Produktivitet och effektivitet

Idag har det varit en produktiv och effektiv dag för min del och det ska jag säga känns så skönt. Det är gärna så med de superproduktiva dagarna, att de känns så bra och man önskar att varje dag skulle vara sån. För vissa kommer dessa dagar bara ibland medan för andra kanske nästan varenda dag är sådan.
Något som funkar för mig är att planera dagen på morgonen och stapla upp vad som ska göras, och hur man kan göra dagen bättre än dagen innan. Det är en av anledningarna till att de flesta av mina dagar känns produktiva och effektiva :)

Så idag har jag uppdaterat utflyktsbladet då alla våra utflykterna kör igång, vi har haft ett minimerat program innan med bara ett fåtal utflykter. Vidare har jag gjort välkomstmaterialet för helgen som i och för sig inte var så jättemycket men ändå tar det tid att vika papper, stoppa in dem i infoböcker och tillsammans med diverse broschyrer från samarbetspartners stoppas det sedan i kuvert som jag innan skrivit gästernas namn på.
Slängde ihop 3 nya hotellpärmar som jag även varit ute med på de aktuella hotellen. Slutligen har jag hunnit lägga ett schema för veckan, med välkomstträffar, hotellservice med mera.
Så nu är jag redo för en ny vecka! Kommer dock inte ha så mycket gäster här i Side som tidigare veckor men jag ska göra det bästa av det ändå, vad annars?! ;)

På grund av en cykeltävling kör vi vår transfer tidigare än vanligt för att vägen kan vara blockerad i en riktning på vissa ställen och det gör att framkomligheten försvåras rejält, så jag ska strax åka till första hotellet och möta upp bussen.

Seaview later alligator ;)

Sommar & sol, ryssarna bär kort tight kjol

Så sant som det är skrivet...
Planen för dagen blev att ta en promenad ner till centrum, njuta av solen, havet och värmen..typ leka turist på "hemmaplan" ;) så jag har blivit tagen för tysk x antal gånger under dagen..inte nån stor hit men grabbarna i butikerna vet inte bättre och jag tänker inte sätta på ming nån tröja där det står "jag är svensk" på för då skulle det bli "hejsan svejsan" var man än gick.

Hur som helst ägnade jag mig åt att betrakta folk under dagen och roligaste synen idag var turken som kom spatserandes med sina två hunder, varav den ena av dem var nån liten vit sak med ROSA tröja på, turken och hunden passade inte riktigt ihop men trivdes tillsammans.
Annars har det varit ryssar som klivit runt bland ruinerna i högklackat, tighta kjolar och med handväskor, det är en konst som bara de bemästrar tror jag.
Jag tog mig även tiden att gå in och titta på amfoteatern som ligger i gamla Side, i sann turistanda! Väldigt vacker och jag blev ännu en gång fascinerad över vad de lyckades uppföra, det är ju sjukt stora stenblock att lyfta.        

 

Dagen har resulterat i en lång promenad med flera stopp, började runt 11 och kom hem för ca 1 ½ timme sedan (min tid) alltså 15:00 och dessutom en lite annan nyans på huden :) plus att det blev lite 'bonnabränna' men what the heck, det solas bort senare..jag var ju tvungen att skydda min arm om man säger så..


för där sitter min nya tattoo :) ett timglas som synes, för att påminna om att ta tillvara på den tid vi får eftersom den aldrig kommer tillbaka och den rinner som sand i ett timglas.

Är förövrigt sjukt nöjd med det nya bläcket på armen, ont gjorde det mot slutet men som man säger,
vill man bli fin får man lida pin!

 

Mitt nästbästa inköp till lägenheten

 

Nu ska jag göra mig iordning och styra nosen mot Alanya för att äta middag med Pernilla och chilla på livet och avsluta denna dag på ett lika awesome sätt som den startade och som den varit hittills...


Seaview later alligator ;)

Energi till max!

God morgon folkens!! Idag har jag verkligen kick-startat min dag och det känns så galet sjukt bra. Hade och har fortfarande värsta energikicken och det känns härligt med tanke på att detta är min lediga dag.
Hör bara här, som vanligt upp tidigt för att ta tillvara på de härliga morgontimmarna och börja bygga en dag i världsklass. Sedan tog jag en powerwalk/joggingtur (till och med det!!) på ca 50 minuter. Underbar känsla att äntligen komma ut och jogga igen, jag har verkligen förslöats den senaste tiden men nu är det verkligen änding på det..eller det började jag ändra på för ett tag sen för om man inte tar sig tid att motionera nu måste man sedan ta sig tid att vara sjuk och det vill vi väl alla undvika tror jag?!!
Och nu har jag precis avslutat en god frulle med ägg, avokado, stekt korv och ett glas ayran (typ en lättsaltad drickyogurt för att förklara det bäst). Det riktigt spritter i kroppen av glädje och energi och jag ska snart ge mig i kast med denna dag, ska ju ta tillvara på vackert väder en ledig dag, framför allt ta tillvara på denna lediga dag för att kunna ladda upp batterierna på max till kommande vecka.
Kör lite blandad svensk musik på spotify som har schyssta beats och gör att man bara vill dansa så just nu sprider Medina kärlek och glädje i min lägenhet :D

Har för tillfället ingen direkt plan för dagen mer än att åka till Alanya senare för att träffa Pernilla och käka middag på en av våra samarbetsrestauranger där. Så nu ska jag sätta mig på balkongen och klura lite granna på det och njuta av livet! Vilket jag gör jämt numera i och för sig ;)

Önskar er alla som läser en härlig dag, låt inget förstöra er dag!!

Skickar med ett skönt motiverande klipp som jag snubblade över på Youtube och kollar på minst en gång om dagen, det ger en boost för motivationen och jag blir i alla fall inspirerad. Så, what do you get up for?!?!

 

Peas, löööööv n sunshine!!!


Dubbelt upp

Igår och idag har varit två schyssta dagar, igår fick vi typ en extra ledig dag både jag och Pernilla för ingen av oss hade nog med gäster för att köra citytur, jag tog mig tid till mig själv och reflekterade en del över nuläget, mycket givande. Dessutom passade jag på att sola lite, det gick att kombinera så när jag satt och skrev i min dagbok satt jag ute på balkongen i solen.
Eftermiddagen och kvällen spenderades i Alanya, var vi först och främst skulle hitta ett notarie var vi kunde intyga att vår agent tar hand om pappersarbetet vad gäller vårt uppehållstillstånd i landet. Lustigt nog gick det snabbt och smidigt och jag tror det tog oss ca 15 minuter. Då satt vi som två stollar på varsin stol på ett kontor fullt med turkar som tittade lustigt på oss..mest för att vi brast ut i asgarv mer än en gång..vi har lite svårt att inte göra det när vi kommer ihop oss så där :) När jag kom till kontoret var vi möttes upp skulle jag hitta parkering, och det var då inte det lättaste kan jag säga, typ mitt i stan runt lunchtid var inte rätt tid att leta parking...men efter att ha cirkulerat runt kontorskvarteret x antal varv öppnade det sig en plats för moi, på en mindre och ganska smal gata så det var bara att trixa in bilen så tätt som möjligt mot muren/staketet..och till slut såg det ut som jag parkerat bilen i ett fikonträd..men plats att köra på fanns det :)

Precisionsparkering deluxe i fikongränd ;)


Det var ju även löningsdag så vi tog pärlan till en SUPERmarket, a la Coop, för att storhandla allt som kunde tänkas vara behövligt i våra respektive lägenheter. Vi var där i typ 1½ timme tror jag..om inte längre. Jag fyndade förutom mat en nya kudde och ett mycket snyggt och tilltalande lakanset (det var så jag att det fanns inga tvivel om att köpa det)

Så jag och så snyggt


Vi tog oss sedan till en av våra restauranger och avslutade vår härliga extra-fri-dag med en god middag, mediterransk kebab...sjuuuuukt gott!


