Energikick utan inblandning av redbull

Att vakna upp tidigt och känna sig relativt pigg under högsäsong är få guider förunnat och det var just det som hände mig imorse :D Jag klagar verkligen inte, tvärtom, jag tar emot den nya energin med öppna armar..lite som man omfamnar sommarlovet när man är liten och då får leka varje dag :)
Tror tillskottet i energikassan har en del att göra med att jag vet vad jag ska till vintern och att det är något som jag verkligen verkligen vill och tycker om att göra! För tycker man om att göra sitt jobb så leker man jobb och då gör man ett bra sådant. Lite så jag jobbar ;)

Så nu laddar jag för en lång jobbdag med hotellträffar för de nyankomna gästerna sen ska jag ut till flygplatsen och hämta hem götlaborgarna :) Det kommer bli en bra dag här i Side, jag känner det på mig :D

Seaview laters alligators ;)

Destination Known! :D

Jag är så glad och inte bara glad utan barnsligt glad..och varför är jag då så glad som ett barn på julafton då de vuxna meddelar att det är dax för julklappsutdelning?!
Jo för att jag har fått ett jobb till vintern, ett jobb som tar mig till Thailand och Phuket. Jag ska jobba som utflyktsguide för ett thailändskt företag och förmedla upplevelser i olika former :)
En ny utmaning och ett nytt äventyr som väntar!! Det är spännande och det ska bli fantastiskt kul!
Jag trivs ju med jobbet nu men detta är steget längre och verkligen i linje med vad jag vill bli. Jag kan lätt erkänna att det kommer bli skönt att inte ha en servicetelefon som kan ringa i tid och otid och att verkligen kunna vara ledig på sin lediga dag.
Det kommer bli mycket jobb i början med mycket att lära sig i utflyktsväg då jag antagligen kan få använda mig av mina spanskakunskaper här också :) Men det är utvecklande och som sagt också just precis vad jag vill göra.
Så om ni vill se lite vad jag kommer göra kan ni kika på http://www.siamsafari.com/
Naturturer med jeepar, elefanter med mera..Der kommer bli awesome!!!

Att jag fick jobbet gav mig också mer energi för där ligger jag lite lågt just nu..är fortfarande på samma goda humör men lite tröttare på kvällarna när jag är klar med jobbet för dagen. Högsäsongströttheten har satt klorna i mig med andra ord. Om några veckor kan jag återhämta mig lite hoppas och tror jag då vårt extraflyg slutar, med det blir det en dag mindre på flygplatsen och mindre antal gäster. Dock kommer jag vara förberedd på att vad som helst kan hända ;) Man vet ju aldrig!!

Nu ska jag pigga till mig, göra mig klar och fara iväg med mina härliga vänner och äta middag :)


Seaview later!!

Upptagen guide

Här var det torrt som i Sahara på nya inlägg och jag kan enkelt säga så här, jag är fullt upptagen med att jobba och då prioriteras inte bloggen så vidare värstens.
Är mitt uppe i högsäsong så det är full rulle nästan varje dag och varje dag bjuder på någon ny spännande utmaning oh det är därför jag gillar mitt jobb. Så jag ger 110 % på jobbet och när jag väl är klar för dagen finns det inte alltid så mycket kvar att spela med :)

Men hade besök här i förra veckan och det ger alltid lite extra energi om än bara för stunden men ändå. Superkul med besök och jag väntar ivrigt på nästa som kommer om några veckor.

Så jag lever och trivs lika bra som tidigare men är aningen mer busy so håll till godo med enstaka inlägg en tid framöver...

Peas n lööööööööööööv!

Nu med ny kamera

Trött och sliten..men glad. En härlig kombination, verkligen. Denna vecka händer det saker kan man säga och igår spenderade jag nog mer tid i telefonen än jag gjort på hela tiden här nere hittills..det är kul ;P
Men men, inte en dag utan utmaningar för det är ju vad man lär sig av!! :D

Annars har jag äntligen blivit med ny kamera :D
Det är i princip likadan som innan, den är bara lite lite bättre än den jag hade. Väljer att ha en vattentålig kamera eftersom man vet aldrig om man kommer bli ikastad i en pool eller inte och tål då kameran inte vatten så dör den.
Ja, det har hänt mig...det var då jag investerade i kameran längst ner på bilden..som nu har packat ihop totalt. Jag vill tacka för lång och trogen tjänst och för många roliga bilder och minnen med. Jag vet att den nya kommer tjäna mig lika gott som sin föregångare och för att inte bli för konfundersam har jag ju fått en blå :P
Så nu får alla se upp, nu är det ännu en gång dags att fotografera mera!!!!!




Peas n löööööööv!

Lördag och ny vecka

Yes, så är det alltså. För mig är det ju lördagar som innebär ny vecka, så det där med så kallat helgledigt lördag & söndag känner jag inte riktigt till längre ;)

Nu är i alla fall välkomstmaterialet för lördag & söndag klart, listorna för helgen är printade och sitter på min klippboard så nu är det lite småfix som ska göras idag och så sätter jag kurs mot Antalya och flygplatsen vid 17:40 med lite stopp vid hotell för att hämta de gäster som ska hemåt idag.
Får även besök från idag och en vecka framöver av min "gamla" Madrid hoomie Eettan, det ska bli sjukt kul för det var länge sedan vi sågs. Veckan kommer att bli supernice! :) Tänkte styra till med hamam bland annat..för att det är kul att få visa upp och för att jag själv behöver en skrubbning och framförallt, massage!

