Den enda vägen är upp!

Halva dagen avklarad..andra halvan börjar snart, det är nu "halvtid" och efter hotellservice och lite fix & trix på morgonen har jag lunchat med mig själv och avslutar nu med en kaffe innan det alltså är dags för del 2 av denna dag. Humöret på topp, energin på topp (kan det vara kaffet?!) och vädret på topp. Det är laddat och klart för en strålande liten citytur jag ska ha idag med 6 gäster. Tror bestämt jag ska investera i en ny plånbok idag när jag ändå ska till vår läderbutik...
Kvällen kommer spenderas i mitt andra favoritställe här, Alanya och middag med Pernilla på en av våra restauranger och säkert ett litet besök hos boysen på Queens Garden innan jag far hemåt igen. Vi får se var kvällen tar oss :)
Den enda vägen för dagen är fortsatt uppåt!! :) Life is great!!!

Imorse när jag ute på min vanliga tur sprang jag förbi en random strandkille som vände sig om och glatt hejade på mig medan jag trampade på. Kan ha berott på att vi växlade ett par ord ett tag innan då våra vägar möttes kring en glad hund som tyckte att det var lekdax och ville involvera oss båda i sin lek.


Peas n lööööööv peeps!


Tuff tuff..nu kör vi!!

Måndag och ny vecka...för de flesta men inte mig..eftersom en reseledarvecka kan börja närsom egentligen så är min lördag början på veckan och det kan leda till en del kommentarer när man på lördagen eller söndagen säger till vänner att "vi kan väl höras senare under veckan?!" men så är det när man jobbar så här.

Igår hade jag en ganska lång dag, började jobba runt 08:00 och kom inte hem från flygplats och transfer för än 23:30 ca..vilket i och för sig var en timme tidigare än dagen innan. Träffade även flera av mina alltid lika trevliga gäster på välkomstträffarna under dagen och hade en sån där riktig kanondag som fortsatte hela långa dagen. Dock var planet från Göteborg lite försenat igår så jag kunde lyxa till det med en kaffe på Starbucks på Deepo Center var jag klev av bussen från Side till Antalya, åker nästan alltid lokalbuss på söndagar till flygplatsen för att det är ett omvänt flyg nämligen. När planet väl landade och gästerna kom ut gick det fortare än fortast att pricka av alla och komma iväg.


Härliga kaffeställe...det är nåt speciellt med Starbucks :)

Har nu just fått i mig en galet god frukost bestående av en spenat & chiliomelett, detta efter en skön tur med powerwalkande och joggning samt utfallssteg så på väg hem kändes benen ganska stumma, härlig känsla.
Dock slår faktiskt frukosten jag åt igår nästan min egen, det är lite märkligt men ändå, hotellfrukost blev det och det känns ju lite lyxigt även för mig, då fick jag en egen komponerad omelett och ugnstomater..gott gott!!




Nu kan jag inte sitta här längre, ska göra mig iordning och dra iväg på dagens välkomstträffar och vet att jag även idag kommer få träffa mina trevliga gäster! lovely!!

En sista sak bara, jag vill skicka ett STORT STORT grattis till min söta och goa brorson Elvis som idag fyller hela 1 år! Vi ska äta massa tårta när jag kommer hem eftersom jag inte kunde göra det igår när det var 1 års-kalas!


Grattis lilleman!!
Har lånat bilden från hans mor.

Så, ha en bra dag folkens, I know I will!
SEAVIEW LATERS ALLIGATORS! ;)

Mammas dag

Idag är det ju Mors dag hemma och hade jag varit hemma skulle jag ha gjort något fint till min kära mor, för det är hon mer än värd! Därför vill jag skicka detta meddelande till henne.

Grattis på mors dag
älskade mor
Du är värd allt gott idag
& alltid!! Du är bäst!!

Dessa rosor är till dig, älskar dig!!


Tänkvärt

Jag vill börja dagen med att dela med mig av dessa visdomsord från Robin Sharma, det han säger är genomtänkt och när man själv tänker efter, sant. Ta visdom och lär av de äldre, de har levt och de vet..

 

Seaview laters!


Mr Svampbob Fyrkant är alltid välkommen

Har bejakat barnet inom mig idag..när jag var och handlade tidigare idag föll mina ögon på dessa vattenflaskor och jag kunde inte låta bli att köpa dem.

Har ju läst i Robin Sharmas böcker att man ska ta barn som förebilder och att locka fram lite av sin barnsliga sida och det tycker jag att jag lyckats med idag..Men jag menar, vem gillar inte Svampbob Fyrkant?!
Dessutom handlar ett av hans kapitel om just denna gula sak, att man kan lära för livet med Svampbob eftersom han är en evig optimist som uppskattar sina vänner och andra människor. Han är sig själv och med det är han som han är, ett original och slutligen så skrattar han och har kul och det är något som man lätt kan glömma bort i vår stressade värld. Ha kul mot ditt livsmål och dina högsta drömmar, njut av vägen och tänk på Svampbob!
Det gör jag och min vardag har blivit lite roligare ;)

Peas n lööööööööv!