Har idag haft ett bra upplagt schema och har hunnit ha kvalietetstid med mig själv, jag har också haft hotellservice, hunnit sätta nya transfertider, gjort schema för veckan (inte helt klar), printat hemresetider och arrivallistor för helgen, diskat två gånger, lagat lunch och middag och tvättat. Mitt på dagen klämde jag även in en promenix som slutade med att det imorgonkväll tillkommer mer bläck på min kropp :)
Killen som ska göra den nya gaddningen har till och med hört talas om mig..inte för att jag är värsta kändisen, utan för att min agent som hjälp mig leta lägenhet var i kontakt med honom och de hjälptes åt att hitta den lägenhet jag nu bor i...Ja, Side ÄR litet!!

Avslutar med en bild på dagens hotellservicehäng, skönaste katten som bara hoppade upp och chillade på livet med mig, för det är helt ok att katten gör som de vill på 5* hotell :)

 

Peas n löööööööv



Tips hur ditt liv kan gå i riktningen världsklass!

Idag har jag nästan fått som en extra ledig dag, det blev ingen citytur så jag bestämde mig för att jobba med mig själv istället. Har min härliga morgonruitn för att få en bra start på dagen, jag går en rask promenad för att få igång kroppen och hemma gör jag lite övningar för att stärka kroppen. Efter det följer dusch och frukost till lugn musik och sedan avslutar jag ofta med att se över min plan för dagen och lyssna på peppande musik. Det gör mig redo för en ny dag.
Som sagt fick jag mer tid idag har tagit mig tid att reflektera över mitt liv, skriva ner tankar om mitt liv, vad jag vill göra, mina mål och så det jag är tacksam för. Jag satt på balkongen och tog in allt, fågelkvitter från palmerna bredvid, solens värmande strålar och ett Side som sakta vaknade upp. Till detta strömmade lite härlig lugn musik ur högtalarna och i mitt huvud redde jag ut diverse saker som jag som sagt fick ner på papper.

Robin Sharma skriver och pratar mycket om att få ner sådana saker på papper, och att starta dagen på detta sätt som jag nu gör för att få ut så mycket som möjligt av dagen och för att få energi. Jag kan utan tvekan säga att det fungerar bra, jag känner att jag gör mycket mer med min tid, jag tar tillvara på denna dyrbara vara som vi välsignats med. Jag tar mig tid att lära känna mig själv, mina gränser och hur jag ska kunna spränga gränserna och hela tiden flytta fram dem. Jag känner att i den linje jag nu vandrar kommer jag hålla humöret och energin uppe även under högsäsongen när det blir som mest att göra. Bara det är motivation nog att köra på som jag gör.
Ännu bättre är att jag känner mig än mer lugn och sansad, men framför allt väldigt optimistisk och positiv.
Han, Robin Sharma, kallar sina tips för sätt att få ett liv i världsklass och vem vill inte ha det egentligen?!!
Så för att sprida hans smarta och visa ord vidare tänkte jag dela med mig av dessa tips.

Att gå upp tidigt och ta sig tid för sig själv och sin egen utveckling på morgonen är en utomordentlig start, det är mycket mer givande för resten av dagen än att gå upp kanske 45 minuter eller så innan det är dags att ta tag i jobbet för dagen. Att läsa en inspirerande bok är också bra, till exempel en bok eller av en av din hjältar eller idoler, en människa som du har som förebild helt enkel. Hans idé är att gå upp vid 5, så långt har inte jag sträckt mig men det beror också på när man ska jobba om morgonen. Själv kör jag just nu på 06:30, det fungerar bra för mig.

Ett annat intressant tips är att på morgonen ställa sig frågan, hur skulle jag leva idag om detta var min sista dag på jorden? Det är ett sk dödsbäddsperspektiv som hjälper att motivera sig för dagen och verkligen köra fullt ut på högsta växel.

En bra övning är också att varje dag sätta sig och skriva ner de saker man är tacksam för, sådant som skett under dagen och även andra saker i sitt liv. I det långa loppet blir man mer tacksam och nöjd för vad man har och gapar inte hela tiden efter mer utan att tänka på att det finns folk som inte alls har samma möjligheter som en själv.

Ett annat värdefullt tips är att verkligen njuta av livet, njut av den resa vi gör. Mycket tas på för stort allvar, nu menar jag inte då att man ska ge upp totalt med att se saker allvarligt men att ta lättare på livet är skönt. Det gör en mer avslappnad. Gör sådant som du blir glad och som ger dig energi för annars kommer du tillslut känna dig tom inuti. Vuxna borde leka mera, som när man var liten så därför samlar jag inte vuxenpoäng, jag samlar barnpoäng.

Det finns givetvis massa fler härliga tips och idéer om hur man kan skaffa sig ett liv i världklass och känna energi och glädje, Robin Sharma och hans böcker har varit en enorm inspiration för mig, att tänka till och lägga om riktningen på mitt liv med mina mål och drömmar, för han förordar starkt att sätta upp mål och verkligen ta sig tid att drömma. En favorit som jag har är det med att "gör det som är rätt, inte det som är lätt". Man pushar sig själv, flyttar fram sina gränser och man glänser som människa.
Munken som sålde sin Ferrari är en bok som verkligen öppnar sinnet och får en att verkligen tänka till och Vem gråter vid din grav och Greatness guide är två böcker som är fulla av tips och råd för att göra det bästa av sin tid och sitt liv, hur man blir en mer optimistisk människa och hur man siktar högt och får saker därefter, både i sitt personliga liv men också arbetslivet.

Här kommer ett klipp från min förebilds videoblogg som förövrigt finns på Youtube:

 

Nu tänkte jag själv ta tag i dagen ordentligt och gå ut i världen och träffa intressanta och glada människor som gör dagen bättre.

 

Peas n lööööv!

 


Se upp för...sköldpaddor?!

Dagen har varit lugn och stilla, det var inte mycket gäster som kom på välkomstmötena, träffade sex glada själar på första hotellet som var härliga att prata med och på det andra hotellet kom det tyvärr ingen..så kan det gå ibland. Så det blev mer tid att göra något annat med än att träffa gäster. Det var några gäster som ringde och skickade sms om att de vill följa med på utflyker och eftersom jag hade tid kunde jag snabbt åka ut och möta upp dessa gäster på deras hotell och boka in dem, de tackade så mycket för god service :)
Det var när jag var på väg till det andra hotellet där gäster önskade köpa utflykter som jag insåg att de borde sätta upp skyltar med texten "Varning sköldpaddor, kör sakta" för när jag kom runt en lite snävare kurva håller lille skalman som bäst på att ta sig över vägen, katter, hundar, getter, kor, får visst, det har jag sett innan men den här var ny..det går direkt in på listan ;)


"Skalman på väg, varning för långsamtgående djur" ;)


Lunch på ett hotell, jag tackar jag!

Så när eftermiddagen bjöd på lite mer fri tid än beräknat åkte jag hem och bytte om för att ta en tur till LA PLAYA!
Tänkte att jag skulle reka stranden efter ett schysst ställe att ha som stammisställe på östra stranden och sedan också ett att variera med på västra...men nu idag tog jag alltså pärlan till den östra och gick på en stilla promenad i strandkanten medan jag spanade upp mot beachbarerna för att se ut vilken som skulle kunna vara "min". Jag tror jag sett ut rätt place så imorgon när jag har tid tänkte jag åka dit och testa solstolarna och se hur det verkar. Det måste ju vara ett schysst ställe för jag lär utnyttja det en del när jag får tid mellan jobb och jobb :)
Efter att ha vandrat en stund slog jag mig ner för att njuta av ljudet från de svallande vågorna, den varma solen och den ljumna stenarna på stranden.


har en känsla av att jag kommer åka både det ena och andra här...vi får se!


Chillaxed till max





Strandkonst by MOI ;)

Nu ska jag göra sista jobbrycket och faxa listan för sålda utfykter till agenten i Antalya så är denna dag klappad och klar och sen får vi se vad kvällen bjuder på, kan bli ännu en stilla och skön hemmakväll..det lutar åt det i alla fall..jag har lite pyssel att styra med som lär sysselsätta mig i timmar.

Peas, löööv n sunshine!

