Bildbomb!!

Det gick ju bra med en uppdatering där :P men i alla fall tänkte jag bjuda på en bildbomb med fina och trevliga bilder från Lena & Alex besök och ALLA bilder är bilder som fina Lena har tagit så all cred till henne :) <3

Aldrig fel med poolhäng :)

 

 

I bergen ovanför Side, Green Lake

 

'

Söta Lena och Alex! :D

 

Carolinerna ;)

 

 

För vi tycker så mycket om Carros kryckor :P

 

Manavgatfloden

 

 

På väg ut på badutflykt

 

Lugnet före stormen vid deltat...

 

Sides apollotempel från havet

 

Så glad är jag att hoppa i floden :P

 

Det är bara några av alla fina bilder som tog under den sköna veckan jag hade finbesök, det var en grymt härlig vecka med utflykter och jobb i en fin blandning för mig :) De andra, de bara turistade sig :P

Nästa bildbomb som kommer är från min egen kamera...som använts flitigt..så ännu ett tack till fina Bettan som köpte den till mig och tog med den hit :) aj lööv may njew camera ;)

 

Peas n lööööööv!!


Effektiviteten själv

Vilken morgon..så effektiv och pigg. Piggheten kan bero på kaffet jag drack men ändå.
Klev upp vid 6..solen hade inte riktigt gått upp och det var skönt att vara uppe innan resten av världen (Side)
Tog mig sedan ut på en riktigt powerwalk nu när lite energi kommit tillbaka, mer kommer också komma nu med morgonaktivitet. Nu slår klockan snart 9:00 här och jag har redan hunnit med detta plus att jag har gjort klart välkomstmaterialet för idag och imorgon.
Detta känns bra, det kommer bli en kanondag idag, synd bara att det är sista dagen med Lena och Alex här, men vi har haft en skönt vecka och hittat på en hel del saker :) Så bilder och berättelse kommer senare...
Nu dusch och lite mer kontorsarbete innan jag ska möta några av mina härliga gäster :)


Seaview laters alligators ;)

Somliga har det ju bra...

Det braiga livet bara fortsätter :) helt underbart! Jobbet flyter på bra fast inte så mycket att göra..men det ska vi råda bot på, Mia och jag har en plan :) Great minds do think alike.

Har haft några riktigt härliga dagar med skönt häng med vännerna här nere..jag är verkligen glad för att jag hittat så underbara människor att få kalla vänner här. Har även finfrämmat från Sverige, Lena och Alex som jag lärde känna på Zakynthos har förärat Side och mig med ett besök, väldigt uppskattat och skojligt!
Vad händer då här när man har massa härliga människor runt sig..jo..måndagscharter med tillhörande middag ocg drinkar..poolhäng vid ett av mina hotell i tisdags för flera av oss arbetare var lediga precis som turisterna och det var en sån där riktigt chillaxed dag som man inte ville skulle ta slut..den avslutades i alla fall med tacomiddag och även filmen Masjävlar. Poolhäng är ju bara så charter ;) (internskämt i Side)

 

 

 

 

 

 

Idag var jag på flygplatsen och tog hand om vår sista onsdagsankomst..vi kommer nu gå tillbaka till att bara ha ankommande gäster på lördagar och söndagar. SÅ, inget mer toksvettande i den gassande solen, det är med blandade känslor jag inser att det är slut med extra flyg efter den 24 augusti. Men det ska bli skönt att inte behöva ha ett halvt vattenfall på ryggen (kanske inte så illa men det är inte långt ifrån).
Nu går vi alltså in i del tre av säsongen, efter xrta-flyget, det ska bli spännande att se hur denna del blir :) Nya utmaningar och det gillas!

Efter mina hotellträffar imorgon ska jag ut på tur tillsammans med ledighetskomittén så nu ska kameran laddas :) och imorgonkväll är vi bjudna på turkisk afton med kombinerad kräftpremiär! Det ni..få förunnat att få äta de turkiska kräftorna där de kommer ifrån. Så det blir en härlig dag med bra kombination av arbete och aktivitet och festlighet..en helt vanlig dag i min värld...I love my life :D

 

Peas n lööööööv!


Hur kommunicerar du?!

Visst kan man skämta om att google translate..hur man stavar ord och framför allt då översätter men faktiskt på största allvar nu, hur bra är det inte?! Speciellt bra är det när man behöver kommunicera med receptionspersonal vars engelska ligger på en mycket enkel nivå. Så igår fick jag höra att "aha, nu förstår jag precis!" från en av killarna som sitter i receptionen på ett av mina hotell där jag ofta får stå och förklara vissa saker flera gånger och hoppas på att de verkligen förstår. Detta av den enkla anledningen att han tog fram datorn och just google när jag frågade om vad nötter heter på turkiska, varpå han googlade fram en bild på nötter och jag frågade om jag kunde få låna datorn lite snabbt, hittade fram till translate och översatte en hel mening och vi förstod varandra perfekt!!
Så jag vill hylla google translate! Det är kungligt :) Klar fördel för alla nöt och mandelallergiker ;)
Ska också sägas att även jag driver lite med det men kan inte låta bli att gilla det också, kommunikation med receptionspersonal har knappt varit enklare här nere :)

Peas n löööööv!

