 46..woohoooo! då hade jag mer eller mindre gått runt hela området...När jag lämnade villan insåg jag att jag kunde tagit vänster direkt vid villa 70 och kommit till 46 snabbt o enkelt..vilken grevla plats!!! (som vi säger det här)
Är det nån som blir avis på hur "lätt" det är att hitta på lanzarote?!?! Jag var lagom glad när jag kördedärifrån..gah!!

Annars är det väl inget nytt under solen..som nu inte längre lyser med sin frånvaro utan lyser mest hela tiden och bjuder på skönt väder så man kan få bli lite brun :) vi har alltså ingen snö utna sol o varmt! hihihi




Nu har jag då fått exakt datum o biljett för att lämna Lanzarote..jag säger adios till denna ö den 17 april och flyger till sthlm och sen tar mig vidare ner till NKPG o VIKBOLANDET! som jag då hoppas kommer vara åtminstone lite vårigt eftersom det är så vackert hemma hos mamma o pappa just då! :)

Saknar er alla hemma! speciellt familjen som igår ringde o var lite lätt salongsberusade allihopa! det var fin att få ett sånt samtal från er :)

Sist men inte minst..ett stort grattis till min kära far!!!!

Jag vill....

....till Hultan och festivalen i sommar!!

så är det bara! PUNKT

Livet som det brukar te sig..ibland..

Vilken kväll team apollo + en solreseguide lyckades med i lördagskväll..först hade Mia, Kristofer, Bettan och jag förfest hemma hos mig och Bettan och sen så var nästan alla av oss var ute på byn på Niki Beach (where else) o vi hade askul allihopa..men vi partade alla på var sitt håll (för det mesta,) sammanstrålade ibland och log så där fullt o gulligt mot varandra som för att försäkra sej om att dom andra hade det bra o för att säga att fan vad kul vi har..hahaha
Så alla festade vi tillsammans men på var sitt håll och var nöjda med det, vi har mest koll på vad vi gjorde själva och ganska lite pejling på dom andra men kul hade vi!!
Efter hand splittrades vi upp och droppade väl av hem eller vad vet jag..jag följde med Anna o två svenska snubbar till 928 men ångrade snabbt mitt drag o vandrade sakta hemåt.

Det hela slutade iaf med att jag kom innanför dörren ca 4 på morgonen o kort därefter kom även bettan hem som lyckades med konststycket att krossa ett av våra vinglas så vi nu bara har två kvar..men vad gör det, två är ett jämnt tal..i alla fall så blev hon då förklarad till dålig sambo, vi städade upp glassplittret så gott det gick därefter kraschade vi o somnade innan huvudet nuddat kuddarna i princip.

Sen kom söndagen...söndagen som jag i ett svagt ögonblick sagt att jag skulle städa vår lägenhet på men som alltid blir det aldrig riktigt som man har planerat..vi spenderade istället söndagen till största delen i sängen kollandes på hela första säsongen av Scrubs men vi gjorde även en liten utflykt ner till Mozzarella för att inhandla bakispizza J
Det var på söndagmorognen hon blev förklarad som bra sambo igen, samt världens bästa Karlsson för att hon gick ner på hörnet och inhandlade cola o chips som vi skulle ha till scrubs..Alltså, jag rörde mig knappt ur sängen på hela dagen och gick inte ur lägenheten mer än när vi köpte pizza...det är vad man kan kalla en rikigt lyckad bakisdag!

Det var länge sen jag hade en så nice söndag..heller ingen tanke på jobb för första gången på en lång tid. Så Bettan, tack! 





Förövrigt har jag en hel del tankar om sommaren, efter alla underbara stunder som jag haft med mitt team nu under vintern vet jag att jag kommer sakna att ha folk omkring mig typ 24 timmar om dygnet. Jag kommer såklart träffa nya människor att ha omkring mig men ändå, resten av teamet kommer ju inte vara på samma plats som jag. Tro inte för det här att jag inte ser fram emot sommaren, jag ska ändå få komma tillbaka till Grekland och få lära känna en ny ö och jag får jobba med det jag trivs bra med o kanske också lära mig en del nya saker och också hur människor fungerar. Samt att jag få ett nytt äventyr med tillhörande sol och bad! J

Så har blir det varje gång det ska starta en ny period i livet, att man tänker på det man har, det invanda, det man faktiskt lite tar för givet..det kommer en tid då det inte är lika givet, då det inte är mer än minnen och då förhoppningsvis bra minnen.