Idag skiner solen och jag med den

Hej världen! Nu ska ni höra..idag har jag varit ute på morgonpromenix, ca 40 minuter och det känns så bra i hela kroppen. Det ska bli ännu en dag i världsklass och varför slösa på tiden, vår dyrbara tid :)
Solen skiner nu från en blå himmel här i Turkiet och det ser ut att kunna bli en strålande dag. Själv ska jag ha välkomstmöten på två hotell idag och jag hoppas att få träffa ganska mycket folk. Efter det tänkte jag ta lite tid på la playa och få lite sol på mig för det är alltid lika skönt.
Jag vill idag bjuda på ännu ett klipp från Robin Sharmas videoblogg som jag tycker är väldigt inspiererande och får en att ta en funderare över sig själv.

Nu ska jag fortsätta ladda för min dag och med det önskar jag er alla en toppendag,

låt inget eller ingen förstöra den!

 

Shine on...peas n lööööv!


Himmlen öppnade sig och ut kom Niagarafallen

Dagen börjar lida mot sitt slut och idag blir inte så sent som förra veckan för idag så är Pernilla på departure & arrival för Göteborg. Det behövs bara en av oss där eftersom vi "bara" får 50 gäster som max varje vecka med det flyget, vi har 50 platser med andra ord.

Dagen har förutom mina välkomstmöten bjudut på regn till förbannelse, det var Niagarafallen light mer eller mindre. Imorse då jag kommit till första hotellet och väntade på gäster som tyvärr inte kom på mötet var det molnigt och det såg ut att kunna börja regna...och det gjorde det..inte lite heller för den delen. Då när de regnade som värst var då jag behövde gå ut till bilen...JAAA! Det hade hunnit bli floder eller snarare sjöar av vatten på HELA uppfarten till hotellet och mycket runt min bil. Så för att komma torrskod en bit fick jag gå igenom rabatten (vet inte hur poppis det var men vad göra?!) sedan hade jag inget annat val än att kliva rakt igenom vattnet/sjön/floden för att komma in i bilen..men har tydligen världens bästa skor och blev inte blöt!! (Nej jag hade inte gummistövlar), men stora delar av resten av mig blev lagom blöta, tror inte tröjan riktigt torkade förän i eftermiddag och namnskylten likaså.
Att köra i regnet var som att åka flumeride för nästan var än jag än körde sprutade det vatten så det stod härliga till. Skönt att bilen är vattentät! Men sedan hux flux så blev det bra väder, molnen suddades ut och solen sken från en klar himmel. Så det skiftar fort och det är alltså ingen lögn vi drar för gästerna när frågan kommer.
Hoppet och tron om lite stabilare väder finns ju, mest för att gästerna ska kunna sola och bada OCH känna att de kan ta en dag eller 2 till utflykter.

Annars har inte dagen var så händelsefull faktiskt, har inhandlat en liten stekpanna så det inte ser ut som det står ett flygande tefat på spisen varje gång och hade ett härligt skypesamtal med päronen hemma som varit värdar för en mysigt påskmiddag med hela familjen (förutom mig) var med på.

Om vädret tillåter imorgon tänkte jag tillbringa tid på stranden eller i alla fall ute i solen så solcellerna får sig lite näring :P haha
Kvällen tillbringas med skön musik, lite peppande ord från Robin Sharma och ett härligt chattsamtal med min älskade vän Mia som jobbar på Cypern i sommar :)

Peas n löööööööööööv!

Uppe with the tupp

God morgon världen! Som vanligt uppe tidigt idag, sov bara lite lite längre eftersom jag kom hem sent igår och satt uppe en stund för jag göra kroppen klar för natten, det går inte bara att gå och lägga sig längre. Jag har insett att man sover bättre om man ger kroppen tid att ställa om sig.
Idag väntar välkomstmöten, 4st så det är inte nån stress, det är ett lagomt antal att ha på en dag eftersom man många gånger berättar om samma sak och för att då kunna hålla samma gnista uppe blir det lite tufft med flera än så. Vi får se hur det blir senare under säsongen då jag kanske kommer ha gäster på fler hotell än de 6 hotell jag har nu, totalt har jag 14 hotell som ligger härligt utspritt på ett sträcka på en si så där 3 - 4 mil. Hänger inte med huvudet för det eftersom jag har min pärla Getzen som tar mig runt och jag tycker om att köra bil :)

Sitter som bäst och laddar för denna nya härliga dag, god frukost med skramlade ägg och frukt på det. Jag har ju berättat att min hyresvärdinna är underbar, en supertrevlig människa som ser efter sina hyresgäster känns det som. Igår fick jag nya gardiner så att man inte ser in i sovrummen från vägen, inte för att jag tror många kikar in men det är ändå skönt. För ett par dagar sedan fick jag även en hel påse med frukt från trädgården av henne, hur snällt är inte det?! gott är det också.
Nu ska jag titta och lyssna på några inspirerande videobloggar från Robin Sharma, det är en del av min uppladdningsprocess om morgonen. Här kommer en till er, den heter "the value of doing nothing" och lyssna på vad han säger och tänk sedan efter hur sant det är. Jag kan inte mer än hålla med, för i vår stressade värld idag är det inte så många som tar sig tiden att ta igen sig, ladda batterierna till max för att sedan kunna köra på igen.

 

Med dessa visa ord från en smart kille säger jag, i vanlig ordning......wait for it.......

PEAS N LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV!


Sliten guide, men väldigt nöjd & glad

Kom just hem efter en lång men kul dag på jobbet :) Lite sliten men glad, vi skickade hem våra första gäster idag och ett nytt glatt gäng kom ner. Det var väldigt trevligt med alla handskningar med flera av gästerna innan de gick genom passkontrollen och försvann upp mot sitt flyg. Många som tackade för en trevlig vecka med god service, snyggt! :) Jag tackar dem för sitt glada humör, det var en bra första vecka som öppnade upp för en kanonsommar i Turkiet. Nu ska det bli ännu bättre än bra :)

Till min stora lycka fick jag mitt internet idag, så nu har jag wifi i min lägenhet...det är lyx! Jag älskar mitt liv här :)
Så nu med lite Wasaknäcke i magen ska jag styra mot sängen strax, ville bara dela med mig av hur härligt mitt liv är och hur lyckligt lottad jag är :D natti natt!!

Peas n löööööööööv n SUNSHINE!!

Guiden goes tourist!

