Hur var din jul??!

Nu har jag nog lyckats komma på vad min nuvarande jultradition är, det är att fira den på olika sätt varje jul. Med det sagt tror jag att julafton detta år kommer att vara en dag jag minns just för att den tedde sig så pass annorlunda, lite som min jul på Zanzibar med Kicki men då firade vi boxing-day med sydafrikanerna den 25:e och det var stor fest. I alla fall, så här var min julafton....
Dagen började tidigt då jag hoppade eller i alla fall masade mig upp ur sängen 03:00 thailändsk tid, för när man jobbar som jag gör är ingen dag helig förutom möjligen den lediga dagen..jag var alltså inte ledig på julafton. Däremot stod det på min lott för dagen att åka till Khao Sok och denna gång med upphämning i Krabi. Vid kontoret 04:00 mötte jag upp med chaufför och lokalguide som såg minst lika trötta ut som jag kände mig och sedan bar det av mot Krabi. Efter att vi sagt god morgon sa vi sedan god natt igen då vi satte oss i bussen, jag och lokalguiden fick tid att sova lite till så det var i med lugn musik i öronen och försöka inta en någorlunda bekväm ställning att sova i..detta i en buss som svängde hit och dit och skumpade som bara den för medd den chaffis jag hade tog turen mindre tid än utsatt och den var lite vildare, Nat är en underbar chafför som dock kör snabbt och bra men vägarna är inte alltid jättebra...dessutom har mr cahffis en skiva som han spelar på repeat och som är full av gräslig och framförallt gnällig musik som skär in i öronen och genom den musik man själv lyssnar på. Alltså kunde morgonen varit bättre, jag kunde ha sovit i min säng..
Men väl i Krabi fick vi sedan tid till att äta frukost, det blev en riktigt thai-frulle med rissoppa med kyckling, lök, ägg och ingefära och till det några friterade brödbollar och kaffe boran (thai-kaffe). Det enda som rimmade med jul den frukosten var möjligen ris i ordet rissoppa, hemma i sverige hade det säkert kunnat vara risgrynsgröt tänkte jag och funderade i mitt stilla sinne på hur gott det hade varit istället för denna soppa. Soppan var helt okej men ingenting jag tänker starta fler morgonar med. Men nu är det prövat i alla fall.

4 gäster hämtades sedan i Krabi och med en tomteluva på mitt huvud dagen till ära så körde vi till Khao Sok på kortare tid än angivet och redan då insåg jag att jag skulle kunna komma hem vid en skapligt bra tid :) tack Nat.
Väl framme var det kanot-tur på Sok floden först, jag trodde aldrig att jag skulle fira julafton sittandes i en kanot...inte heller trodde jag att jag skulle spendera dagen med fina elefanter vilket vi gjorde senare då våra gäster tog ut på elefant-trekkingen. Paddlingen var precis som vanligt, lugn och stilla med några djur så som en orm och en groda, dessutom en massa fin natur. Gästerna gillade turen och med det var jag glad. Med det bästa till sist, elefanterna och trekking gav sig gästerna ut på deras ryggar i en timmes tid och vi gjorde som vi alltid gör det vill säga det bästa med vår tid då gästerna är iväg. Så det blev lite bus och skoj med thai-guiderna och sedan gjorde vi en visit hos Pid Pee och även lägrets gravida elefant som får stå lite för sig själv.
Med lunch i magen och än mer nöjda gäster vände vi tillbaka mot Krabi för drop-off och sedan vidare hem mot Phuket. Trötta men nöjda vinkade vi hej då åt våra gäster i Krabi, intog vilopositioner och sedan somnade jag som en stock efter att vi kört ut från det sista hotellet. Fick ett brutalt uppvaknande då vi for över ett gupp lite väl fort så att jag hoppade upp ur sätet och med det var det inte skönt att sova mer :P

Väl tillbaka på Phuket bar det tillsammans med kollegorna Sanna och Jonathan ner till en av restaurangerna här i Chalong var vi bor för att äta. Julafton till ära beställde vi lasagne :P och den enda lasagne som är godare är den lasagnen här är mammas hemlagade lasagne. Så det var inte nåt julbord för oss inte, det hade mest känts konstigt så vi körde all in på pasta istället. Det mest juliga på restaurangen var nog min tomteluva som suttit på mitt huvud mer eller mindre hela dagen. Efter maten bar det av hem till mig och Jonathan där vi hade riktigt julmys, så nära på julmys hemma som man kan komma i ett tropiskt land ;) Men vi spelade julmusik, åt julkakor och pepparkakor och chokladmousse och delade ut julklappar som vi fint placerade inunder min fina julgran. Det var en kväll med många skratt och när det var dags att byta upp så hade vi alla lyckats med att bli riktigt så mätt som man annars bara blir om man äter julbord hemma! :) Mission Jul i Thailand avklarat och det är en jul jag kommer minnas.