Hos den turkiske bildoktorn

Upptäckte igår att min pärla fått ett slag av plötslig punktering, ena bakhjulet var nästan helt platt när jag skulle sätta mig i bilen och köra hem efter en lång dag, som tur var så befann jag mig inte lång från en mack och kunde puttra dit och fylla på däcket för att se hur fort luften skulle gå ur till imorses. Som jag trodde var det ganska lite luft i däcket då jag kom ut på morgonen och i samma veva upptäckte jag detta...


Här har vi den lilla boven i dramat, en skruv hade punkterat mitt däck....tack för den du!

Så idag mellan två träfftider var jag hos Bildoktorn med pärlan och fick det fixat. Killen pratade inte direkt engelska men det var nog ganska lätt att förstå vad mitt problem var när jag pekade på däcket och konstaterade "kaputt". Så med kroppsspråk och enkla fraser på engelska, turkiska och även lite tyska förstod jag hur jag skulle ställa bilen medan den turkiska bildoktorn skulle fixa det.

Open and exposed..hehe

 

Själv satt jag i skuggan och fick en kaffe medan jag väntade. Allt till tonerna från böneutropet från moskén precis intill däckbytarshoppen. Bäst av allt var att det hela kostade 10 TL, alltså ca 40 svenska kronor, det är helt okej.

 

Seaview laters alligators ;)


Sol & varmt, vatten och Franklin

Morsning korsning folkens! Nu har jag ännu ett gäng med trevliga gäster på plats, inte så mång här i Side denna vecka men desto bättre för dem här ;)
Tokseg när jag vaknade nu på morgonen, kändes som någon droppat en bomb eller nåt, huvudet var helt borta men upp kom jag och nu börjar jag känna mig som folk igen efter powerwalk, dusch, kaffe och frulle.
Igår slog det till och blev riktigt varmt, ca 33 grader i solen och runt 28 i skuggan tror jag, svettigt var det och det är väl bara en försmak av vad sommaren kommer att ge och därför är jag glad att jag hittat vatten som gör det lite godare att hinka i sig det...bubbelvatten med smak av granatäpple :)

En stor fet "LIKE" på den.

 

Gårdagen flöt på bra och det var lite smågrejer på några hotell som gjorde att jag fick agera superguide och styra upp, men jag är väldigt tacksam att det är trevlig och hjälpsam personal på hotellen som gör det lätt att lösa de problem som dyker upp och att vi gör det tillsammans i samförstånd. Det gör så mycket, man slipper gå och irritera sig på att de inte gör något..som det faktiskt kan vara på en del ställen. Inte här dock som sagt! :D

Skypade igår med både min kära mor och en av mina underbara vänner hemma, det är så skönt med skype och kamera, det gör att saknaden inte är lika stor för man får en falsk känsla av att personen faktiskt sitter i samma rum...I alla fall så vill jag ägna näst bild till min mamma, bara för att du skickade mig ett par rosa strumpor med hjärtan på ska jag tillbringa mycket tid med denna huvudbonad och se till att du ska se bilder på det också!! ;)

 

Senaste tillskottet i min lilla keps-samling, så jag och härligt somrig på något sätt.

 

 

Mr Franklin valde att vila i mitt knä...nu ligger han i en burk...



En bild av hur en del av min arbetsplats ser ut, dvs Antalyas flygplats och ankomstdelen på terminal 1.

 

På flygis igår träffade jag även en av mina gamla vänner från FUE-tiden, Jenny. Det var riktigt kul att ses igen, och det är alltid lika lustigt att stå på linjen och vänta på gästerna på en ny destination fast med med samma person.

Nu ska jag ge mig i kast med resten av dagen, välkomstträffar står på schemat och ikväll är det guideparty här i Side, en av restaurangerna har öppningsfest för guiderna och tema är det också på kvällen, svart & vitt! Vet inte helt hur min outfit ska se ut men det ska även det fixas under dagen!

 

Peas n lööööööööööv!


I've got a feeling...that today's gonna be a good day!!

God morgon världen!! Har en bra känsla i kroppen idag och det känns hur skönt som helst. Det var segt att komma upp imorse..eftersom jag kom i säng halv 3 då det var problem på ett av mina hotell så gästerna som kom igårkväll inte hade fått sina rum, jag gick från 0 till 100 på kort tid. Gästerna ringde då jag just lagt huvudet på kudden och nästan somnat, så jag slängde på mig uniformen och susade bort till hotellet för att lösa det hela. Som jag sa till gästerna, om inte de kan sova så kan inte jag sova. Så jag stannade tills de alla fått sina rum och sedan fick även jag sova...senare än planerat. I alla fall så känner jag mig på G idag, fick massa positiv energi från mina härliga Göteborgsgäster som jag sände iväg till flygis.
Nu efter en kortare men ganska varm och svettig powerwalk och smarrig frulle så väntar idag välkomstträffar för de som ankom igår, samtal med hotellet som hade lite problem under natten och sedan bär det av till flygplatsen ikväll för att hämta got-erna. Så jag har planerat dagen så gott som det går, så får vi se var dagen tar mig men som sagt, det känns som en bra dag idag!!