Lördag idag och det är vår första dag i veckan, eftersom man får lite snedvridna veckor som guide. Det där med att veckan ska börja på måndag känns lite gammalt och förlegat.
Nej, skämt åsido, veckan börjar på lördagar för vår del för att det är då vi har vår största ankomst. Så det är en hel veckan sedan vi startade och det har gått fort konstaterad jag och Pernilla igår där vi satt på ett café i Alanyas barzaarområde, reflekterade över dagen och smuttade på varsin öl.
Anledningen till ölsmuttandet var att vi igår hade ledig dag, den första vi haft sedan vi kom ner och jag såg till att göra det bästa av min dag.
Gick upp tidigt som vanligt, här skulle de inte slösas tid på något. Med bra musik och god frukost planerade jag dagen så att det skulle bli en upplevelserik sådan.
Nu ska ni för höra om min dag, jag skulle kunna kalla den “den perfekta lediga dagen”, så skön och bra var den.
Jag körde mot Alanya vanliga vägen, den stora vägen, efter en bit började jag fundera på vad som fanns bakom det man såg längs vägen, kanske kunde man se lite mer turkiskt liv där och med det tog jag beslutet att svänga av och köra in på en mindre väg. Ju längre jag kom desto gladare blev jag, det var som jag tänkt och jag styrde genom små turkiska samhällen där morgonen just startat och livet gick sin gilla gång. Visst kunde jag ana hotellen och att de säkert påverkade lite grann, men var gör de INTE det utmed kusten?! Här kunde jag till min glädje se folk som var ute och pysslade i sina trädgårdar, skötte om vad de nu har i sina växthus och små söta turkiska damer som var på en stilla promenad.
Var jag skulle komma ut visste jag inte men ut kom jag och det var i samhället eller området Konakli, ett område som ligger precis innan Alanya.
Väl i Alanya var första målet borgen uppe på den stora klippan som skjuter ut i havet och pärlan fick starta den hårda klättringen uppför. Utsikten blev mer och mer hisnande vacker och flera gången stannande jag bara för att ta bilder, har glömt att nämna att ledig dag betyder att jag turista mig så mycket jag vill! Nästan högst upp möts jag av en familjär syn, herr trafikpolis. De stoppar mig och ber om körkort och papprena på bilen (de som man ju har i ett plånboksliknande fodral för att det är så mycket som ska stå). Eftersom inget eller ingen kunde eller skulle få förstöra min dag räckte jag över dessa med ett leende, han var tillbaka efter kanske 5 minuter och gav mig tillbaka mina papper med ett “ha en fortsatt bra dag”, tack mannen tänkte jag, självklart sa jag bara tack med ett leende.
Låt mig säga så här, jag var inte den enda person att besöka borgen denna morgon, det var fullt med bussar utanför och med det, en hel hög turister där inne, så det är ju ett klassiskt utflyktsmål i Alanya.
Jag samsades därinne med tyskar, ryssar och lite andra nationaliteter. Jag slogs av hur svårt det måste varit att ha byggt borgen och dess mur som går som en ringlande orm över klippan, det är inte direkt det mest lättillgängliga stället att bygga på. Jag blir lika fascinerad och imponerad var gång jag besöker sådan ruiner.
De har skapat två utsiktsplatser så man kan få sig en idé hur den som vaktade här uppe kunde hålla bra koll på ömse sidor av klippan, för utsikten här var verkligen fantastisk och hänförande. Man såg Alanya breda ut sig nedanför, stränderna på bägge sidor och det vidsträckta Medelhavet. Det var en ren fröjd för ögat detta.
Jag strövade runt, tog lite bilder och njöt i fulla drag av min dag, att jag startade den så tidigt och att jag har privilegiet att kunna göra vad jag gör, att kunna uppleva sådan på en ledig dag är det inte alla i vår vida värld som kan göra. Det är jag tacksam för.
Här uppe hände dock en liten olycka, hux flux så bestämde sig mina solbrillor för att “nu ska vi gå sönder” och så föll ena bågen av. Skruven gick inte att hitta så nu ligger den tillsammans med historien uppe i borgen nånstans. Vilket i sin tur ledde till att jag fick ett nytt mission, hitta nya brillor. När jag kom ner från klippan stannade jag nästan vid första bästa ställe och hittade genast ett par brillor, hör och häpna. Det hindrade ju inte butikskillen från att få mig att testa ett flertal andra brillor av samma modell men i olika färger. Jag beslutade mig i alla fall för ett par svarta Ray Bans, vars äkthet vi säkert kan tvista om.

Utsikten uppe från borgen

 

 

 



Nu hade jag tid innan jag skulle möta upp Pernilla och tog en stund på en bänk vid stranden för att ladda batterierna. Jag satt och beundrade borgen på avstånd, ett gäng spelade volleyboll på stranden, en liten tjej hoppade och skuttade av glädje runt i sanden. Det var en härlig fläkt av glädje.

Mötte som sagt upp med Pernilla och vi styrde våra steg mot Starbucks, härligt! Där satt vi länge med våra vaniljlattes och bara pratade och njöt av vår dag. Det blev mindre jobbprat och lite mer om egentligen allt möjligt, visst är de väl härligt att ha sådana vänner?! Jag har flera!
Bland annat konstaterade att vi under den korta period vi känt varandra har hunnit med att vara i Europa, Nordafrika och nu Asien tillsammans. Det känns en aning lustigt att säga att man är i Asien men så är ju faktiskt fallet, det är bara 3% av Turkiet som ligger i Europa och det är i de nordvästra delarna av landet.
Efter ett skönt break i Starbucks förtrollade värld gick vi in i bazaarområdet så jag skulle få se lite mer av det, och det är verkligen inte litet och här gå att hitta mer eller mindre allt! Hur som helst var vi på jakt efter nya solbrillor till P också. Vi hittade varsitt par brillor där och behövde inte betala mer än vad ett par av brillorna kostade, för båda två och det var butikskillen själv som prutade ner priset så vi blev stumma. Så jag är nu stolt ägare till 2 par Ray Bans, väldigt snygga!
Vi vandrade vidare, butiksfolket runt om ropade på oss “Sverige?!”..“hallo guten tak”..”Laaaaadyyy” och mycket mer, vi var inne i vår värld och stängde allt sådant ute.
Tillslut landade vi på ett café var vi tog en öl och delade på en vattenpipa och där satt vi och reflekterade lite över dagen, över veckan och konstaterade att det var så skönt att inte behöva ha ett tidschema att följa för åtminstone en dag.
Vi var även nere i hamnen, gick förbi det röda tornet som också är en av de stora turistattraktionerna i staden och sedan vandrade vi ut på piren och framför oss såg vi strandremsan och alla utflyktsbåtarna som ligger i hamnen. Lekte turister gjorde vi också och tog bilder på det röda tornet, på oss själva framför det röda tornet och mycket mer.


Mina nya solbrillor gick till Starbucks





Kvällen bjöd på middag tillsammans med en man som är anställd på agentkontoret och som har hand om Alanya, så han tar med Pernilla runt och träffar restaurangfolk och testar alla våra restauranger i Alanya och igår kväll fick jag äran att vara med. Vi var på restaurang Marina som hör och häpna ligger på strandpromenaden, i marinan :P
Jag provade något med namn medlhavskebab, strimlat stekt kött med stekt lök och paprika och yoghurt. MUMS! Och innan testade vi några av de nästan obligatoriska mezerätterna.

Nu väntar en heldags jobb, är nu nere på kontoret med Pernilla och hämtar departure och arrivalfronter, kolla listorna för lördag och söndag för eventuella ändringar, ska strax köra hem, sen printa nya hotellservictider och utflyktsblad och köra ut med dem till hotellen. Väl där ska jag boka in tider för välkomstmöten. Sedan tillbaka hem och göra välkomstmaterial. Självklart blir det lunch nånstans och sedan runt 17:00 så är det dags att bege sig mot flygplatsen.
Så nu är det dags att börja dagen och det gör jag som alltid med ett leende och fulladdat batteri! Ännu en dag i min livsturné där jag ska rocka på dagens scen!!! LET’S GOOOOOOOOO!

Peas, löööööööv n sunshine!!

Lite turist javisst

Är ännu en gång ute på hotellträffar, de var jag även imorse och träffade tyvärr inte så många gäster då..men de jag träffade var glada och vid gott mod. Några skulle ut på shoppingtur och andra skulle ut och ta tillfället i akt att sola när solen ändå tittade fram.
Det närmar sig ju även slutet på denna första vecka så jag uppdaterade även pärmen med upphämtningstiden för hemresan…

Efter hotellträffarna åkte jag till Manavgat, Sides grannstad för syftet att besöka den stora moskén där, dels för min egen skull men också om gäster skulle fråga vad som finns att se i Manavgat. Denna moské är fantastiskt vacker och stoltserar med hela 4 minareter. Se bara själva..









Sedan styrde jag pärlan mot okänd mark, Migros, en stor matvaruhuskedja här och insåg när jag väl befann mig på insidan att jag kommer kunna fynda massa bra-ha-saker här! Det var lite som att vara inne på typ ett stort Coop Forum, lovely! Billigt var det också, vad mer kan man begära…att det är bra kanske men om de lokala handlar här är det gott nog för mig.

Annars har jag varit lite huslig och hunnit diska, laga lunch och tvätta. Jag är så duktig!!

Nu börjar det bli dags att runda av och bege sig mot nästa hotell...men..Imorgon är det LEDIG DAAAAG!
Pilla och jag bestämde just brunch på Starbucks i Alanya imorrn...hur nice som helst! Så det blir explore Alanya för wesslan imorrn! can't wait :)


Som vanligt säger jag, PEAS N LÖÖÖÖÖV!

Solen är avis på mig för den ser att jag skiiiiner!

Hej hopp i galopp!! Ny dag, nya möjligheter att skina...eftersom solen inte kan göra det få jag hoppa in istället! :D
Igår kväll slog så superguiden till igen, på ett hotellen i Side. Eefter sista hotellträffen åkte jag till Belinda för att kirra en grej åt några gäster, det gick snabbt att fixa och gästerna blev superglada för det besked jag kunde ge dem. En sådan enkel sak gör så mycket, inte bara för gästen utan också för mig.