Även juldagen har spenderats med elefanter då jag hade elephant experience på schemat där vi då gör iordning fruktkorgar till elefanterna, vi tvättar dem och tittar på när de badar och vår elefant vi hade idag älskade att bada och skvätte och plaskade så det gick stora vågor i poolen och så att vi men mest elefantskötaren blev blöt. Härlig dag på jobbet! dessutom var gästerna supernöjda med dagen och mig :)
Vi har nu nyligen kommit hem efter en sväng på kvällsmarknaden som är inne i Phuket Town varje helg och ikväll liksom sist har jag provat på lite marknadsmat, bland annat något som skulle kunna vara kyckling-pannbiffar med chili, väldigt gott!! Vi hittade flera intressanta stånd och det är tur att de såt på samma ställen varje gång för nu kommer vi hitta tillbaka då det är en del saker som också skall inhandlas :D

Imorgon blir det ytterligare en tur upp till Khao Sok, denna gång med gäster från Khao Lak så det är dags att sova lite innan klockan ringer tidigt imorgon igen. Hoppas att ni alla som läser detta haft en trevlig och mysig jul vad än ni tagit er för, alla firar vi ju jul på olika sätt ;)






Som ni kan se, tomteluva på hela dagen! Jag kunde inte låta bli! ;)


God Jul från Thailand!!

Imorgon är det jul och nu har känslan smugit sig på och ligger och lurar lite så att man kan känna av den..vi har ägnat eftermiddagen åt att handla lite grann samt pyntat och tagit julkort :)

Annars rullar det på här, solen skiner mer och mer och monsunregnet är snart ett minne blott. Hade finbesök från Krabi ett par dagar då min vän och gamla kollega från Lanza, Mia, tog en sväng till Phuket. Vi chillade på livet, skrattade ännu en gång åt vår härliga säsong på Lanzarote och mindes glatt tiden på Samos. Då hennes far och syster var här tog vi oss en tur till Patong igår, där hennes syster har bott och jag kan säga att hur mycket jag än försöker så gillar jag inte den orten alls, det är lite too much...det är inte för inte som det numera i min värld går under namnet Sin City! :P

MEN, vi fann under vår härligt fria dag ett otroligt mysigt litet fik i Nai Harn som heter Spoon full of Sugar och där kunde man bara sitta och njuta av lugnet, en god iskaffe och godsaker på en veranda och känna sig väldigt väldigt hemma. Jag har hittat min nya favvoplats!!
Så på en och samma dag hann vi med öns 2 stora kontraster, lilla mysiga Nai Harn och galna Patong...där Nai Harn vinner utan tvekan!

I alla fall så väntar vi på julafton, så vi kan få julmysa här på vårat vis, vi har en härlig kväll planerad :) Så först så här det landat lite nya bilder på facebook och länkarna kommer här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150993951195494.769910.664465493&type=1&l=f771dba6a6
och
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151073221185494.779888.664465493&type=1&l=04e2998620

Så från mig och min roomie, en riktigt god jul!!!


Så var man välsignad också

Igår var wesslan ledig och har hann med flera saker men utan att stressa..alltså en rätt välplanerad dag :)
Till att börja med blev det en efterlängtad promenad, jag har inte riktigt kommit in i alla rutiner här än men så sakteliga faller de nu på plats en efter en! Dessutom fanns det ingen frukost i huset så det inhandlades även i slutet av promenaden. Men moppetaximännen måste tyckt att jag var märklig som var ute och gick då minst 4 stannande och frågade om jag inte ville åka moppe istället :P
Eftersom vårt hus ligger en bit upp på berget så var sista biten av turen extremt svettig och det kändes i benen att det gick väldigt mycket upp så backen upp till oss är nog en av säsongens utmaningar.
Det var sedan dags att fräsha till sig och ta en tur upp till Big Buddha, igen. Har varit där en gång tidigare men denna gång var det för att få välsignelse av en av munkarna i templet, så nu har jag ett armband som visar det och munken kastade lite "good luck" på mig i form av vatten också. Det var inte bara jag som kommit upp till templet för just denna korta lilla cermoni utan många många flera, mestadels västerlänningar men en del lokala med. Så även om det kändes lite kommersiellt var det ändå en äkta känsla över det hela.
Det var vackrare uppe vid Buddha idag eftersom det var blå himmel så det var en härlig kontrast mellan den vit-grå melerade stayn och den blå himlen.
Resten av dagen har jag spenderat på Nai Harn stranden för att bättra på brännan lite till men det känns inte alls som jag har spenderat dagen i solen, det märks som inte...eller så ser jag bara det inte ;)

