Augusti, greker, mer greker och ett och annat firande

Augusti månad har kommit och slagit klorna i lilla Samos. Med augusti kommer grekerna på semester till ön så nu finns det ett överskott på dem här..mest har jag märkt det  på Heaven när dom sista går typ vid 4 om natten när man har lust att ta ut på byn (dvs åka till ormos och invadera pythari) , att det typ bara spelas grekisk musik på Pythari om nätterna efter en viss tidspunkt och på att det inte finns en enda bil till uthyrning en ledig dag.

En sak, grekisk musikkultur i all heder men när man spelar sån plinki plonk en HEL kväll  blir "vanliga" människor (läs alla som inte är greker) lite less efter ett tag.

Det firas också en del saker här på samos under augusti månad, bland annat samos frigörelse från turkarna med ett ganska imponerande skådespel i Pythagorions hamn och vinfestivalerna så det har jag varit och kikat på.
1, när man är i Pythtagorion kan man inte bara tacka teamet för kvällen och åka hem till Votsan, nej nej, man måste stanna och go wild n crazy med gänget..that's a fact! Så det blev en kväll med galna upptåg...rädda valar från fångenskap och sånna seriösa grejer. hehehe
2, Aisce varnade mig redan i maj om att den dagen då det var vinfestival i ormos skulle jag inte sova en blund och gå direkt på jobb...och så sant som det var sagt så blev det så...Men så mkt vin blev det inte, här har de istället fått dille på den dryck vi kan tacka?! mexico för, tequila! så det blev det dock mer av..men inte för mkt..
Som george säger " No party without tequila" och det mottot verkar alla, jag menar ALLA gå efter. Så vart man än kommer ska det bjudas på det, och man kan inte säga nej till nån som bjuder en för då tar de illa upp och det speciellt om det är djn eller ägaren av stället man befinner sig på...det är bara tacka och ta emot, dricka och grimaschera..huhaaa! Jag tycker dock att party fungerar fint även utan tequila....

Jobbet rullar på som det alltid gjort med små saker att lösa här och var, utflykter och flygplatsarbete, idag ska jag till Pythagorion och Samos med gäster på en liten shoppingtur jag har satt ihop då vi inte fick med så mkt gäster på öturen tyvärr. Så man får hitta på andra saker för gästerna.
Men här sköter man sig mkt själv, Votsalakia är ett paradis för den som vill slappa av, helt underbart!
Annars väntar jag med spänning på att få veta vilket datum jag får komma hem så jag vet hur jag ska planera min tid...men först  och främst ska jag ha besök av Kicki och sedan mamma och pappa!! det ser jag fram emot mest av allt!!
Nu ska jag ordna med lite grejer och gå från kontoret mot första pick up för shoppingturen..

 Har fått sällskap på kontoret av en av de galna men roliga tjeckiska guiderna, Jan, just nu pratar har med sin mamma över skype och jag har fått hälsa på henne också eftersom Jan tyckte det skulle vara kul..han säger att vi är de två bästa på ön! :) haha vilket vi är  ;P haha
nu tillbaka till arbetet...ciaoooooooo

Saker kommer och går...och vissa badar..

Nu är jag allt flinkare på att uppdatera här, inte för att det sker så mkt här. Livet går sin gilla gång som det gjort hela sommaren.
Igår var det tisdag, tisdagar är min lediga dag men ändå fick jag jobba lite, det har typ hänt varje gång..det är alltid nånting. I varje fall så lyckades jag få tag på en bil över dagen och när jag var klar med mina små jobbestyr så tog jag mig en tur mot Pythagorion och Samos stad, körde, lyssnade på bra musik och stannande till vid några vackra platser. Det enda minuset här var att jag inte hade nåon kamera att föreviga de vackra vyerna med, den sa nämligen tack och hej efter poolpartyt jag skrev om sist..den tillsammans med mig fick sig ett dopp i poolen...bilder tagna med den nu ser ut som tagna i tjock dimma...no more comments.
I alla fall så var det mitt mission i Samos, att köpa ny kamera, men på turen dit hade jag mkt gärna haft nåt bättre att ta bilder med än min mobil. När jag slutligen kom till Samos tog jag mig till Germanos och spanade på kameror...min blick föll nästan med en gång på en blå Olympus som tål att bli slängd i en pool, det ska klick (haha) med en gång och ca 6 min senare vandrade jag ur butiken med min nya fina blå kamera. Nu matchar kameran mina mp3-spelare..men vem bryr sig om sånt! ;P haha
Så med andra ord kan jag känna mig hel igen med en ny och fin kamera..saknar den gamla, vi var som inte klara med varandra men den tycker inte om och bada och eftersom jag gör det är den nya kameran perfekt!

vad mer, jo, i lördags..vad sker om inte att ett mkt illa placerat bläckstreck tar plats på min vita transferskjorta :( dålig karma så det stänker om det men det var bara att le och se glad ut, gilla läget och bläckstrecket..nu är det mitt i veckan och bläckstrecket ska väck..muhahaha..ja...ni ser vilket liv jag lever..

Ska försöka ta mig tid och tålamod att lägga upp mer bilder på facebook och här men med långsamt internet är det svårt.

Nu ska jag ordna det sista på kontoret och sen ta siesta! btw...soligt o varmt, runt 35 grader :)
ciao!

RSS 2.0