Jag har glömt att nämna något mycket viktigt och det är att…jag har fantastiskt trevliga gäster denna första vecka! Det är härligt att vara guide till dem och det är gött att de gjort första veckan en vecka att se tillbaka på och bara le!
Som idag hade jag på mitt första hotell ett mycket trevligt samtal med en av gästerna, det fick mig att känna mig ännu mer laddad för dagen!

Eftersom jag går upp tidigt om morgonen numera så hinner jag med så mycket mer :) och känner mig mer laddad och energisk. Så imorse tog jag mig tid att verkligen planlägga min dag och även veckan framöver, så bra som det gick och det var härligt, det är som min coach Robin Sharma säger "det man schemalägger, det gör man". Så nu ska jag följa ännu ett av hans råd och idag så är mitt schema är härligt späckat hela dagen, blandat med jobb och upplevelser.

Fråga: Varför utgår ryssar numera efter att man talar ryska oh bara börjar prata eller fråga en saker?! Bara för att man är guide, kan man alla världens språk då?!

Peas n lööööööv!

Regn vs sol och regnet vann...

Inte lika händelserik dag som igår, men inte har jag hängt läpp för det...Jag har varit runt på hotellservice under morgonen och nu under eftermiddagen och även om vädret inte har varit på topp (mulet och regn av och till) så har jag inte träffat så mycket gäster, det har varit lugnt och stilla. Jag sitter just nu på det sista hotellet och lånar lite wifi för internet lyser med sin frånvaro hemma.
Som sagt har det regnat idag, två riktiga skurar har det kommit vad jag vet, en lite längre och en lite kortare..den kortare kom då jag var på väg till några av mina hotell som ligger lite längre ut så var man med bil vanligvis blåser fram fick vi alla på vägen snigla oss fram, så myket regn var det på en och samma gång. Det var lite flumeride och total nedblötning om man säger så.

Under min tid mellan hs-passen lyssnade jag på de visa orden från Robin Sharma och hans "Munken som sålde sin ferrari", jag kände att jag behövde få en liten boost och påminnelse och visst fungerade det...Jag kom nämligen på mig själv att typ döda tid med att inte göra något speciellt mer än att sitta, tänkte inte ens på något stimulerande..jag tror mest jag tittade lite snett på de gråa molnen och regnet. Så fick det inte vara och munken fick mig på andra tankar.

Nu ska jag ta och agera lite superguide och åka till ett annat hotell och fixa med en grej och sen blir det att åka hem och jobba lite grann med lite manualer. Efter det kan jag ta kväll :)

wesslan signar ut och säger i vanlig ordning,
PEAS N LÖÖÖÖÖÖÖV! :)

Ännu en händelserik dag i kebabland

Igår hade jag inte bara säsongens första citytur utan vår första citytur ever i Side, det var kul att komma ut och ha lite utflykt igen, jag kände ännu en gång att det är något av det bästa med detta jobbet.

Dagen började tidigt för att jag skulle få en bra start på dagen för att kunna rocka loss på dagens scén, jag klev upp runt 6:30 och var denna morgon pigg, igår var det lite så där med det men det blev ju två långa kvällar med transfer från flygplatsen.
Jag gjorde en sista koll på manualen för dagen och finputsade den lite innan jag hoppade i uniformen och susade ut till det första hotellet för upphämtningen. Min plan var att få njuta av en härlig hotellfrukost där innan det var dags att åka ut på tur, och eftersom jag är så awesome var det ett “det är klart du ska få äta här, det är bara att gå ner” Tack, vänligt av dem, det var mycket uppskattat eftersom min tändare till spisen gjort sorti ur min lägenhet, jag tror hyresvärdinnan fick med sig den igår när hon var på besök. Hur som helst, så blev det hotellfrulle, och det ska jag säga er var mumsigt och det fanns så mycket att välja bland, men en fundering…ska det verkligen vara nödvändigt med persilja på de stekta äggen?! Det går ju så bra utan. Men men, de har sitt sätt att steka ägg på och jag har mitt så det är bara att uppskatta mångfalden eller hur?! Nog om mina frukostägg kanske…
Jag mötte sedan upp de första gästerna i receptionen och sedan satte vi kurs mot de andra två hotellen, och eftersom några av mina hotell ligger med ett längre mellanrum tog det cirka en timme innan jag hade alla 10 gäster på bussen.
Under cityturen besöker vi en läderbutik, en smyckesbutik och sedan får gästerna egen tid nere i antika Side och centrum.
Då man besöker en läderbutik här i Turkiet med en grupp är det typ obligatoriskt att man börjar det hela med en modevisning, det är alltid lika kul! 2 tjejer och 1 kille visade oss alltså några välvalda plagg som går att hitta i butiken. Nästa vecka ska jag komma ihåg att filma så ska ni få se vad jag menar med kul. Det är bara det att de ska vara så seriösa och det ser fint ut men det måste kännas lite knas att det bara sitter typ 13 personer och tittar på dem, sist jag såg en sådan här modevisning var det bara lustigt alltihopa men nu så kändes det lite mer “normalt” eller som något jag är van vid, men jag kunde se flera av gästerna dra på smilbanden.
När vi sedan kom in till centrum och gästerna fick tid på egen hand tog även jag en tur ner till centrum för att spana lite på diverse prylar som jag funderar på att köpa härnere, bland annat fina mosaiklampor som man kan ha antingen ljus eller glödlampor i, det finns hur mycket som helst av det här och jag behövde inte gå långt för att hitta en sån butik, eftersom jag hade uniformen på mig fick jag utlovat att då jag ville köpa något i butiken skulle jag bara prata med Erkan så skulle han kirra ett schysst pris till mig, lite billigare än det annars är..även om det var billigt i sig där. Dit ska jag tillbaka! Sedan fastnade jag vid en sko och klädbutik, då jag är i behov att köpa ett par nya skor att ha på service, aka gymnastikskor. Där blev jag varmt välkomnad i butiken, kan det haft att göra med att jag hade uniform?! Hur som haver erbjöd de mig te och eftersom jag har lärt mig att man gärna inte ska säga nej till det och dessutom hade tid slog jag mig ner och tittade på dem när de arbetade medan jag väntade. Ett glas te senare och en bekantskap rikare vandrade jag vidare gatan ner mot vattnet för att känna den härliga känslan av sommar. Fullt med folk överallt, turkar, svenskar, norrmän, tyskar och ryssar i en fin blandning som samsas på samma yta..ännu en gång uppskattade jag mångfalden och möjligheterna vi har att resa runt och uppleva livet på andra ställen även om det just där på den platsen är lite internationellt är det ändå en härlig upplevelse och känsla.

När jag sedan mötte upp gästerna vid bussen verkade de glada och nöjda, de gav två tummar upp för centrumhalvön, bra betyg. Det verkade även som om de haft en trevlig tur och var nöjda med den.
Hur kändes då turen för min del?! Jo helt okej, eftersom det var jungfruturen kan den ju bara bli bättre och utvecklas så efter lite funderingar har jag satt ihop ett upplägg som jag tror är lite bättre till nästa vecka.

Hemma har jag dock fortfarande ingen fungerande telefon/fax, hyresvärdinnan var nyss här och kollade för nu fungerar inte hennes telefon heller nämligen, när vi checkade min telefon log hon bara, suckade och sa at hon minsann skulle få tag på dem som lyckats med det hela så det blir rätt, med det log hon mot mig och hälsade mig välkommen till Turkiet med ett “det är så här det fungerar ofta” uttryck i ansiktet varpå jag svarade “tack jag känner mig hemma”. Jag fick ännu ett varmt leende och sen vandrade hon ner till sig.

