Lite mer från första veckan..men bara lite ;)

Här är det jävligt väder och  inte alls skönt…det lovade jag min bror att jag skulle skriva…egentligen beskriver det väl kanske sverige just i detta nu och inte Sharm..för här har vi ca 25 grader ooch sol om dagarna.

Tänkte ge ett litet recap från mitten av den gångna 1:a veckan här i Sharm

 

Dag 2 och alltså onsdagen i denna sharmerande ort tillbringade vi med att bekanta oss med vårat kontor och plocka fram de saker vi fick med oss ifrån kontoret hemma, dvs våra pärmar och plastfickor. Dessutom hade vi också möte med agentchefen för att saker och ting skulle börjar klarna lite grann bland annat fick vi en plan för torsdagen :D  Annars kändes onsdagen lite små snurrig för att det var ganska mycket i huvudet och mycket som skulle komma på plats, bland annat vi själva men vi började reda ut hur Sharm 2010-2011 ska vara..vi fick inte byta lägenhet dag 2 som de sagt så när vi fick veta kände vi oss så där lagom less på saker och ting så vi sa god natt och gick o sov istället så att torsdagen äntligen kunde komma :P

 

 

Torsdagen ägnades till att lära känna Sharm lite närmare tillsammans med en av agentens duktiga guider, Mahmoud, han vill att vi ska se honom som vår gudfar eller storebror här, som en som hjälper oss när vi behöver det och det är ju bara att tacka för då allt inte är så lätt i början när det kan dyka upp frågor som man inte ens kan fantisera ihop svaret på…

Mahmoud tog oss med till flera olika ställen i Sharm och gjorde så att i alla fall jag fick en mycket bättre överblick över orten i sig, hur den ser ut och hur den hänger ihop. Första stoppen gjorde vi på ett egyptiskt hak så jag & Pernilla fick lite mat då vi inte ätit frukost eftersom vi inte fått byta lägenhet och då inte heller hade någonting ätbart hemma. I alla fall, där fick vi prova diverse små rätter, en röra med kikärtor (fuul), en röra med tomater, lite grönsaker och lite ägg (chackchuka) och annat som jag just nu inte alls minns namnen på. Vi var de enda västerländningarna på haket och för mig kändes  det så bra J Vi satt på en uteservering, under stora parasoll, vid ett litet bord med och såg hur denna plats sjöd lätt av liv och rörelse. En bit bort stod en grill till vilken flertalet män kom och gick under samma tid som vi satt där, vi var på ett populärt hak för de lokala. Några bord från oss satt två killar i 25-30 års åldern och drack te och rökte på varsin shisha, vattenpipa. Allt detta skedde till tonerna av en recitation av koranen. Det var lite som att vara i ytterligare en annan värld helt utan turister (förutom vi då) men det lite mer turistiska Hadaba låg inte långt bort och det var inte svårt att se att flera av dem som kom för att äta eller köpa mat arbetade med turism, men för ett ögonblick kändes det väldigt långt bort. Det var ett lugn och rofyllt besök som gav mig än mer lite energi för resten av dagen. Efter att vi fått mat i magen körde vi igång vår citytur på riktigt, vi började med att passera den koptiska ortodoxa kyrkan och sedan vidare till den lite större Mustafa moskén, här stannade vi och gick in på moskéns område, det är svårt att beskriva känslan men om jag skulle försöka så var byggnaden i sig respektingivande där den stog och de gråbruna minareten stäckte sig uppåt mot en blå himmel och jag kände mig ganska liten där jag stod och betraktade denna vackra byggnad. Namnet på moskén kommer från ett av profeten Muhammeds namn, som han omnäms inom islam.