Vill också bara tacka mina kära vänner Kicki och Micke som varit här och hälsat på hos mig förra veckan, det var superkul att ha er här...men det är ganska skönt att sova i min säng igen ;)


Take care, PEACE! ;)

Swooosh...så var veckan snart slut

Dagarna passerar så galet fort när man har roligt och även om man gör det mesta och bästa av det så poff så är det slut...Idag är sista hela dagen med Kicki och Micke här och imorrn åker de hem, det är trist!! Men oj så skoj vi har haft det i veckan :D När jag har jobbat har de turistat sig bra själva och tillsammans har vi chillat vid poolen och varit på strövtåg och lite sightseeing. En bra vecka!!
Idag är jag helt ledig och vi ska ge oss iväg till Alanya så att Kicki som inte varit där får se den staden med, det blir en tur upp på klippan, kanske in i slottet, ner en sväng i hamnen, ge oss i kast med bazaarerna, klämma in en kaffe på starbucks och äta både lunch och middag, fullspäckad dag men I like it!!

Ska strax ge mig ut på min powerwalk som jag envetet gör varje morgon och skippar jag den känns det som jag skolkar från något mycket viktigt. Igår stötte jag på en självmordsbenägen liten groda, den satt nämligen precis där jag skulle sätta ner foten men i sista stund såg jag den och lyckades göra ett snyggt hopp som undanmanöver. Pytteliten och söt var den, se bara:

 

Har ju nu fått styr på min telefon som låste sig pga nån weird inställning på turkiska sim-kort, fick lämna in den och nu är den fit for fight igen som sagt, så tänkte bjuda på blandad kompott av bilder från gårdagen :)

 

Inte helt fel utsikt detta inte...här satt vi och myste och älskade livet igårkväll...

 

Apollotemplet by night...hit hade mina vänner inte kommit...det har de inte haft tid till ;)

 

Sist men inte minst, grattis Atatürk!! 19 maj var hans födelsedag..

 

Peas n löööööööv!


Ni frågar & jag svarar

Jag tänkte kolla om det är så att ni som läser, som inte är familjen och vännerna, har frågor och funderingar på hur det är att jobba som guide eller liknande, eller kanske bara restips. Har ni det får ni väldigt gärna skriva dem här så ska jag svara på dem.

tack och hej! :)

Life is awesome!

Veckan går fort framåt, imorrn är det fredag och jag är ledig och då ska vi, jag, Kicki och Micke, ut på lite äventyr här. Tog med mig dem två,mina alldeles egna turister till .Manavgats vattenfall häromdagen och vi hade det jättemysigt! Först körde vi poolhäng vid ett av mina hotells pooler som ligger precis i närheten av var jag bor. Lite bus, lite chill och lite bad, hur skönt som helst. Dagen avslutade vi på hamam var vi blev renskrubbade och masserade. Det var så länge sen jag var i hamam och det var superskönt att få göra det igen men jag saknade allt de tunisiska skurbbdamerna! Det är lite mer genuin känsla över dom på nåt sätt. Så lagade vi middag hemma, och myste och kollade på film på kvällen, jag somnade en bit in i filmen, hejja mig, så jag gick till sängs innan filmen var slut.


poolbus! :)


Standardbild vid vattenfallen :)

I måndags var vi ett litet gäng som åkte till Manavgat och jättebazaaren där som hålls måndagar och torsdagar, kläder och skor och souvenirer trängs på ett ställe men sen finns även en frukt och görnsaksmarknad, och den var helt underbar! Härliga dofter från jordgubbar tängdes med lökdoft och det fullkomligen myllrade av folk, turister som lokalbefolkning.


Frukt någon?!



När vi sen kände oss klara med bazaaren och efter att de lite mer shoppinggalna fått stilla sitt sinne tog vi en promenix ner till floden var vi satte oss och tog en eftermiddagsfika, pratade och åt nötter (inköpta i bazaaren). Solen höll på att ta sig neråt på himlen och kastade ett mysigt kvällsljus på oss där vi sätt precis vid flodkanten på ett mindre kaffe.


Här placerade vi våra rumpor efter en del vandrande inne i Manavgat. Supermysigt!!!!!


Finbesöket på tur ;) hehe


Slutligen har jag äntligen fått fixat min telefon, den låste sig efter 3 veckor med turkiskt sim-kort, nåt lurt som dom har kommit på här nere men det ordnade sig igår då jag var hos en telefontekniker inne i Manavgat som låste upp telefonen. Först funkade den inte alls och då blev jag lite arg så efter ett andra besök fungerar den nu som den ska igen så det är skönt att ha "rätt" telefon igen och inte nån extra som ser ut att ha levt 7 svåra år...
Nej nu kan jag inte sitta här o sitta, ut på en lite morgonprom för att starta dagen!!