När jobbdelen var klar kände jag att jag inte kunde sitta inne och uggla hela kvällen så jag gav mig ut på en liten tur, målet var inte bestämt utan jag bara gick, att gå en skön promenad var målet. Jag styrde stegen ner mot det antika Side, ännu en gång idag men istället för att gå huvudvägen och så ner till centrum svängde jag av och begav mig ut i sanddynerna för att se vad för ruiner det gick att hitta där.
Det var så stillsamt, det var bara jag, min musik, historien och naturen, vi hade en schysst träff och jag kände hur energidepåerna laddades. På håll kunde jag se andra som sökte sig längre ut åt strandhållet för att upptäcka ruinområdet. Först ar jag uppe på en hög sanddyna, sedan dök jag ner i det höga gräset och sökte mig igenom snåriga vägar, det var som att befinna sig i en annan värld. Det var lite magiskt. Mitt i snåren upptäckte jag en slags brunn precis bredvid stigen där jag gick. Efter lite kryssande mellan träd och diverse sten kom jag sedan fram till stranden och där blåste det rejält så det gick stora vågor in mot land, även här kände jag batterierna laddas ytterligare. Själva stranden i kvällsljuset med det stora vågorna som slog upp var en fröjd för ögat, en för mig inre tavla. Sedan hittade jag en väg jag bestämde mig för att följa för att se var jag skulle hamna, när jag efter ett tag insåg var den gick vek jag av och hoppade vidare bland sanddyner och knappt synliga ruiner. Ännu en gång var jag helt ensam, helt fantastiskt! Jag har hittat en bra tur att gå för att komma till en stillsam skön plats där jag kan vara själv. Hela turen var nog det bästa på hela dagen tror jag.
Slutligen tänkte jag bjuda på lite bilder från min dag :)


Innan modevisningen på Side Leder


Vackert bland runierna


Sides gamla stadport


Kvällstur bland ruinerna


Vackert och här var jag helt ensam :)


Fräscht vårgrönt! lovely!


En av alla små stigar jag vandrade på


Vågat hav ;P


Ensam gammal sten


En liten sötnos jag träffade på vägen hem

Snipp snapp snut så var den dagen slut...en awesome dag!
PEAS N LÖÖÖV!

Första ankomsterna - CHECK!

Så kan vi checka av våra första ankomster för säsongen, Arlanda i lördags och Göteborg i söndags (igår). Det gick helt okej, det var lite kaos där gästerna kom ut för det var ju inte bara våra gäster som kom ut, det kändes som det var tusentals, säkerhetsvakterna kom och sa till alla guider att backa men det var väl få som gjorde, jag tog några steg tillbaka och fick lite mer plats, jag tror även att gästerna hittade mig lättare...hur som helst så kändes det bra, härligt att de äntligen kom ner. Lördagen spenderades först på kontoret med att förbereda ankomsterna och ju närmare det kom desto mer pirr i magen kom, ett bra pirr i magen, ett sådant förväntansfullt pirr. :) Jag hoppade runt som en lätt galen på flygplatsen innan gästerna kom, av någon konstig anledning blir man alltid lite extra flummig på flygplatsen...och det vet jag att jag inte är ensam om att tycka, jag menar, det spårade ganska ofta på Enfidha förra sommaren :D haha

Igår och idag har jag haft välkomstmöten och berättat om Side och våra utflykter och hur transporter som taxi och buss fungerar, det gick också helt okej, men kan så klart bli bättre..det är alltid lite vingligt i början men det blir bättre och bättre..lite som när man lär sig cykla ;)
Har även agerat lite superguide och ordnat med byte av rum för gäster som inte kunde sova så bra på grund av det lilla mini-zoo hotellet har framför receptionen med diverse ljudliga djur, här kan man bland annat skåda en kalkon, x antal ankor och gäss plus en hel hög höns..tror även jag skymtade en get också.
Annars har det varit frid och fröjd på hotellen, so far so goooood så att säga.

Senare nu idag när jag var klar med mina möten kände jag mig lite seg och trött och tog å pärlan till en av våra samarbetspartners, Effesus Optik där jag hade en härlig konversation med ägarinnan och fick mig en uppiggande kopp java som stärkte mig för eftermiddagens jobb :)
När jag kom hem träffade jag på hyresvärdinnan till min lägenhet, hon är en jätte härlig kvinna som är lätt att ha att göra med. Så då blev det en anings ändring i schemat och vi körde lite fix och trix med min lägenhet, bland annat fick jag äntligen mitt kallvatten, jag hade bara varmvatten innan :) så det blev ytterligare en intressant och givande konversation med henne om allt mellan himmel och jord. Det känns verkligen jättebra tt bo där jag nu bor, flera ljusår bättre än det fösta stället.

Så här avslutningsvis sitter jag nu med Pernilla på Bistro Floyd i Alanya, var vi har mumsat i oss god mat och pratat om de gångna dagarna, hur det har gått på våra möten med mera. Självklart blir det även en hel del skratt, för av någon konstig anledning skrattar vi ofta så tårarna sprutar varje gång, vet inte vad det kan bero på ;) Nu kom hon tillbaka efter sin lilla rökpaus som jag skickade ut henne på så jag kunde avsluta detta.....


Till nästa gång...PEAS N LÖÖÖÖV!

Idag ska jag vara en rockstjärna på jobbet, vad ska du vara?!

God Morgon till alla och en var. Hoppas att alla sovit lika bra som jag gjort, har ni inte det hoppas jag ändå att ni gör det bästa av dagen och verkligen känner att ni inte slösat bort dagen.
Jag själv började dagen på bästa tänkbara sätt, gick upp vid sju, drog upp gardinen och möttes av solens tidiga strålar som fyllde mig med glädje inför en ny spännande dag. Sedan tog jag 30 minuter att göra en avslappningsövning så att jag skulle fyllas med än mer energi för denna dag, det var stärkande för kroppen. Vidare blev det dusch och frukost, en äg(g)d frukost så att säga.
Innan jag sedan gick tillbaka upp till mitt rum igen tog jag ytterligare en liten uppladdning, jag gick ut på hotellets soldäck som vetter ut mot havet och stod där och sög in energi och betraktade hur vackert det var med det turkosblå svallande havet som sakta slog upp mot klipporna, de små fiskebåtarna som antaligen åkt ut tidigt på morgonen för att kunna bjuda vem man nu kan tänka sig på havets läckerheter. Jag skymtade Taurusbergen lite diffust i bakgrunden. Det var härligt vackert och både rogivande och energigivande. Men tro inte att uppladdningen var slut där, som fint avslut lyssnar jag nu på peppande och bra musik, till exempel tycker jag att låten Champion av Chipmunk feat. Chris Brown är en perfekt låt att peppas av, att intala sig själv att man är en Champion varje morgon, vilken härlig grej! Så nu är jag redo att möta dagen och tänk bara hur mycket jag hunnit med och klockan är inte ens 10 här nere!

För ett halvår sedan var detta inget som jag gjorde på morgonen, utan jag gick upp, kanske vid 9 eller 10, till och med ännu senare, jag kände inte samma energi som jag gör nu. Jag började med detta för kanske en månad sedan efter att flera gånger läst det i Robin Sharmas böcker "Vem gråter vid din grav" och "Greatness Guide" och tänkt att det borde jag testa, så innan jag for till Turkiet bestämde jag mig att det inte höll med att bara tänka borde testa och gick över till att göra det helt enkelt, beslut och handling! Jag kan säga att jag känner mig än mer glad, positivt och energisk nu än tidigare, jag såg mig ändå tidigare som en positiv människa men nu känner jag det mer än tidigare.
Så Robin Sharmas böcker har peppat mig och med de tekniker som han delar med sig av känner jag mig som en bättre människa, en människa som tänker lite mer och använder vår fantastiska hjärna, en passionerad människa som ger allt varje dag och som samtidigt siktar mot sina största drömmar.

Rubriken har inspirerats av ett kapitel i boken Greatness Guide och som den säger ska jag idag vara en rockstjärna på jobbet, jag ska ge allt och ta mig an saker och ting med passion, jag älskar mitt jobb och nu idag och varje dag ska jag skina som den största rockstjärnan! För hur bra känns det inte när man har haft en superproduktiv dag? Eller när man gjort det lilla extra för sina gäster eller kunder? Man mår så bra, man fylls av glädje för det man gör och det man gjort, man känner mer energi även om det man gjort tagit på krafterna. Det är en skön känsla. Så idag spelar jag av hela mitt hjärta på livets scen...det kommer att bli en ankomst som sent kommer glömmas eftersom idag får vi våra första gäster till Side och Alanya. Nu kör vi och jag tänker inte stanna för än jag kommit helt förbi målsnöret för dagen!

Nästa anhalt, Starbucks och sedan kontoret!

Peas n lööööööööv! :D

En kväll på ett hotell....