Efter religionskunskapsdelen av vår tur körde vi vidare till den gamla delen av Sharm El Sheikh, där man kan finna lite mer av det lokal än i andra delar av orten, Old Market (gamla Sharm som Mahmoud sa). Även här hoppade vi ur bilen och vandrade runt till fots medan Mahmoud berättade både om det ena och det andra som kantade med restauranger och baxarliknande butiker med bland annat om en hel rad olika kryddor som bland annat används som téer. Det var även här i Old Sharm som vi besökte Sharm Papyrus Museum, vi fick se hur man tillverkar papyrus och innan vi gick fick vi tavlor i papyrus med våra namn, vårt stjäntecken och vad som sägs vara den första kalendern, den som de gamla faraonerna kom på.

Vi besökte de flesta är våra hotell i Sharm så vi åkte runt ööööööver det hela, Hadaba, Naama Bay..

När vi sen landande på kontoret kändes det som en annan dag, vi hann med att se och göra så mkt att vi inte kunde tro att allt skedde på en och samma dag men det gjorde det ju ;)

 

När vår arbetsdag var slut var det dags att ta tag i vårt lägenhetsbytande...och vi behövde inte vänta hemma speciellt länge på att vår hyresvärd skulle dyka upp och ta med oss till vår nya crib…som förövring kanske inte har den vackraste inredningsdetaljen, alla draperier/gardiner, soffa, fåtöljer och stolsöverdrag är lika rutiga som en skotsk kilt…mkt mkt speciellt och minnesvärt ;)

 

 

det kommer mera snart, en annan dag eller så ;) haha men en vecka sen vi kom till Egypten och mkt har vi hunnit med :)


Ankomstdagen i den Sharmerande egyptiska orten ;)

Vi har kommit på plats, lite försenade pga tekniska problem som inte egentligen inte var tekniska problem tydligen…jippi! Men det är bra att folk gör sitt jobb noggrant också i och för sig..det var så här, vi fick meddelande om att flyget skulle bli försenat pga tekniska problem, fint tänkte vi, så länge det bara är ungefär en timme..vi skämtade lite om vad tekniska problem innebär och det bästa var nog när Pernilla presenterade caset ”tekniska problem pga trasig dvd-spelare aka vi kan inte spela vår säkerhetsvideo med mera”.
Vi spekulerade även kring, har flygen dubbdäck då de landar i ett snöigt och isig sverige?!
Väl på planet sa vi ”vi snakkes” till varandra, boade in oss och föll in i en lätt dvala. Lätt dvala med avbrott för mat var vårt sätt att spendera flygturen ner till Sharm.

När vi väl kommit fram till Sharm El Sheikh International Airport slussades från ”station” till ”station” kan man säga, först var det kön för själva visumet och eftersom vi reste med solresor och de platserna var få gick det fort att få det inklistrat (check av pass nr 1), sedan skulle vi så klart igenom immigration alltså där man får stämpel i passet (check av pass nr 2) och här var kön lite längre för att det var bara 3 bås öppna men det gick smärtfritt. Ungefär här insåg Pernilla och jag att det var nog oss araben som frågade efter Airtours i dessa 3 köer så vi frågade fint om det var oss han sökte, mycket riktigt, mannen hette Ahmed och skulle jag göra en kvalificerad gissning så tillhör han delen av agenten som jobbar på flygplatsen. Han lotsade oss till baggagebanden, vilket gick fort i och för sig, här passerade vi en man som skulle checka våra pass en 3:e gång, detta för att se att allt var i ordning men ändå, allt detta checkande av pass…
Med väskorna upplastade på en vagn bar det av i rask takt (typ iaf) ut mot parkeringen, vi skulle träffa agentchefen fick vi veta. Väl där hälsade vi på honom, Mohammed, och småpratade lite. Han sa att först åker vi till var ni ska bo och sedan skulle vi få avgöra om vi ville till kontoret eller ej. Fortare än vi kan säga apelsinkrokodil var våra väskor inpackade i bilen och vi likaså och vår chaufför tog oss från flygplatsen till var vi spenderat första natten.
Vi fick åka minbuss med plats för kanske 9 -10 pers, vi var 2 och vårt baggage så det kändes lite VIP, dessutom var gardinerna fördragna för fönstrena vilket fick fantasin till att skena åt ena och andra hållet, antingen att det kändes VIP eller att vi var två fångar som inte fick se den yttre världen..då jag gillar VIP idén bättre kör vi på det! Haha
Första stoppet i Sharm var vår lägenhet, en tillfällig sådan av för oss då okänd anledning..så vi droppade bara av våra väskor, kikade runt lite grann och sedan styrde vi kosan mot kontoret. Väl där fick vi en blid av hur det såg eller ser ut och träffade några av dem som kommer göra våra liv lättare när det gäller jobbet :)
Sen fick jag ju träffa en av mina gamla kollegor från Lanzan, Anna...först kände hon dock inte igen mig för att hon var lite lätt förvirrad pga av jobb men efter några sekunder så släppte det iaf ;) det var kul o se henne igen, weird att det skulle bli här i Sharm bara men det känns gött att känna bland andra henne här redan :D
Avlslutet på dagen blev ett stopp vi en supermarket innan vi blev körda hem..så dagens ros till vår chaufför som inte bara körde oss utan också följde med oss in i butiken och körde vagnen åt oss och efter oss..god service ;)