Seaview laters alligators!!

Miniupdate

Dåligt bloggat här på sistone..beror på att jag har finbesök från Sverige, mina härliga vänner Kicki & Micke, så det har inte blivit att jag tagit mig tiden till det. Vi har hunnit med en del, jag har jobbat mer lördag o söndag så då klarade de sig på egen hand men igår och så idag bland annat fanns och finns det tid för kvalitetstid. Middag med utgång igår, vilket resulterade i sovmorgon idag...väldigt skönt för under helgen har sömnen inte varit lång...
Så idag står det poolhäng, miniutflykt till Manavgats vattenfall och hammam på schemat, så för oss väntar en perfekt och härlig dag i soooooooolen! :)

Bästa som finns, nästan, att köpa härnere. Perfekt som snacks på hotellträffar. Wasa in my heart ;P

 

Poolhäng light igår...samma väntar idag :D

 

Poolview laters alligators :P


Slackerdag

Nyssens hemkommen från Alanya..Pernilla och jag har chillat runt lite så här på vår lediga dag..fått våra blåa böcker av polisen så nu får vi stanna till 30 november om vi vill, letat parkering i en halvtimme i centrum, långfikat på starbucks och myst och sen tog vi en tur i bazaaren för P behövde köpa ett par nya skor. Väl där tog vi bara en random butik och lyckades träffade en dude som först var helt okej men sen blev han lite långdragen och småjobbig. Det blev dock ett par skor av honom men det tog tid eftersom han ville visa butiken för oss...jaaaa helst..inte. Men man kan ju inte bara springa i väg så vi följde vackert efter honom upp till resten av butiken. Efter många om och men så kom vi ut tillslut och konstaterade att vi nog inte kommer återvända dit. Själv investerade jag i ett par nya skor att ha på hotellservice och så, ett par schyssta gympaskor som är bra att ha annars med, NÖJD är ordet för mig, för jag tror aldrig jag har haft så sköna skor, helt galet sköna och mina fötter tackar mig :)


Fina, otroligt sköna och väldigt blåa skor, vi kommer ha det så bra tillsammans :)

Håller på och laddar inför en underbar vecka eftersom jag får finbesök av Kicki och hennes Micke. Ser fram emot att få hämta dom på flygplatsen imorgon :D Sen får vi se vad vi hittar på men sol och bad står i alla fall på schemat!

Har varit lite slacker med powerwalksen på mornarna igår och idag, det känns som att jag har skolkat från nåt viktigt så jag tror jag ska bege mig ut på en kvällstur här nu efter denna slödag :)

Peas n lööööv!

Sommarens projekt

Merhaba som man säger här..först tänkte jag börja med aloha men det hade blivit lite fel...Här har idag ett mindre oväder dragit in och bjuder oss på regn i varierande mängder med vissa avbrott, nyss dundrade det till och regnade så att jag hade en mindre Niagarafall utanför på balkongen och en plaskdamm på golvet därute..JA! Med sånt väder känner jag i och för sig ingen större lust att gå ut utan kan ta hand om saker och ting här hemma och kontorsjobb som ska göras vilket är lite skönt. Svensk som jag är får jag fortfarande den känslan att jag MÅSTE eller BORDE vara ute i solen när det går, och då har jag ändå jobbat som guide sen sommaren 2008 så man tycker att det borde gå ur en...men inte då :P
I och med regnet har det varit pullproppat i receptionerna på de hotell som jag haft hotellservice på nu på morgonen och till och med animationteamet på ett hotell hängde runt i receptionen.

Förövrigt ska jag och Pernilla, mest jag, göra ett litet test...det går ut på att se hur långt mitt hår kan bli under sommaren eftersom det i solen växer som ogräs typ och skulle det blir jobbigt eller svårt att tygla eftersom det kan leva sitt eget liv kommer Pernilla klippa av det. Vill även tillägga att jag kommer klippa mig så att det ska gå lättare och så att jag inte kommer se ut som en svintoboll i huvudet, så jag håller det kort på sidorna och i nacken. Så det är alltså håret mitt på huvudet som ska få växa under sommaren. DET DU MAMMA!!!!! hehehe
Hur och varför jag kom på det minns jag inte men vi har gjort det till ett sommarprojekt ;) Uppdateringar kommer säkert komma på detta, mest i form av bilder...
Avslutligen tänkte jag visa hur vackert det är utanför min dörr, färgattack i rosa tackvare bouganvillan..så vackert!! :)




Sol, pool och lite mer sol

Först och främst vill jag tacka alla som skickat mig grattishälsningar, det är vädligt värmande att få och att läsa dem! Jag hade en underbar födelsedag igår, började med att spendera dagen på ett av mina hotell och ägnade mig åt det många turister gör, jag solade och badade i den härliga men lite kalla poolen och solade lite till så nu har jag fått lite mer färg, känns bra! Det var lite lyxigt att få glida runt på hotellet där, äta och bara slappa. Jag tycker jag var värd det på min dag :D Avslutade sedan dagen med en god middag i gott sällskap med min bästaste kollega Pernilla på en av våra restauranger i Alanya.
Minnet glider tillbaka till förra året när jag jobbade som en tok hela dagen men fick en kalasfint slut på dagen tack vare mina söta kollegor :)
Igår var utan tvekan en riktigt bra dag!! Jag bara radar upp bra dagar ;) hur jag gör?! jag siktar högre än stjärnorna!