Host host..jag mår bra ;)

Det här med att slappna av ska vara bra har jag hört ;) men i mitt fall..och även fallet för min älskade vän och tillika kollega har det gått åt hållet, alltså förkyld/sjuk. Det gick ju bra :P haha Eller vad säger jag, jag blir ju aldrig sjuk..jag mår bra! ;) Det är härligt att vi guider här i Side och Alanya är pigga och friska..och där kom min härliga ironi fram. Vi, jag och Mia mår ju som vi gör och min vän Carro som jobbar för ett annat företag har gått och brutit foten..så ja..det går bra för oss guider här i Turkiet ;)
Så just nu är en av mina bästa vänner nässprayen Iliadin som får följa med överallt som tålmodigt väntar på nästa tillfälle att få hjälpa mig till ett bättre liv..jag tror att Iliadin snart får sällskap av Strepsils också..eller nej vad säger jag, jag mår ju bra.

Nej nu ska jag jobba lite, några av mina gäster fick inte sin väska då de kom ner så det är mission-lista-ut-när-väskan-kommer-hit som gäller.


Seaview laters alligators!

Älskade mamma, Grattis!! <3

Detta är ett inlägg tillägnat min mamma, världens bästa! Som alltid står vid min sida, även om vi är långt ifrån varandra. Idag fyller min kära mor år och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde få vara hemma bara idag och fira tillsammans med dig och resten av familjen. Jag vet att ni kommer ha en underbar dag tillsammans.
Just en sån här dag känns det lite tungt att vara borta men vi är vana som mamma brukar säga.

Så mamma, av hela mitt hjärta och lite till,
ett supermega grattis på din dag
Du är värd mer än du anar..eller?!
Tack för att du är du och att jag har blivit den jag blivit
det hade ju aldrig hänt utan dig.
DU är helt enkelt bäst!!




Skön vecka...jag älskar mitt liv!

Typ en vecka sedan sist och tiden går ju fort när man har roligt..och det har jag verkligen haft denna vecka..som om det skulle vara något nytt egetligen :P
Veckan i sig har varit lugn på jobbfronten så nu känns det verkligen som vi tillfälligt bromsat in i 20 kmh efter att ha kört i 130 kmh typ. och nu har väl jag vant mig till det också ska sägas.
I måndagskväll for jag till Alanya och Mia, vi körde sån härlig hemmakväll och kollade på film och åt hämtmat :)
Tisdagen var ju egentligen min lediga dag men jobbade lite halvomhalvt då jag hjälpte Mia lite i Alanya, och det gjorde mig ingenting. Bland annat var vi till Alanyas mekanikerkvarter, det var verkligen et kvarter också, som var fullt av bilmekaniker och hur man behöver såååå många mekaniker förstår jag inte eller hur de går runt men men...Dit skulle vi för att fixa en nya backspegel på Mias scooter så att hon ser vad som sker bakåt när hon är ute och snurrar i trafiken. Så efter en stunds puttrande runt hittade vi fram till rätt dudes..för det är lätt när det är ett helt kvarter med BARA mekaniker.



Sedan hann vi med ett besök på hamam för att bli av med all skit vi samlat på oss, det var sjukt länge sedan jag var på hamam men ändå verkade Hakan som min skrubbkille hette inte få bort så mycket gammal hud. Hrrmmm...när vi åkte dit blev vi hämtade av en mystiskt turk som låste bilen när vi åkte runt i virrvarret av smågator som en del av staden består av..kändes ju så där men i alla fall.

På onsdagen blev jag beordrad ledigt av Mia, TACK! så jag tog med ut med vår badbåt från Alanyas hamn..det blev värsta minisemestern mitt i veckan detta besök!
Hur som helst blev det en hel dag med sol och bad på havet och det var riktigt skönt :) och så är vissa vyer, som den nedan riktigt vackra :)


Efter att jag bättrat på brännan och fått näsan genom sköljd med saltvatten (det ska visst vara bra?!?!) så mötte jag upp Pernilla och så gick vi till Queens för att ta en kaffe och bara snacka lite...vi satt där i ca 8 timmar tror jag det blev. Det ena ledde till det andra och efter bara nån timme fick vi sällskap av Mia som ju jobbat och hennes kompis Hanna som är här på semester. Av Hanna fick jag förövrigt en stor falukorvsring :) på 1,5 kg. Så där satt vi 4 och pratade om allt möjligt, en del jobb...host...jag fortfarnande i min badutflyktsoutfit och med min falukorv i väskan och de andra i lite mer "vanliga" outfits..dvs..inga badkläder...och hem gick vi inte förän vid runt midnatt tror jag. Men damn vilken härlig kväll vi hade med massa skratt, god mat, mer skratt och roliga historier.