These are the days that was..

Nu har vi nåt torsdagen denna vecka och därmed sista dagen på servicekontoret för denna gång! WOOHHHOO!!..igår onsdag hade jag  1 gäst..ja ni läste rätt..1 gäst som kom in på servicekontoret men telefonen ringde desto mer men det var ändå lugnt och det är jag otroooligt glad för.
Igår var nämligen inte en av mina bättre dagar...det beror oxå helt och hållet på mig själv och det påfundet som heter alkohol tillsammans med bara ett par timmars sömn....för i tisdags hände det fenomen som är mer känt som spontanfest! o så kul vi hade, det brukar ofta kunna bli så när man inte planerar utan bara kör på!
Efter en middag med danskarna kom jag hem till musiklyssnande roomie och hade då inte en tanke på party..sen ringde dom andra o startade projekt övertalning som efter mkt om och men gick igenom o festen var ett faktum, jag blev till och med hämtad av Mia för att jag skulle följa med!
Så först förfest hos Mia, Malin o Anna där det fanns många mer eller mindre kända sorter av alkohol, bland annat då Jägermiester och det då mindre kända märket Balu..nånting som är i stil med Malibu..det funkar som det ska iaf liksom även señor jäger som ger festerna en liten extra krydda..hahaha
och sedan bar det vidare ut på byn och till det vanliga stället..Niki Beach där vi för övrigt stötte ihop med några Fritteguider..vi hoppade o dansade, spexade o skrattade..
efter ett tag blev jag dock trött och tillsammans med Mia gick jag hem...på vägen stötte vi på en trafikkon som såg lite ensam ut..så vi tog med oss den och sedan fick den ett nytt hem framför Mia, Malin & Annas dörr.
Där stod den sen och surprisade på onsdagsmorgonen! :D fniss fniss!
Hur som helst blev det en sån där superkul kväll som står ut i mängden av utgångar här nere..tycker jag iaf!
Så trots att jag var bakis typ hela onsdagen kände jag inte någon större ånger för att jag var ute eftersom vi hade så pass kul!
Onsdagskvällen bestod sen mest av chill..orkade inte med så mkt mer..haha...jag borde tagit mej bort till där fritte bor för att säga hej då till Linda o Sara som åker hem idag men eftersom människan av naturen är egoist (eller vad var det reggie sa?!) så tänkte jag på mej själv och tog det lugnt och somnade typ 12...

Idag blir jag ju som nämnt innan av med servicetelefonen och det blir lite skönt! det har inte varit nån jobbig vecka men asså vissa människor som man pratar med är inte helt smarta..eller dom vägrar inse att dom har fel och istället säger hur vi borde göra..gaaah!!
många av mina vänner vet att jag har tålamod men ibland kan det även hos mej ta slut..o detta speciellt när man har serivcetelefonen....ingen vidare kommentar.

Sen vet jag nu oxå att jag med största sannorlikhet kommer att åka härifrån Lanzarote den 17 april, det är inte helt hundra men nästan klart...det är iaf ca 10 veckor kvar tills dess om jag räknar rätt och ja, jag ser fram emot att få komma hem en liten sväng innan jag åker vidare till Samos där jag ska vara den 27 april..10 dagar i kära gamla Svedala med familjen o vännerna och som jag ska ta tillvara på dessa dagar!!!

grå o trist tisdag..