Då det inte vill sig att lägga upp bilder i bloggen nu helt plötsligt kommer faktiskt lite i vanlig ordning länken till mitt album på facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150993951195494.769910.664465493&type=1&l=f771dba6a6


Nu är det jul här i vårt hus...

det är sant för idag var jag och Jonathan iväg och köpte julpynt! Det står nu en gran på varje våning i huset, i våra rum..min gran är något mer odiskret än vad hans är men ska det vara så ska det vara..även om lagom ofta är bäst så glömde jag det för en stund när jag gick all in på pimpning av min gran.

Min pimpade gran!

Det har idag förutom jobb även bjudits på beachhäng på sköna Nai Harn Beach då jag passade på att åka dit efter jobbet :)
Under helgen var vi inne i Phuket Town på Night Market där jag fyndade 2 par flip-flop för ett högst överkomligt pris, förövrigt kommer dessa inte att stå ute då det var där jag fick en av mina gamla stulen så de står som resten av skodonen nu inomhus. Inne på night market finns verkligen ALLT och det finns i massor, kläder, mer kläder, filmer och musik, mat, mat, mat och en hel massa krims krams och man kan utan problem spendera flera timmar där..det upptäckte vi då vi kollade på klockan och insåg att 2 timmar hade nästan svischat förbi.

Levererar ännu en gång länken till mina bilder på facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150993951195494.769910.664465493&type=1&l=f771dba6a6



Nai Harn, var jag spenderade eftermiddagen :)


Helt okej att bara chilla ;)

Nej nu är det tack och god natt, ännu en tur till Khao Sok väntar mig imorgon och lite sömn innan är helt klart att föredra ;)

Seaview laters!!

Alla dessa klassiker...

och tacka vet jag youtube som kan leverera dem när man helst önskar!! Igår visade jag den underbara "Om Star Wars var svenskt" för Jonathan och Henrika, vi alla tre skrattade oss svettiga!
Därefter kom vi in på fler kul klipp, varpå Jonathan nämnde att han börjat se om alla Jönssonligan filmerna och då kommer detta härliga klipp på tal, "Nisse". Då när Sickan helt tappar fattningen, går i barndom och tror att skorna är katter :D http://www.youtube.com/watch?v=0wnSUrURTq

Har intagit sängläge med dator för att snart sova efter en lång men bra dag i Khao Sok, gästerna var härliga, glada och tacksamma :) Dessutom var vi och hälsade på några favoriter i lägret, Pit Pee, en av de lite mindre elefanterna :) Jag fullkomligt älskar de djuren!!!

Seaview laters!!

Beachhäng!

Här har vi idag haft en riktigt härlig slappardag eftersom jag inte hade några bokningar till den tur som stod på schemat blev jag ledig så det blev sovmorgon vilket var välbehövligt och sedan blev det schysst förmiddagshäng hemma på terassen för Jonathan hade inte heller några inbokade på det som stod på schemat. Så vi drack kaffe och bara pratade om allt möjligt och när det började närma sig mitt på dagen tog vi mopparna och drog iväg på äventyr och hittade till den sydligaste stranden på ön, Yanui beach. A perfect patch of paradise som jag verkligen totalälskar redan efter första besöket, mycket för att det inte är så turistigt utan väldigt lugnt och stilla. Perfekt för snorkling bland annat och vi såg själva, utan cyklop, en stor sjöstjärna och lite småfisk som påminde om akvariefiskar :)
Nu ska vi, Jonthan, jag och Henrika, strax iväg på night market inne i Phuket och sedan blir det nog kvällshäng i Kata :) Life is goooood ;) och imorrn blir det i vanlig ordning att åka till Khao Sok, sista gången denna vecka!!