Solen lyser och det är stadigt varmt, runt 35-40 grader varje dag skulle jag uppskatta det till och svetten rinner som ni kan förstå, är ytterst tacksam för att jag har tvättmaskin i lägenheten :)


Slutligen, om ni inte fått med er det så älskar jag mitt liv härnere, härliga gäster, bra väder och grymt härliga vänner :) bara så ni vet alltså ;)


Peas n löööööööv!

Tw tw tw = This was the week that was

Här har tiden stått stilla sen sist, sorry men det har varit lite att göra och bloggen blir då inte högt prioriterad men eftersom jag inte ska ut på powerwalk denna morgon så tar jag tiden att uppdatera lite :)
Vet inte helt var jag ska börja så vem vet..det kanske kommer lite huller om buller här men vad gör det va?! ;)

Har föresten kommit på en sak, när vissa kör bil här nere, mest turkarna själva, så är de nog både färgblinda och analfabeter..det finns en speciell rondell här i Side där det står en stop-skylt (DUR som det heter här) MEN den lyckas alla alltid ignorera så jag har bestämt mig för att om jag så ska vara den enda personen som följer skyltens påbud så får det väl vara så. De flesta bara kör rakt ut för att det gör man ju över all annanstans typ..men snälla folk, läs, det står ju på ert eget språk och skylten är ju röd..är den svår att se?!?!
Sen kan man ju inte lita på att de stannar heller om man kommer så man får ju krypa fram när man kommer från vänster och då kör dom jue, inte okej. Jag brukar gestikulera vilt och visa på att det står faktiskt DUR där så du ska stanna din tok men de verkar inte bra sig. Fick de inte lära sig skyltar på trafikskolan?! eller så är de som jag skrev innan, tillfälliga analfabeter som till råga på allt och får en släng av färgblindhet...

Oh, just det, har varit på ett otroligt chill ställe här nere, förra veckan när jag var ledig chillade jag med min kära vän Jenny i Alanya..först på Palm Beach Club för att få lite sol..för det får vi inte annars :P
När vi kände oss lagom stekta drog vi vidare till ett ställe som heter Dimcay och som ligger en bit utanför Alanya, Dimcay är namnet på floden var de har byggt flottar och gjort värsta avslappningsställena på flera ställen, det ser ut så här:

Så flottarna sitter fast med pålar i marken eller flyter runt på dunkar/tunnor..vi valde en med tunnor för att verkligen få känslan av att vi chillade på floden. Det är så härligt svalkande och skönt här, vattnet från floden kyler ner och gör det till en skön oas att fly till när det blir lite för varmt. Vi åt lunch och njöt av detta stället so vi både tyckte var magiskt och riktigt vackert eftersom det är GRÖNT överallt. Efter lunchen blev det en powernap med det sövande ljudet från det kostgjorda "vattenfallet" som är på bilden. Det var chill deluxe och laddning av batterierna det!

 

Annars har jag jobbat på i veckan med flygplats lördag & söndag, välkomstträffar söndag & måndag. I tisdags var jag på ännu en sån där härligt båttur med gäster och det var helt underbart.
Det var lite VIP med bara mig och mina 13 gäster på den stora båten men de kunde njuta till 150 % märkte jag allt. Jag och barnen som var med hade hopptävling i vattnet vid vårt första badstopp och sen så kunde jag glädja min gäster med att bada i den väldigt kalla Manavgatfloden. Så nu kan jag checka av det från min to do lista för sommarnen.

Fick mig i veckan en ganska kul syn, jag kom ut från ett av mina hotell och min ögon föll på denna bil

Var det nån som skulle köpa sig en boll?! eller kanske 2 eller till och med 500?!

Här snackar vi värsta bollhavet..hur kul skulle det inte få vara att hoppa ner där?!!

 

Annars, vad händer annars?! tjaaaa..igår gjorde jag nåt som jag inte gjort på år och dar, faktiskt...jag lekte fotboll!! I måndags när jag hjälpte min vän Carro att flytta (tips: flytta HELST INTE i 35 graders värme, svetten rinner som aldrig förr då) så åkte vi i alla fall till Migros för att handla när vi ändå var igång och då köpte jag mig en fotboll, har gått och spanat på dem varje gång jag varit där så det var bara dags att slå till.

Och igår tog vi premiären på Kamelya Worlds fotbollsplaner. Det var en sån frigörande och skön känsla att äntligen ha en boll vid fötterna igen och sen doften från gräset i näsan. Jag blev helt nostalgisk! Då var det verkligen bättre än bäst! Som tur var finns där en mur som man kan springa och passa mot och efter ett tag blev även ett mål ledigt så jag kunde ägna mig åt att skjuta lite. Till slut fick jag en HEL plan för mig själv, med två mål till och med så jag kunde springa från ena änden till den andra :) Så det kommer jag göra så ofta som jag bara kan, spela fotboll på Kamelya gjorde min dag igår och jag är fortfarande glad av det. Dessutom höll mitt knä, tack vare den träning jag ägnat mig åt den senaste tiden :D Ännu skönare känsla faktiskt!!!

 

DETTA får mig att må bättre än bäst igen!

 

Med det så säger jag, seaview laters, nu blir det frulle och sedan ut på välkomstträffar för gänget som kom till oss igår :)

 

Peas n löööööööv!



RSS 2.0