Eftersom vår tillfälliga lägenhet inte hade mycket att erbjuda intog vi middagen ute, stillsamt men det var ändå trevligt! Vi var båda trötta då vi varit uppe sedan tidigt, typ 5 så vi slocknade ganska fort efter att vi sagt god natt och lagt oss..


Det var vår första dag det..och det är alltså bara början på vårat äventyr här i Sharm..


Peas n lööööööööööööööööööv to all

3 dagar kvar...

tills jag far mot varmare breddgrader igen...det är 3, snart 2 dagar innan jag åker till Egypten så nu är det seriös nedräkning.
Väskan är packad, ompackad, jag har tagit ut saker, lagt till saker osv...det har varit på samma sätt ända sedan jag åkte iväg första säsongen 2008, det blir inte lättare ju fler gånger man gör det även om man föreställer sig det för det är alltid samma likadant: vill jag ha den här, bör detta följa med, åh den här få jag inte glömma, varför har den hamnat här bla bla bla, MEN nu har jag lyckats att packa ner det som ska vara mitt liv de kommande månaderna när jag gör Egypten my waaaay! It's gonna be awesome! Jobb, sol, bad, gamla och nya vänner...och upplevelser!
Har under en lång tid velat uppleva Egypten och nu får jag äntligen chansen, så den som väntar på nåt gott väntar...alltid lite för länge ;P


Hade förövrigt en supertrevlig kväll tillsammans med flocken i torsdags, middag hemma hos Reggie <3
gamla minnen dök upp vilket ledde till en hel del skratt, nya påhitt kom till vilket i sig också ledde till skratt :)
Det var en underbar kväll tillsammans med några som kommit att bli gamla vänner, aj löv ya <3


Peas n lööööööööööööööööööv till todos

Flocken återförenas igen!