Så här var vi idag och njöt av livet :)



A hard days work but oh I love my job!!

Idag var jag alltså på tur till Khao Sok..för andra gången denna vecka och en tur återstår på söndag :P Dagen började tidigt, innan det egentligen kan räknas som dag eftersom klockan stod på 04:00 när jag klev upp för att inte behöva stressa på morgonen.
Vi hämtade gäster i Khao Lak så den 1 och halva timme dit spenderades vilandes och lyssnandes på skön musik från Melissa Horn. Som tur var gjorde vi ett "köpa kaffe stopp" på ett av alla 7/11 som verkar finnas överallt...där fick jag lustiga blickar på mig och ja, det kan ha varit för att just den butiken verkade inte vara frekvent besökt av faranger (västerlännigar) inte heller västerlänningar som de tycker ser ut som killar...fick därför som sagt lustiga blickar från kassörskan när jag betalade och tackade, varpå hon frågade om jag inte menade att säga tack på ett annat sätt eftersom det är så killar tydligen säger. Så det är ett rekord, det var första gången här i Thailand som jag fick den reaktionen, i alla fall så tydlig ;) Alltid lika underhållande men I ALLA FALL så var kaffet väldigt uppiggande och det blandat med några favoritlåtar gjorde att jag peppade till ordentligt!
Turer till Khao Sok innebär kanotpaddling på Sok-floden 1 timme och elefantridning i ca 1 timme..nödvändigtvis kanske inte alltid i den ordningen men så hade vi det idag. Under dagens kanottur fick vi sällskap av en hund som när han inte kunde springa bredvid floden mer bestämde sig för att simma med oss, glömde kameran men hade som tur var telefonen med mig för att föreviga denna sällskapssjuka hund.


Den söta hunden som tyckte vi var fantastiskt sällskap..undrar vem han övergav?! ;)



En annan vy från dagen kanotfärd

Sedan när gästerna var ute på elefantridningen passade jag, mina lokalguide och chaufför på att vila oss lite efter vår tidiga morgon. Det var bra skönt att slumra till lite på bambuterrassen eller vad man ska kalla det. Med gästerna tillbaka och lunch i magen lämnade vi Khao Sok och summasumarum av dagen är en bra dag, lyckad guidening med bra och relevant info fick jag bekräftat av gästerna. Med de sista gästerna avsläppta somnade jag på stört och har nu sedan jag kom hem inte gjort så mycket alls.
Det mest actionfyllda var den vilda jakten på den lilla geckoödlan som kommit in mitt rum och som även ramlade ner på mitt bord där datorn står..tillslut fick jag den fast så den kunde få komma ut i friheten..men jag kunde se hur stressad det lilla livet var och hur kraftigt den lilla ödlan andades så jag kände lite som att jag plågade den men så verkade den okej när den kom ut på terassen..


Den lilla gekon som lekte kurragömma med mig bakom högtalare och solbrillor innan jag fick den fast..


Glömde nämna att jag igår hade en fantastiskt bra tur uppe på berget med en liten men intresserad grupp som tackade genom att säga "verkligen, all cred till dig, tack för en jättebra dag"
När jag kom hem klappade jag mig själv på axeln ;P I love my job!!!

Så det var allt från Thailand at the moment, nu är det sovtajm, är lite sliten efter dagen men ledig imorrn eftersom det inte kommit in några bokningar så jag kan bara chilla imorrn :) Gött ee dee!


Seaview laters!