Nu gåre undan på järnvägen...två..TVÅ inlägg på en och samma kväll, que pasa med det tänker ni..alltså, vad händer här?! Jo jag bor ju på hotell över natten här i Antalya och det betyder också att jag har internet...tackar och bockar för det! Så nu sitter jag i lobbyn med ett glas vin...eftersom det faktiskt är all inclusive hotell jag bor på :O
och med datorn för att lyssna på lite ny musik på Spotify, hittade en spansk hip hop duo som heter Duo Kie från Móstoles i Madrid som bjuder på schyssta toner.
Fick provköra min pärla hit, det var skönt..vi kommer ha en fin sommar ihop jag och min Getz...vi ska la hitta ett namn till'en men det är ju trots att vår första kväll tillsammans ;)


Skål från Hotel Falcon ;)


En sån här kör jag nu glatt omkring i..isblå..för att jag är så cool ;)



Peas n lööööööööv

Åter i Antalya

Idag, fredag är jag åter i Antalya på kontoret med vår härliga agent..grabbarna har av och till suckat och skrattat åt varandra, åt samtal och åt jobb men det är bara så det funkar ju, det är ju för härligt!
Imorgon får vi ner våra första gäster och jag känner mig laddad och klar, jag har de senaste dagarna obsat vår jeepsafari, vår Manavgattur med båt ,obsat hotell, pratat med samarbetspartners och varit ute med infopärmar till de hotell som vi får våra första gäster på. Jag har även varit på spontanbesök hos Pernilla i Alanya. Så jag känner mig så klar som jag kan bli, Side känns bekant och vi kommer komma överens i sommar ;)
Så jag har lärt mig en hel del, gjort fantastiska upptäckter och så har jag upplevt trafikpolisen.

Jeepsafarin var fantastisk, så många vackra vyer, härliga färger och underbara dofter från apelsin- och citronträd. Vi åkte från Side, stannade vid den gamla akvedukten som förr ledde vatten ner till staden från bergen och sen högre upp i bergen där vi besökte en gammal romesk ruinstad och vi såg kanske 10% av staden, resten ligger under marken.
Vi körde på slingriga vägar i bergen var vi passerade herdar med sina getter, gamla damer med sina kor och vi bjöds på underbara dofter från pinjeskogarna. Vi stannade på platser med hänförande vyer över det vackra landskapet och bergen. I samband med lunchen som bestod av grillad forell för min del gjorde vi också ett besök i en moské en lite landsby. Intrycken under dagen var många och jag kan bara konstatera att jag verkligen älskar detta landet, det finns så mycket mycket mer än det man ser vid medelhavskustens turistplatser.

Sides centrum


Östra Stranden i Side


En av alla vackra vyer från jeepsafarin


Sedan har jag som sagt sett vår båttur på Manavgatfloden, vi seglade först uppåt och såg lite av staden Manavgat för att sedan vända och styra mot utflödet i havet. Vattnet i floden skiftar i färg mellan turkos till smaragdgrönt, hur vackert som helst. Om sommaren, eller i alla fall när det inte blåser, tror jag att det är en superhärlig tur, och även om jag njöt i fulla drag så kände jag att det kunde varit lite mindre blåst för att det skulle gjort det hela mer njutfullt.  Längre ner lade vi sedan till vid sandbanken där floden rinner på ena sidan och havet svallar upp på andra sidan. Det var en enastående syn, hör ju inte till vanligheterna direkt. Här fick vi vandra runt lite och kika lite på vad som såldes i de tält som satts upp och ta bilder medan vi väntade på att lunchen skulle bli klar.
Jag passade också på att köpa en pannkaka med nutella som bakades direkt där på stranden av en söt turisk dam. Inte dumt kan jag meddela :) Senare när vi seglade uppåt igen kunde jag njuta lite mer, då kom det inte åt att blåsa, jag satte mig då bekvämt och stack näsan i vädret för att sola. Därför har min näsa antagigt färgen rödaktigt som den alltid gör när jag är i solen, men inte hänger jag läpp för det för jag har redan fått färg i ansikten eftersom mina "solceller" inte är så rostiga.
Tillsammans med Bekir från agentkontoret åkte jag efter båtturen till Manavgatvattenfallen för att se dem, tror de gör sig bäst i solsken men de var vackra ändå trots mulet väder.

Manvgatfloden


Flod...sandbank...hav..coolt va?!


Baka baka liten pannkaka :)


Här sitter jag och bara njuter av livet och hur fantastiskt allt är...Livin the dream!


Manavgats vattenfall, inte stora men vackra :)

Så slutligen, vad jag har hittat på idag, för er som orkat läsa så här långt...Jo, jag har varit ute på hotellen med infopärmar och jag har flyttat, så nu bor jag i en stor, ljus lägenhet med en superhärlig kvinna som hyresvärd. Det enda speciella med det stället är att mina soffor och fåtöljer är, håll i hatten...orangea..inte vad jag själv skulle valt men heeeeeey, det är 100 gånger bättre än hålet jag bodde i innan. Bilder kommer så småningom, när jag kanske hittat svarta överdrag till sofforna eller nåt..hahaha!!
När jag väl hade stryrt klart hemma i Side, fått packa upp och så styrde jag mot Antalya. Bussen var en upplevelse, en härlig sådan eftersom landsvägsbussarna här har sitt speciella sätt att fungera på och bland annat så stoppar bussen där det är folk som vinkar att de ska med, så det blir stopp i tid och otid...det är mycket av charmen..biljett köper man av mannen som assisterar chauffören, han går och tar betalt, skriker ut stoppen för bussen när de närmar sig och ser till att folk kommer på och av, skön grej.
Slutligen så har jag äntligen fått min bil, en isblå pärla av märket Hyundai Getz..lovely! Hotellservice och välkomstmöten blir lättare då mina hotell ligger på en ca 4 mil lång stäcka...


Nyckeln och alla papprena till pärlan :) Denna typ av papper hade jag inte i den bil jag fick låna i veckan vilket resulterade i att Emma fick träffa några av Turkiets trevliga trafikpoliser klockan halv 4 om morgonen på väg tillbaka från Alanya till Side, de sa att jag inte fick köra längre för att jag inte hade papper och dessutom var ju ena baklyktan trasig så bilen var inte färddugligt, de ansåg att jag skulle ställa bilen där, sova i polisstationen och sedan ta bussen hem till Side nästa dag...gissa om jag fortsatta insistera på att jag behövde åka tillbaka till Side för att jobba 7 om morgonen (liten vit lögn så där innan jul är okej)....och tillslut gav de upp, efter att ha yttrat x antal meningar på turkiska och tittat på mig....härlig uppelvelse! ;) hehe

 

Nu tror jag att jag lyckats med konsten att få med allt jag ville berätta, grattis om ni orkat läsa hit! Tack :)

 

Peas n lööööv till eder alla!


Första tiden i Turkiet

Ja det har varit tomt på bloggfronten sedan jag kom ner till mitt "nya" land, Turkiet men det har inte varit händelselöst för det, för en uppstart är aldrig händelselös..så tvärt om, jag har varit med om mycket, träffat mycket folk och sett en hel del nya saker. Jag kan rakt upp och ner säga att jag älskar det här nere, både Side och Alanya är vackert och det är fantastiska platser.
Vad har vi då gjort och var har hänt sedan vi kom ner?! jag ska fatta mig kort ;)
Vi flög via Istanbul och fick fördriva lite tid på en av stans flygplatser, det var inte så svårt för oss två galningar som inte setts på ett tag. Så när vi väl kom till Antalya så var det kväll och ganska sent så vår agent som hämtade mig och Pernilla på flygplatsen körde oss direkt till det hotell som vi skulle bo på medan vi var där. Vi bodde på 4-stjärnigt all inclusive hotell, det var inget vi valde själva men det var ganska skönt att bara kunna gå ner och äta frukost. På hotellt såg vi förövrigt den sötaste och roligaste katten i Turkiet, jag ska lägga upp bilder senare så ni får se, men jag kan säga att det var minst sagt ett speciellt utseende.
Dagen efter ankomsten var vi på agentens kontor i Antalya hela dagen och gick igenom en hel massa saker som utflykter, utflyktsredovisning, vi installerade våra skrivare, vi började lägga upp uppstartsschema, inhandlade turkiska telefonnummer och lite till, dagen avslutades med middag tillsammans med alla från agentkontoret på en av Antalyas alla restauranger, Pescador var jag passade på att njuta av god fisk.
Vi hann med så mycket redan första dagen att det kändes som det egentligen var flera dagar :)

Dagen efter tog jag mitt pick och pack och for till Side tillsammans me Bekir från agentkontoret, vi lokaliserade mina hotell, kikade på 3 av dem och träffade samarbetspartners så som restaurangägare, smyckesbutiken vi jobbar med, läderbutiken och optiker vi jobbar med. I slutet av den dagen var jag helt snurrig i huvudet av all infomation och alla nya intryck och även den dagen kändes som om flera dagar, inte på ett dåligt sätt utan positivt :) Den dagen avslutades i Alanya med middag på en av våra samarbetspartners där. På plats var Pernilla och jag, Bekir och Serhat från agenten och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans, provade här på det turkiska köket lite granna och åt osmanisk kebab, typ en gryta med massa grönsaker och kött som kokat nästan sönder och det kan jag säga var väldigt gott!!