Så 1 år äldre och faktiskt ett år visare...ska även tillägga att jag inte är 25 år GAMMAL utan 25 år UNG! :)

 

Har träffat fler guider härnere och i måndagskväll blev det middag och lite spontan utgång med dem i Side, helt okej men utelivet här la inte helt kommit ingång här i Side känns det som. Firade i vart fall in min födelsedag med dem, lite oväntat men riktigt nice!

Har haft hotellservice idag och det har inte skett något oväntat utan dagen här varit lugn och stillsam så jag har hunnit med lite svenneliv, dvs att jag har tvättat bilen, handlat och tagit hand om disken. Kvällen här nu bjuder på lite jobb (kanske) middag och ett avsnitt av Bones eller två.

 

Peas n lööööv!


Upptäcktsfärd till 1000

Så har jag tid innan det är dags att bege sig mot flygplatsen och ta emot våra kära göteborgsgäster, vi delar flyg med ett annat bolag och har därför bara ca 50 ankommande gäster men de är likaväl oss lika kära :)
Tänkte dela med mig lite av vad jag sysselsatte mig med på min lediga dag i fredags...Jag drog ut på upptäcktsfärd för att besöka diverse platser av turistiskt värde. Hade gjort lite research på nätet innan jag tuffade iväg och landade på följande platser, Alarahan Karavanseraj: ett gammalt härbärge från den tiden karavaner passerade genom området längs handelsvägarna som löpte genom landet, Dim-grottan: en galet stor och ganska djup droppstensgrotta med spektakulära formationer, väldigt fuktig var den också och slutligen Sapadere Canyon: en klyfta var vatten från bergen kommer ut och skapar en av alla floder/åar som finns längs stora delar av medelhavskusten. Här har de byggt en lång gångbro in i klyftan fram till ett större vattenfall.

Det var en fantastisk dag, ännu en gång slående vacker och härlig natur med berg och dalar, bananodlingar och floder/åar och även inslag av livet på den turkiska landsbygden. Känner mig supernöjd med vad jag såg och gjorde i fredags, det gäller att turista sig när man kan. Det bidrar också till att jag kan rekommendera massa platser och upplevelser till gästerna.
Hoppade in och agerade fotograf flertalet gånger under dagen åt andra skandinaviska gäster och gjorde kanske deras dag lite gladare :)
Här följer lite bilder och historier från dagen:

En väldigt vanlig syn var man än är, på landet, i Side och även inemellan på de större vägarna

 

Här har vi då ingången till själva Alarahan, en relativt liten men hållbar byggnad som man än i dag använder, detta främst till tillställningar så som fester och "turkiska aftonar" som man som turist kan delta i.

 

På insidan, den stora gången som leder en in i byggnaden.

 

Och så här ser det ut i del lite större salarna som ligger på varsin sida om den stora gången.

 

Här står en stackars kamel i sitt bås...som jag dessutom var tvungen att betala 2 lira för att ha fotograferat...Hade en härlig diskussion med den turkiska mannen som var väldigt otrevlig i sitt bemötande och vägrade låta mig gå, han stod med 2 fingar nästan rakt upp i mitt ansikte och tjatade om att han allt skulle ha "money money" "kamel, money money" så tillslut gav jag honom pengarna så han skulle vara tyst. Det är fantastiskt vilka metoder de anväder sig av. Gubbe......

 

The grotta! Droppstensgrottans ingång..

 

Lite av grottans fantastiska inre. Jag följde först den gången som var 310 meter enkel väg och det var riktigt magiskt i grottan, dessutom var jag ofta ensam...

 

Hit men inte längre kom man, och här var ekot fenomenalt! Jag testade, flera gånger...och högt! ;)

 

Utsikten var slående härifrån...vidare in mot bergen....och..

 

...Mot Alanya...

 

Såg detta vackra hus på väg in och upp mot Sapadere Canyon, så vackert med allt det gröna runt.

 

Så vandrade jag innåt mot kanjonen..med ett par framför som överallt stannade för att ta bilder....

 

Så här ser det ut vägen igenom kanjonen...gångbron följer strömmen som sagt

 

Hit kommer man då med gångbron till slut. Om man vill kan man bada på olika ställen längs forsen, bland annat här.

 

vandringen tillbaka...


Ja det var bara lite av det jag såg under min lilla tur, men jag kan konstatera att jag är såld på turkiet, det är ett väldigt vackert land med fantastisk natur och massa sevärdheter. Jag njuter varje dag av vad jag får kalla min verklighet, att få se bergen varje dag och havet med...det är....fantastiskt!!