En vanlig vecka

God afton!
Här rullar nu livet på bra, schemat är lite olika från vecka till vecka så att det går ingen slentrian i det alls..som om det någonsin gjort det under den tiden jag jobbat som guide?!! :P
I alla fall är dock denna vecka aningen tyngre på ett sätt då jag i stort sätt varannan dag åker upp till Khao Sok och det betyder cirka 3 timmars bussfärd enkel väg så ni kan ju tänka er hur många timmar det blir i buss för mig denna vecka då jag har turen 3 gånger denna vecka, plus att jag veckan innan både var på training för Takuapa (ca 3 timmar buss igen enkel väg) och även en Khao Sok tur också förra veckan. Men som min mamma så fint uttrykt sig tidigare är det ju tur att jag åkt så mycket buss under min skolperiod så att det inte bekommer mig...Sen är det inte det att det är mycket buss men dagarna är långa också Så därför är denna vecka lite tyngre. En sak till...trafikstockningen på den här ön är helt sanslös, det kan ta över 1 timme att ta sig igenom bara själva Patong, om man har tur alltså vid rusningstrafiktiden..BTW..varför man nu kallar det rusningstrafik eftersom allt står HELT stilla, gillar engelskans "trafficjam" eller det försvenskade traffiksylt bättre ;)
Det gäller under långa bussturer se till att ha något att göra så jag packar bok och ipod med ljudböcker på..ni kanske undrar varför jag inte har musik på min ipod och svaret är för att det en del av vägen är vädligt snirkliga vägar och man kan lätt bli snurrig i huvudet om man hela tiden kikar ner i en bok då våra chaufförer kör "thai-style" aka snabbt (bland annat).
Men jag klagar inte, bara konstaterar att det är så min verklighet ser ut och att jag är beredd att göra det mesta med det en del skulle kalla dö-tid i buss eftersom man inte har några gäster. Ibland kan även roliga samtal mellan chaffis, lokalguide och guide uppstå och det gör en hel del med.
Därför hoppas jag på att jag imorgon till min stundande tur till Khao Sok får en bra lokalguide och chaffis för då går dagen lättare. Så nu, med borstade tänder ska jag ta mig mot sängen, gå igenom morgondagen lite enkelt och sedan sova lite innan klockan ringer vid 04:00 imorgon då vi ska hämta gäster i Khao Lak..9 glada själar som ska ut och åka kanot och rida elefant :)

God natt och seaview laters :)

Rutin så det sjunger om det

Sakta men säkert känner jag mig mer och mer på plats och nya rutiner börjar formas, det känns bra..alltid spännande att bryta upp gamla rutiner och starta på nytt.
Med det sagt så känner jag mig väl hemmastadd i vår nya boning och efter några härliga utflykter har jag kommit in i en rutin med jobbet med :)
Idag har jag dessutom slagit gästerna med häpnad och även känt mig sjukt nöjd med mig själv..Som många gånger förr så frågar gästerna "Så hur länge har du varit här?!" och förväntar sig att man ska säga något i still med minst 4-5 månader om inte mer och idag så överraskade jag nog dem när jag svarade "Ungefär 3 veckor" varpå svaret blev "OJ, det märks verkligen inte". Lite rutin som guide har man allt så att det vi berättar om under turerna har fastnat väldigt snabbt, nästan snabbare än tidigare...det kan bero på vad vi berättar om men jag vet inte..Hur som helst slog jag flera gäster med häpnad under dagens tur uppe i lägret på klippan. Det kan man leva på ett tag!
Med det ska jag även säga att jag inte nöjer mig med det heller, för bättre går det att bli ;) Så även om det står fri på schemat så tänker jag plugga inför mina 3 Khao Sok turer som kommer i veckan samt hinna med en massa annat :)

Peas n löööv

Ny crib och andra äventyr

Nu har jag och Jonathan ÄNTLIGEN flyttat till vårt nya hus. Det känns underbart skönt och jag känner mig redan som hemma. En anledning var väl också att jag var inställd på att mitt tidigare boende bara var tillfälligt och att vi skulle hitta ett hus att dela. Så idag har jag äntligen packat upp och boat in mig...har lite kvar inredningsmässigt att tillföra tills det är helt helt färdigt men det är bara småsaker som behövs.
Annars har dagen spenderats med Therese och en kollega till henne, vi har varit på en tur runt på Phuket bara för att göra något annat än att chilla på livet i Kata. Vi besökte ett Wat, tempel, med en Buddha-staty som man bara kan se hälften av då resterande delen finns under marken. Där var vi de enda västerlänningarna och det var ganska skönt :)
Sen har vi spanat in potentiella chillstränder och hittat ett par guldkorn.
Vi var även inne i en av öns nationalparker, Khao Phra Theao, där vi besökte Gibbonapornas rehabiliteringscenter och även vandrade lite för att se ett vattenfall...det var väldigt vackert därinne och speciellt vid vattenfallet..jag skulle kunna sitta där i lång tid och bara njuta :)

Imorgon blir det en 2 dagars tur till Khao Sok, spännande eftersom det är min första egna tur upp dit!!! :D Så nu är det lite genomläsning av anteckningar innan det är dags att sova...eller så tar jag det med morgonkaffet...eller både och ;P

I vanlig ordning kommer här länken till mitt album på facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150993951195494.769910.664465493&type=1&l=f771dba6a6


Peas n lööööööööv!

RSS 2.0