Vad har veckan mer bjudit på då? Jo härligt häng i Side då Mia och Hanna kom hit i torsdagskväll med middag och lite barhäng på Liman med min Sidefamilj bestående av Caroline, Caroline och Malin :)

Gårdagen spenderade Mia, Hanna och jag på vår badbåt i Side där jag fick se gästernas sida av utflykten och kan inte låta bli att tycka mer om den :) Vi chillade på fördäck på varsin stor och härlig puff som man lätt kan somna i, vilket Mia kan intyga ;)



Jag till och med badade i floden...som är riktigt kall!! verkligen! Vissa som känner mig kanske skulle säga att jag blivit lite känslig men det går inte att bli annat när sol och värme tillhör vardagen numera! Men badade i floden gjorde jag i alla fall. Så vi bättrade helt klart på vår bränna igår och jag tror faktiskt att solen tar bättre här i Side än i Alanya :P hahaha

Summasummarum av veckan...jag älskar mitt liv och alla som gör det till det som det är!
Nu ska jag ta tag i dagen och sätta igång med jobbandet...för det har varit ganska lite med det denna vecka eftersom jag inte träffat många av mina gäster.

Peas n löööööv!

Slut för idag

Aaaa..hemma efter en eftermiddag & kväll med transfer..har vinkat av en hel hög med trevliga gäster och välkomnat ett nytt gäng till vårt härligt varma Turkiet. Trött och pigg om vart annat men snart tänker jag styra nosen mot sängen för tröttheten finns ändå där..men är utvilad och känner mig inte sliten längre, är redo för fas två av säsongen nu. Har varit en intressant dag i Side, lugn men inte händelselös alls..har varit tur & retur sjukhuset 2 gånger under dagen för att jag har gäster som har varit där och några som är där och tyvärr inte kunde komma hem idag, jag har också gjort välkomstmaterial, hunnit träffat Mia 2 gånger och dessutom galet märkligt att ha henne på flygplatsen idag men åh så nice :)

Hade gärna varit hemma denna vecka för att kunna softa på pride men det får vänta tills nästa år?! Om jag då håller mig hemma :)

God natten sa katten och lyfte på hatten!
Peas n löööv!

Lycka!

Så har världens bästa Mia kommit till Turkiet...WOOHOO! Vi hann träffas lite snabbt nu när hon och vår agent var på väg till Alanya..de fick helt enkelt göra ett kort stopp i Side, det är ju ändå på vägen :)
Så kramkalas deluxe bröt ut i Side. Det är gött att hon äntligen kommit ner...för hennes skull, för Pernillas skull och så för min skull :)

Annars ägnar jag dagen åt att göra klart för kvällen ankomst för de nya gästerna så jag håller på med det sista välkomstmaterialet och lite annat. Allt detta till tonerna av Nik & Jays nya album, engle eller daemoner. Sweet!

Dessutom är också lycka att ha två tuber Kalles kaviar i kylskåpet..tack Mia och tack mamma :)

 

Peas n löööööv!


Mest för att ;)

Jaa..jag vet inte riktigt vad jag ska skriva..det är fortsatt lugnt för min del, gästerna som förövrigt är supertrevliga, glada och tacksamma njuter av värmen och har inte några större problem som de behöver hjälp med. De bokar lite utflykter så jag får lite granna att göra men annars så lugnt och stilla. Jag har kunnat sova mer än vanligt så jag känner mig utvilad. Så med denna nyvunna tiden eftersom mina gäster har det bra gör att jag får vänja om mig vid att ha lite mer tid till mig själv, stort tack! :) Har lite office-work att göra så det är därför jag sitter framför datorn och inte är ute..dessutom kom jag just på att jag kan passa på att städa lite..kanske slänga lite papper som man först tycker kan vara bra att ha men som sedan visar sig vara helt onödiga.

Sen, till min stora glädje kommer min underbara vän Mia hit vilken dag som helst! :D Hon ska ta över från Pernilla i Alanya som tyvärr har tagit beslutet att sluta. Men jag står bakom henne i det beslutet, man ska inte jobba på beskostnad av sitt eget välbefinnande. Så kul att Mia kommer med ledsamt att inte jobba med Pernilla mer.

Nu drar jag på lite peppig musik och kör igång med rensning i mitt casa :)


Peas n löööv!

Lugna gatan

På ytterst kort tid har jag nu gått från upptagen guide till att ha det väldigt lugnt..och det mitt uppe i högsäsong. Kan det ha något att göra med att det har varit sämre väder hemma så att gästerna spenderar mesta möjliga tid på stranden eller vid hotellpoolen?! Inte mig emot..jag kan lätt erkänna att jag haft mycket att göra och att jag faktiskt bara kunnat vara ledig en halv dag på två veckor..inte optimalt! Så jag ser fram emot imorgon då jag är ledig men funderar nu på vad i hela världen jag ska göra..hur gör man när man är ledig?!?!
Jag tror jag ska inta poolläge på något av mina hotell och sedan spendera dagen där med bra musik och en bok, behöver jobba på solbrännan och då kan det vara bra att passa på ;)

När jag nu har tid bör jag ta itu med tvätten..att halva min garderob befinner sig på en annan plats än just i garderoben..är ett bevis för mig själv att det varit mycket. SÅ sagt och gjort..nu blir det ordning på hemmaplan..


Peas n löööööv!

RSS 2.0