 

Nej nu kan jag inte sitta här och bli sentimental, nu ska jag svida om och fara mot Manavgat och bussen till Antalya..

 

Seaview laters alligators!!!


Bara en vanlig dag

Gooooood moooooorning! Bjöd inte på nåt skriveri igår och ändå harjag inte berättat om min gryma fridag som jag hade i fredags...och det kommer jag inte göra nu heller utan det får nog bli i eftermiddag.
Har just klivit upp och ska je mig ut på powerwalk i det begynnande solskenet sedan ska jag runt på hotellen dit jag fick gäster igår och ha välkomstträffar. Höll mig busy igår tills det att jag skulle till flygplatsen och där var det sen ful rulle. Tråkigt att säga hej då till alla trevliga gäster, tror nog jag fick bra kontakt med alla, det är fördelen när man har så få gäster! Några meddelade glatt att de kommer tillbaka i september, oh jag sa då att jag kommer stå och vänta på dem.
Gänget som kom ner verkar minst lika trevliga och ännu en gång fick jag komplimanger för min behagliga och sköna röst som gjorde att de lyssnade på mig väl i bussen, kanske skulle jag ha arbetat med radio eller så får jag slå mig in på den banan nu :) Jag blir alltid lika glad när de säger det även om de är trötta och bara vill in på hotellet för att sova, så tar de sig den lilla tiden att ge mig en komplimang som värmer länge länge.
Så lördagen var en helt vanlig lördag, för mig alltså, inte för er hemma ;) -- full rulle med att fixa välkomstmaterial, åka runt till samarbetspartners och kirra flyers från dem, kikade på ett hotell som det senare kom gäster till, göra hotellpärmar till två nya hotell med mera. som sagt, busy! ;)

Nu ska jag ta de sista sipparna kaffe och vandra ut i den härliga morgonluften!! Senare kommer fina bilder från fredagen som jag tror kommer gillas.

Seaview laters alligators ;)

Lyyyysande plan!

God morgon folkens! Uppe med tuppen, som vanligt numera..här ska jag ta tillvara på dagen. Är ledig idag och jag har precis lagt upp en plan för dagen med vad jag ska se och göra. Ni kanske funderar, jobbar hon aldrig?! ;) men igår var en så dag där jag var sysselsatt från 10:00 till 19:00 med olika saker till jobbet, jag var och kikade på ett hotell som jag får gäster på om söndag så jag vet hur det ser ut och vad som finns, jag hade möte med en samarbetspartner och så morgonen hade jag hotellservice och bytte hemresetider i pärmarna på de hotell var vi har gäster som ska hem och gjorde klart utflyktsredovisningen för veckan. Dessutom gjorde jag veckoschema för kommande vecka också :) Produktiv dag för min del med andra ord.

Nu sitter jag med frukosten framför mig, omelett med lök och champinioner, mums! Skippade powerwalken nu på morgonen för att jag planerar att röra på mig stora delar av dagen, men det känns ändå som jag skolkar från den..haha. Det är skönt att känna faktiskt, då vet jag att det är en god vana som börjat sätta sig :) har även hittat ett schysst gym som jag ska ansluta mig till i veckan, det blir bara bättre och bättre det här!!

Men, i alla fall, idag ska jag ta tillfället i akt att vara turist javisst, på bordet bredvis mig ligger ett papper där jag klottrat ner vilka saker jag ska se idag, men vad det är tänker jag inte avslöja nu...muhahahaha! Lite busigt så där en fredag! ;)
Utanför kvittrar fåglarna ikapp, solen skiner och världen börjar vakna till liv..nu är det dags att ta tag i dagen :)
Önskar er alla en trevlig dag, jag ska njuta till 110%...för det är som ma säger "Dröm som om du lever för evigt men lev som du skulle dö idag"


Seaview laters alligators!

Turisten for till Perge

Igår fick jag lite tid över till att göra vad jag själv ville efter jobbet, eller inte så lite egentligen, ett par timmar att göra vad som helst. Jag har sedan jag kom ner viljat åka till den antika staden Perge och igår fick jag min chans. Jag packade med mig ett mellanmål och vatten och sedan for jag och pärlan de ca 40 minuterna till Perge, som ligger ca 20 km utanför Antalya. Perge anses vara en av de mest berömda antika städerna i Turkiet, högst på den listan ligger det hänförande Effesos som jag haft möjligheten att besöka hela 3 gånger under en och samma sommar, och jag körde inte ens den utflykten då ;)
Perge stoltserar med en välbevarad stadion, välbevarade romeska bad och en hel del annat. Jag tycker att det är fascinerande att besöka sådana platser, bara att tänka sig att för x antal 1000 år så var det fullt av människor som bodde här, levde och verkade. Inte som oss, turista oss direkt. Det är även lika intressant hur de lyckat bygga allt, och att det dessutom fortfarnande står kvar och är så välbevarat.
När jag vandrade runt där insåg jag att det är långt ifrån allt som är uppgrävt, precis som Effesos och även Side (säkert också andra platser) och det man kan se bara är en bråkdel av staden. Jag försöker alltid föreställa mig hur det sett ut och hur det kan ha varit med ett myller av människor, jag försöker på något sätt knyta an historien och föreställa mig det levande.
Staden var mycket viktig under sin tid bland annat var den en del i en handelväg som gick från Side, genom Aspendos och då passerade Perge.