Så har vi då tagit oss till tisdag denna underbara vecka på Lanzarote, jag väntar till torsdag..haha, för då slipper jag sitta på servicekontoret. Men inget ont som inte har något gott med sig, jag har ju trots allt startat denne blogg under veckan så :D
Jag har för tillfället gjort klart allt som bör göras och kan nu fördriva lite tid här...
För en stund sen kom två av mina kollegor in på kontoret varav en av dem, Malin bestämde sig för att ge sig ut på äventyr...ehumm..eller äventyr och äventyr,hon skulle ta itu med problemet som heter slut-på-luft-i-bakdäcket-på-cykeln, alltså ge sig ut med dålig cykel i Puerto del Carmen och till närmaste bensinmack, det kan sluta hur som helst..hon lär vara tillbaka om några timmar...jag väntar med spänning på resultatet.

Annars så, ja har det inte varit mkt mer som skett, det är fortsatt dålig väder, min nya tatuering läker som sig bör och vi tog en shoppingrunda på Biosfera igår då jag till min stora lycka hittade ett par schyssta jeans på Zara för ett ytterst överkommligt pris.
Ett problem i shoppingen är dock sneakers, helst vita...visst, det finns ett footlocker men finns det tilltalande skor i rätt storlek..NEJ! så ja, där har vi ett litet i-landsproblem...till och med utbudet av skor på sommarens destination Zakynthos kändes bättre, men det kan å andra sida faktiskt bero på att jag hittade ett par skor..jaja, detaljer detaljer..

En liten parantes..haha..
Ännu en anledning till att jag startade bloggen här är den här datorn jag sitter vid, att den verkar ha någonting emot resdagboken.se. För varje gång jag försökt öppna sidan och faktiskt skriva någonting där, för en gångs skull denna säsong, så har datorn bestämt sig för att - nej, jag vill inte ha den här sidan öppen- och därmed stängt ner den utan förvarning..så ja, här kommer det finnas att läsa istället för resdagboken mina vänner!
Slut på parantes..

O så var Malin aka Flinky tillbaka med cykel som nu är cyklingsbar! woohoo...man får glädjas åt det lilla..

En ny blogg äro född...den 2000:ende någonting...

har då även jag,Emma, entrat bloggvärlden..
Just idag kände jag mej extra manad till att göra detta då det är söndag och det inte händer mkt där jag befinner mej...det är ungefär lika med noll..skönt på ett sätt men så kanske det kan vara kul med lite action...men inte för mkt (gud vad svensk man kan vara ibland)

Vem är då jag...jo jag är Emma är 22år och jobbar för Apollo, just nu nere på Lanzarote och i detta nu har jag även då servicekontor på schemat (detta fram till torsdag). Har en hög med trevliga och underhållande teamkollegor som dock kan lysa upp dagar som denna.
Har nåt speciellt för tatueringar och gillar också att resa. Så det är nåt som kan komma upp rätt mkt om, samt om en del ur mitt liv..det kommer väl bjudas på allt mellan himmel och jord, vi kan kalla det allmän blogg som många andra :)

Idag söndag har det alltså varit en ganska händelselös dag, det har regnat och i största allmänhet varit ganska fult väder...detta bidrar även till att det är kallt på kontoret, eller i vart fall där jag sitter då dörren är öppen..att frysa är inte kul...
Någonting som däremot är väldigt kul är felsägningar och när folk läser fel, detta var något som hände på apollokontoret en dag nu i veckan som gått...
Min kollega, tillika vän Cicci satt och läste på sidan hemnet...ordet boarea dök upp..och ja då kom den stora frågan "Vad är boa-rea för något?!?" dom delar av team apollo som den stunden infann sig på kontoret började skatta hejdlöst...ni kanske kan förstå varför..o Cicci själv, ja hon tyckte väl inte att det var speciellt kul men jag kan ändå nominera det till en av de bästa jag har hört på länge, hon får väl åtminstone 7 poäng av 10.

Annars kan man fördriva tiden mellan jobb och jobb med kul sidor som tjuvlyssnat och tjuvtittat samt argalappen...
Nu får jag btw snart stänga igen kontoret och även ämna mej hemåt..ladda inför morgondagen och då komma igen med nya friska tag. Även hopp om bättre väder finns, samt att det kan komma in fler gäster...

som man säger på spanska, hasta luego :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0