Så har torsdagen kommit! idag, eller ikväll snarare ska vi ha reunion med flocken!! Flocken är vad mina vänner från gymnasiet och jag kallar oss..vi är en flock som nu inte är helt samlad men på gymnasiet var vi verkligen en flock som alltid var samlad mer eller mindre och vi gjorde nästan allt ihop.
Det började med att vi alla samlades i aulan på De Geergymnasiet den där första dagen på uppropet, ingen hade en aning om nånting förutom att vi nu skulle få se alla som vi skulle komma att gå i gymnasiet med under 3 år och framför allt, se alla som vi skulle gå i samma klass som. Eftersom mitt efternamn börjar på W så var jag en av de sista att ropas upp och jag fick se alla mina blivande klasskompisar, en efter en kliva upp och ansluta sig. Jag tror inte någon av oss kunde ana att det var början på vad som senare skulle bli flocken, det vår flock var då och vad den är nu :)
Som sagt gjorde vi nästan allt tillsammans, speciellt i ettan när vi hade alla lektioner ihop, men sedan efter det också..det spelade ingen roll vilken lektion vi hade för det var alltid en eller flera från flocken på samma lektion, i alla fall i mitt fall. Vi har chillat ihop, vi har brottats med jävliga prov ihop, vi har festat ihop, vi åt ihop (inte alltid lätt att hitta plats åt 7 pers i en fullproppad matsal) osv osv. Framför allt har vi haft kul ihop och det har vi än idag och det är något som jag är oerhört glad för! Läser ni detta så hoppas jag att ni förstår hur mkt jag tycker om er! <3
Så ikväll så är det alltså reunion med flocken och det ska bli sjukt kul, vi får chansen att driva med varandra som vi gjort sedan gymnasiet, vi lär prata minnen, framtiden och bara ha en mysig kväll ihop :), och en liten reminder, det är 8 år sedan vi började gymnasiet, 5 år sedan vi sprang ut på trappan på De Geer, sjöng och skrek av glädje för att vi nu var färdiga med dessa 3 år...3 år som la en fin grund för vår flock!! Så om jag ser tillbaka på de 3 åren sitter jag med ett leende på läpparna för jag tror att vi alla gjorde dessa 3 år lite roligare för varandra.

förväntan! flocken


Nu ska jag röra mig in mot stora staden, ska först och träna eftersom jag inte kunnat göra det på 2 dagar pga en sjukt ihållande huvudvärk men nu så, up and running igen..efter det får jag styra mot linköping och flocken!!

Peas n löööööööööööööööööööööööööv


En vecka kvar...

Nej...inte har jag nedräkning tills att jag ska till Sharm..haha..det var ett skämt, det är klart jag har nedräkning..vem skulle inte ha det?!
Det ska bli kul att få komma igång med jobb igen, har vart ledigt och gjort nada sen. håll i hatten, 19:e september...så det är ett tag, först kröp det i kroppen av att få köra igång igen, nu har väl kroppen gått över i acceptensfasen eller nåt..men om en vecka så kör vi igen! Sharm El Shark..ehh..Sheikh även om shark just nu passar bra. Ganska dåligt skämt med tanke på att folk dött men det kanske piggar upp lite i vintermörkret.

Idag
har varit en ganska händelselös dag, huvudvärk sen igår så det vart inget med att träna :( men jag gick loss och shoppade lite grann, en bra ryggsäck till mig och julklapp till Elvis(pen), min kära brorson :) så nu är jag nästan klar att åka.

Det väntar förstås några middagar och en lilljul till med vännerna innan och det ska bli kul, middag på torsdag med delar av flocken från gymnasiet och på söndag blir det lilljul med mina god old friends <3..ska presentera dom i ett inlägg, det är de verkligen värda :)

Annars...nada..haha..tänkte ta itu med att packa och tvätta de kommande dagarna så att det är ready, steady, go så att säga..och för att stilla mig själv, jag känner mig så glad och förväntansfull som ett barn på julafton (ett barn som tror på tomten)...ingen resfeber så att det är jobbigt utan bara förväntansfull :)
Ett stoooooooort plus är också om huvudvärken taggar till imorrn så jag får träna lite också :)

Over 'n' out!!


mysfika och nedräkning

mysfika

Igår var nog en sån där exemplarisk söndag, helt underbar var den och jag spenderade den tillsammans med mina underbara vänner Emelie och Lottie..och senare kom även Emelies Rob :)