En första blick av Perge

 

Agoran, eller torget..tänk er vilket folkmyller det måste ha varit här.

 

Detta var en gång butiker som kantade torget

 

En av stadens vägar, kantad med butiker och stora pelare.

 

Under sanden kan man skymta mosaiken

 

Här är en av platserna var vatten mynnade ut i staden.

 

Turisten själv ;)

 

Inte helt utgrävt som ni kan se...

 

Ett av rummen i det stora badhuset

 

Slutligen en bild av stadion som faktiskt är den största i det så kallde Mindre Asien.

 

Det var ett par intressanta timmar som jag spenderade här och jag hade turen att få se diverse roliga turister, bland annat en kvinna som "samtalade" med en sköldpadda som kravlade över området och denna kvinna önskade då en bild av sköldpaddan och försökte få den att gå på ett visst ställe, allt för att det skulle bli så bra som möjligt. Innan jag åkte så tog jag en tur in souvenirbutiken för att se vad som fanns att köpa och då jag kände mig så pass turistiskt lagd köpte jag hela 2 mynt, fejk såklart men ändå fina som gör sig bra med det jag håller på att dekorerar lite med.

 

Nu väntar några timmars jobb, ska ut på hotellservice nu...så får jag se hur många gäster jag träffar idag :)

 

Peas n löööööööööv!


Modevisning och en tur på landet

Gårdagen var en trevligt och skön dag på flera sätt, visst mötte jag lite motgångar men det fixade jag nu på morgonen (datorn ville inte vara med och leka)

Förmiddagen spenderade jag tillsammans med 9 av mina gäster på citytur var vi då besökte vår läderbutik, juvelbutik och slutligen fick gästerna tid på egen hand nere i centrum så de kunde upptäcka eller shoppa. Som ajg skrivit innan är det alltid lika intressant med besöket på läderbutiken, då man alltid startar besöket med en enkel modevisning för att visa upp lite olika plagg som de har och därför vill jag dela med mig av ett videoklipp från showen igår.

Det är väl läckert?!?!

När vi var klara med turen och stod och väntade på att bussen skulle komma och hämta oss nere i centrum tog jag tillfället i akt och bjöd mina söta gäster på lite turkish delight, spännande tyckte de nästa allihopa. Sedan bjöd några av gästerna på torkad mango, även jag fick smaka och det var riktigt gott.
Bjussade även busschaffisen på lite delight eftersom det fanns bitar över jag jag hade ingen önskan att äta upp det själv och få sockerkick deluxe.

Mitt mission på eftermiddagen var att hitta en fotobutik för att ta passbilder så med det åka jag till grannstaden Manavgat och lyckades hitta en butik fort, medan jag väntade på att bilderna skulle bli klara strosade jag runt i staden centrum och lärde mig att det går att pruta även i märkets butiker som adidas...
Med bilderna i hand var jag klar att åka men ville inte hem, det var det för tidigt för så efter ett kort möte med mig själv styrde jag pärlan mot Manavgatflodens vatten fall. Har bara varit där en gång innan och då var det mulet och inte alls så smickrande väder för vattnet, det fick inte rätt färg då. Den här gången var det lite annorlunda, otroligt vackra vattenfall och området runt är väldigt stillsamt och skönt, lummiga gröna träd ger det ett grönt tak. Mysigt är det. Idag passade jag även på att lyxa så jag köpte turkisk glass som avnjöts medan jag betraktade vattenfallen.

 

 

När glassen var slut gick jag långsamt tillbaka mot bilen och begrundande nästa drag, var skulle jag åka nu?!?!
Valet blev att istället för att svänga vänster och köra tillbaka till Manavgat svängde jag höger och lät vägen ta mig dit den nu skulle ta mig...det blev ut på den turkiska landsbygden. Naturen är så fantastiskt vacker och stillsam här, fylld av glädje följde jag vägen och nu tänker jag bilderna tala lite för sig själva om vad som döljer sig bakom Side och turistområdena.

 

 

 

Nån som önskar bo så här?!

 

Den gamla romeska akvedukten..eller delar av den..

 

Ett "inner peace" ställe, jag är såld!!

 

Jag menar, hur vackert är det inte?! jag älskar det verkligen och att kunna hitta sådana platser ca 30 minuter bort är perfekt, så jag vet var jag kan gömma mig om det skulle behövas..skämt åsido, jag hittade en perfekt plats att ladda batterierna på..sista bilden är därifrån. Det var så perfekt med pinjeträden, floden, fåglarna och korna som råmade, lite som att vara hemma faktiskt :D

 

Väl hemma sedan stötte jag på lite hinder med datorn och fick alltså vänta tills nu att få upp inlägget..eller snarare för att få rätsida på bilderna. Bluetooth-enheten på datorn slutade fungera, men efter att ha konsluterat internet lyckades jag imorse fixa det och nu fungerar det som det ska igen...