På den trejde dagen var vi på tur i Alanya, jag hängde mest med och kände på staden lite granna medans Pernilla besökte sina hotell, så många som det gick, och vi träffade även våra samarbetspartners som vi har i Alanya. Även om dagen var lite lugnare än dagen innan i Side var jag helt slut i huvudet även efter denna dag och även Pernilla kände det, trots att hon känner till Alanya väl så var det ändå mycket nytt för henne också.

Sedan har jag också gjort Side till fots, i lördags vandrade jag runt i kanske 5 timmar totalt och tittade på saker och ting, jag besökte marknaden som är varje lördag. Sedan gick jag vidare ner mot centrum som var mitt mål och innan man når centrum så passerar man det antika Side, sjukt mycket ruiner från romartiden. Mycket av det antika Side verkar fortfarande inte vara helt utgrävt men det som man kan se och gå runt i är fantastiskt. Det känns dock lite sjukt att bara kunna kliva runt ruinerna som man gör men det är bara så det är här, vissa delar är dock som museum som man måste betala inträde till men det är bara en liten liten del. När jag sedan nådde centrum och Apollotemplet som ligger nästan längst ut på den lilla halvö som centrum ligger på började jag känna av hungern lite så jag letade upp en trevlig restaurang med härlig utsikt över havet och avnjöt en god lunch i solskenet och värmen. Avslutade dagen med en öl tillsammans med en nya kompis jag träffade redan första dagen i Side, en svensk tjej som jobbar i den smyckesbutik som vi jobbar med, så då gick jag lite till :)

Slutligen igår, söndag, fick jag låna en bil så jag kunde köra runt lite mer och se lite mer av Side, jag passade på att leta upp mina hotell igen för att se om jag kunde lyckas hitta tillbaka och självklart gjorde jag det, jag är så duktigt!! :) Eftersom jag inte registerade så mycket av vad som fanns runt hotellen första dagen så gjorde jag en inventering på det så jag kan vara lite beredd på frågor som kan komma från gästerna. På eftermiddagen blev det sedan en spontantrip till Pernilla i Alanya för att planera lite med jobbet och prata idéer om schema med mera. Så kvällen bjöd på en spontan utekväll i ett ganska tyst och lugnt försäsongs Alanya, middag på Café Opera och drinkar på Queens Garden, supertrevligt!! :)

Som avslut vill jag bara säga att jag tycker det jag sett av Turkiet så långt är helt underbart, just nu är det ju vår/försommar så det är väldigt vårgrönt och vackert här. Massa vackra blommor och härliga dofter från apelsinträden som typ finns överallt och det är vackert med de höga Taurusbergen som ligger bakom både Side, Alanya och Antalya, ibland kan man till och med skymta de snöiga topparna. Så jag kan bara säga att life is goooood in Turkey!

PEAS N LÖÖÖV! :)

Latsöndag

Vilodag, slödag, latdag..kalla det vad som men det har inte gjort många knop här idag. Jag försöker komma in i en bra rutin till Turkiet OCH för att jag vill få ut mer av mina dagar så jag går upp runt 8 varje morgon, varesig det är måndag eller lördag men imorse "lyxade" jag till det och tog sovmorgon och visst var det lite skönt men det är nog bättre att gå upp tidigare för att kunna göra mer..vet inte hur ni tycker att det låter men det är ett tips jag tagit tillvara på från Robin Sharma, vars böcker och tips jag finner intressanta och de hjälper åtminstone mig.
I alla fall...efter frukost tillsammans med mythbusters for familjen in till staden och morbror och kusin var vi kikade lite på diabilder efter både en annan morbror men även min morfar, tyvärr tittade vi inte på det länge och de bilder jag verkligen ville se fick jag inte se...men när vi sedan kom hem sa mamma att vi tar och lånar allt av dem när jag kommer hem igen så tittar vi på det i lugn och ro :)

Old school, diabildsprojektor ;)

 

Fikasugen "kusin"hund..söta Wille

 

Sist men inte minst...min nya look! kommer jag nu har roligare som blond?! ;) hehe

 

Mat säger mamma, det är bara att masa sig iväg....så...

PEAS n LÖÖÖÖÖV!


Final countdown...igen ;P

De senaste 2 dagarna har varit riktigt mysiga och trevliga, det är nu påtagligt att jag snart ska åka och jag sett till att njuta av alla ögonblick med familj och vänner som jag har haft, inte bara nu utan även i flera veckors tid. Men just den där sista gången man ses, när man säger hej då OCH vet att det kommer dröja innan man ses igen är nog den tid som man kanske njuter mest av, och den tid man skrattar mest på...vad vet jag, men själv har jag njutit av all den härliga tid jag fått med nära och kära sedan jag kom hem i februari men kanske än mer fokuerat nu sista veckan.

I alla fall, så fylldes torsdagen med bus och lite tokigheter då jag som i min ensamhet var lite fast ute på landet fick besök av min underbara vän Mia och en annan kompis Marie och Maries son Lukas. Eftersom det var fint väder var vi ute och grillade (men åt inne) och busade runt i det våriga vädret. Själv gjorde jag en intressant upptäckt, jag fann en mycket gammal actiongubbe som säkert legat ute sen förra sommaren men som skule kunnat legat ännu längre, ett sk vårfynd:

Mannen som tyvärrär lite invalid var ändå vid gott mod då han återfanns och sitter numera och filosoferar på fönsterbläcket, en plats i närheten av var han återfanns. Om han varit i min ägo minns ingen av oss.

 

Vårgrillning, korv och haloumi...MUMS :)

 

Igår var en sån där riktigt svensk "fikafredag". Först var jag och klippte mig aka blev av med det smärre fågelbo som fanns på mitt huvud. Min nygamla look är lite mer klipp (o skuren) för mig ;P

Jag har ju också sagt hej då till min familj lite i etapper på grund av arbetstider och igår var det Pias tur, min äldsta brors fru. Det var hos dem jag fick dagens första fika (tackade nej till kaffe hos extramamma och tillika frisör). Kaffe och god kladdkaka stod på menyn, medan vi mumsade på det pratade vi om allt möjligt, bland annat resor...tror allt jag fick dem lite intresserade av en semester till Tanzania & Zanzibar med avslappning och safari :) Vi får allt se vad de far iväg på. Innan jag tackade för mig och sa "hej då vi ses i november" fick jag lite snabbt säga hej till brorsonen Elvis som är världens sötaste lilla kille. :)

Från Finspång satte jag kurs mot Norrköping och nästa fika, detta hemma hos en gamla kompis från högstadiet som jag inte sett på evigheter, detvar supertrevligt att träffas och prata, nästan lite som old times. Synd bara att vi inte sett varandra på gymmet tidigare.

 

Idag handlar det om städning av hus då vi ska ha lite familytime här med god mat, skatt och presenter till moi :) För egen del har jag även packat ytterligare lite saker och funderar på vilket sätt jag ska få ner de sista men lite större sakerna i väskan, men med vilja och lite våld kommer man i dessa situationer långt!!

 

Nu är det alltså lördag..kvar innan avfärd är söndag & måndag. Tisdagen handlar ju om resande, först till arlanda o sen till turkiet! wooohooo! Jag är helt och totalt laddad!!

 

Peas n löööööööv!


RSS 2.0