Först frukost med familjen, dagen-efter-julbordet-frukost med köttbullar, prinskorv, skinka med mera med mera. Efter det tog jag tag i bloggen och började designa den och trixa lite vilket känns skönt för det är faktiskt kul att vara igång med bloggandet igen.
Sen tog jag bilen in till stora staden för att ha adventsmys med Emelie och Lottie, vi fikade, pratade, skrattade, skrattade lite till, lyssnade på musik och bara hade det riktigt riktigt underbart! Älskar de stunderna och en av de bästa sakerna är att man inte alltid behöver prata utan man kan bara vara. Tanken var väl kanske bara att vi skulle fika och sen inte så mkt mer men så blev 1 timme till 3-4 timmar och ja, vi hade en myssöndag tillsammans med hämtmiddag i form av pizza. Lottie for hem efter middagen och Emelie, Rob och jag chillade vidare, efter en mindre kraftansträngning kom vi ut och iväg, vi hade mission bio..och ingen mindre än den senaste Harry Potter filmen..och ska jag erkänna så är det andra gången jag ser den! hehe...är man nörd, ja då är man nörd!! jag står för det :)

EN sak till...idag startar min nedräkning på riktigt, om en vecka åker jag upp till sthlm och nästa tisdag vid 9:00 sätter jag mig på ett flyg och far iväg mot värmen igen!! Egypten och Sharm El Sheikh..så 8 dagar til take off!!

Nu är det mission frukost och sen lite grey´s anatomy till det (har blivit en sucker för det ockå, que fuckin pasa med det?!) och sen packa väskan för att dra in och träna lite! sweet dag!! as alwaaaaaaaaaaaaays!


Peas n löööööööööööööööööööööööööööööv


Söndagen den 2:a advent

Glad advent todos :) igår var det alltså lilljul hos oss och det var en supertrevlig kväll...vad gjorde vi då?!
Jo, vi åt god mat, skrattade, tittade på kort och vi spelade spel...varje jul sedan vi "barn", dvs jag och mina bröder, blivit stora så kör vi julklappsjakt istället för det traditionella sättet att dela ut julklappar på och det är lika kul varje gång!
Så vi hade köpt ett gäng julklappar var som vi la i potten och slogs om, och vilka fighter det vart om vissa paket..haha..o vilda gissningar om vad som fanns i paketen. Summa summarum blev i alla fall att mamma och pappa satt med ALLA paket när klockan ringde och den sista ronden var slut! helt otroligt!!
Vår sista rond innebär alltid att vi tagit av pappret av julklapparna och vi slåss om att ta de grejer man vill ha :) och alltså så satt mamma och pappa med allt! så de gav oss de saker som vi slagit om..haha! och jag fick tillslut det som jag ville ha, bland annat en sån där huvudmassage grej :) superskönt!

Idag är det så 2:a advent så jag önskar alla och en var som läser en glad advent :)
Jag ska på adventsfika hos min kära vän Emelie och hennes Rob tillsammans med Lottie och det ska bli mysigt att hitta lite julkänlsa med dom :)


en "gammal" julstämningsbild från vintersäsongen 08/09 på Lanzarote får avsluta!

peas n löööööööööööööv

Loooooooooooooooooooooong time, no see

Ja men hej, så har jag grävt fram och börjat damma av min blogg igen, hejja mig!
så kan man undra vad som hänt sedan sist?! ha, sist jag skrev var jag på fuerteventura och jobbade, vilket är typ ett år sedan. Jag har hunnit med att jobba klar på FUE och sommaren 2010 tillbringades i tunisien och sousse, träffade flera härliga människor och jag tror ni vet vilka ni är..jag säger bara, "VAD LIIIIIIIDER DUUU AV?!" hehe
Har chillat på livet sen jag kom hem till Svea, umgåtts med familj och vänner, jag har ju världens sötaste brorson, Elvis..och fina och härliga vänner här hemma.
Det var en snabb snabb snabb recap av the past time.

Nu när jag hittat tillbaka hit ska det bli mer skrivande här!

Upcomming i mitt liv är:
Egypten om 10 dagar, ska jobba för airtours igen..en månad och se blir det att chilla på livet med sol och bad.
Idag är det lilljul med mor, far, en storebror och hans fru..glögg, julmat, julklappsspel och hög mysfaktor :)

och nu några bilder :)


Elvispen..finaste brorsonen :)




Peas n lööööööööööööööööv till alla nära, kära, kända och okända :)


RSS 2.0