 

Så dagens bravader kommer i ett alldeles eget inlägg, det är det värt ;)

 

Seaviews laters alligators ;)


Superguiden på välkomstträff

Just hemkommen efter en lång dag med arbete, har haft välkomstträffar hela dagen men det har inte varit en jobbig dag utan en ganska stillsam och trevlig dag. Har även agerat superguide hela 2 gånger och har jag ordnat med ett rumsbyte åt några gäster som hade lite problem med det tidigare rummet och fått se andra rum men som inte heller varit bra på grund av oväsen, det resulterade i att jag åt lunch tillsammans med dessa 3 härliga gästerna på hotellet när jag var klar med träfftiden, vi hade en mycket trevlig lunch och pratade om allt möjligt Under lunchen kom nästa ingripande då jag hjälpte en gäst med glutenallergi så att de i hotellrestaurangen är med och kan visa henne vad hon kan äta, frågan kom så försiktigt när jag som bäst stod och valde vilken sås jag skulle ha att jag jagade ifatt närmsta kock med en gång, men där var det inget napp, dvs han kunde inte engelska så jag fick springa till receptionen från restaurangen och tillbaka får att få prata med nån som kunde engelska och också kunde skriva glutenallergi på turkiska på en liten lapp som vi kunde visa för köket och kockarna. Hade även turen att få träffa en massa trevliga gäster, varav några jag träffade också igår under mina välkomstträffar.
Nu ska jag hitta nåt att stoppa i munnen innan det blir för sent och hoppas på att modern svarar på skype inom kort :) Efter det blir det avslappning deluxe!


Seaview later alligator!

Min röst = Gry Forsells röst?!?!?

Dagens bästa som jag fått höra från gäster var rörande min röst, som förutom att jag pratade lugnt så att det verkligen gick att höra och förstå allt så lät jag också tydligen som Gry Forsell....hrmmmm...det var nåt nytt!
Har jag inte fått höra innan och då har jag pratat på bussar sedan 2008..men vad kan jag säga, jag är tacksam att gästerna talar om för mig hur bra de tycker att jag är för då vet jag att jag gör rätt :D

Annars har det varit en bra dag, träffade nästa alla gäster på första hotellet, lite mindre på andra och hade ett trevligt samtal med en gäst tillhörande ett av två sällskap på sista hotellet.
Väldigt härliga och pratasamma gäster som jag redan fått dela många skratt med från arlandaflyget, göteborgsflyget kommer ikväll så dem får jag träffa imorgon, bara de kommer iväg från GOT som man kan skriva det, det är försenat....inte så kul, varken för dem eller oss guider härnere.

Ska köra lite mer jobb nu innan "kontoret" stänger för kvällen ;)


Seaview later alligator!

En ny vecka väntar

Så var ännu en vecka slut och nästa har börjat, det var lite ledsamt att säga hej då till gästerna den här veckan, flera av dem har varit supertrevliga och kom och tog i hand för att tacka för en bra vecka och god service, trots hemresa och att en del kanske ville stanna var det idel glada miner från nästan alla gäster. Den tacksamheten som de visade bara fyllde mig med glädje och peppade mig för denna vecka. Två av familjerna som varit nere denna vecka har varit väldigt trevliga och när de som bäst höll på att checka in hade jag ett samtal med barnen i familjen, helt underbara barn, så nyfikna..de är nog mina förebilder. Det lät så här ungefär "Hur gammal är du?, Heter du Emma?! Vad heter din mamma?, Vad heter din mammas mamma? Vad hette din mammas mammas mamma?" Fick ju lite paus mellan frågorna så jag fick svara på dem förstås.
När vi så fått alla incheckade gav vi oss av bort mot arrivalhallen, där var det lika mycket folk som det varit de senaste två veckorna, men så är det ju inte bara vi som har arrival. Folk trängs för att gästerna som kommer ut ska se just deras skyltar, men själv står jag lite bakom kaoset, för varför ska jag behöva stå och trängas och inte ha plats?!?!
I alla fall, det nya gänget som kom ner var även det ett glatt sådan och jag vet att det kommer bli en kanonvecka här i Side även denna vecka :) nu med lite bättre väder än innan.

Just nu ljuder det toner från ett 90-tals album jag hittade på spotify och jag har bland annat tagit mig igenom energisprakande Mambo no 5 som gjorde att jag dansade runt för mig själv här hemma och även macarena som för minnena tillbaka till Lanzan tiden då vi dansade macarena med gästerna på vår spanska afton i våra transferuniformer, härliga minnen!

Nu ska jag fortsätta min uppladdning för dagen, fortsätter med lite kul musik och sedan är det välkomstträffar på schemat hela dagen, hoppas få träffa många trevliga gäster!!

Seaview later alligator!

RSS 2.0