Early bird


God morgon världen, idag ska jag skina tillsammans med solen och inget ska stoppa mig! Så nu var det bestämt!

Tidigt uppe, magiska timmen, 06:00...fantastiskt faktiskt. Jag låter nu morgonluften glida in i lägenheten från balkongdörren och sovrumsfönstert står även det öppet för att vädra ur natten. Nu ser jag också solens första starka strålar kika över hustaken, det är först nu den kan börja skina med full kraft.
Det något väldigt speciellt med att kliva upp så här tidigt för det känns som att man tar tillvara på sin tid. Ur mina högtalare strömmar skön musik som gör uppvaknadet till en skön process. Att jag är uppe och känner mig pigg är ett under efter denna vecka då det känt som jag kört på i 130 men igår fick jag chans att verkligen sova ut. Det är skönt att kunna komma upp tidigt idag för att kunna komma ut på en uppiggande och uppfriskande powerwalk denna tidiga tid för det ger mig mycket energi så att jag kan verkligen hålla hela dagen :)


Peas n lööööööööööv!!

Life in the fast line...och på havet!

Nu var det galet länge sedan jag bloggade och anledningen heter högsäsong. Vilket har givit mig aningen mer att göra om man säger så. Med det menar jag typ ingen rast och ingen vila förän det är sovdags. Full rulle från morgon till kväll den senaste veckan och väldigt trött när dagen lidit mot sitt slut. Försöker ju ge allt varje dag så jag har konstaterat flera dagar att jag är slut som artist ;)
Det blir mer saker att lösa under högsäsongen i och med eventuella överbokningar och annat skojigt! Men allt för gästerna så är det bara för mig, de ska ha det bästa möjliga och blir jag trött på kuppen betyder det att jag slitit för det och dem, vilket de är så värda!

Igår hade jag en lite mer avslappnad dag med ett härliga gäng gäster på vår badbåt. Sol, bad och bara ren och skär avslappning körde vi på. Det var första turen och den var kanon så nästa tisdag kommer bli bättre. Jag vet lite hur jag ska förbereda mig med material, musik och dylikt för att dagen ska bli den bästa möjliga för dem och mig. Här kommer en liten bildbomb från dagen:

Turkiet i mitt hjärta :)

 

Båthunde Bas-bas hänger på bästa stället på båten..han kan sitt skepp ;)

 

Grillat på havet..kan det bli bättre?!

 

Sweet!

 

Ja, jag har nu lyckats bränna mig på näsan igen...glömde smörja näsan till flygplatsen förra veckan..

 

Yadigar, underbara båt!!!

 

Använder min mobilkamera mer och mer för att min vanliga kamera har sagt tack och hej. Den har varit underbar att ha att göra med men nu är vår tid tillsammans över. Dock har jag värsta turen och får besök om 1½ vecka och då kirrar Bettus en ny åt mig och tar med ner...så glad för det! tack!! :D Ska köra på ännu en vattentålig en eftersom jag antagligen kommer vilja ta bilder under vattnet och nu när jag är bortskämd med det kan jag lika gärna fortsätta ;)

Nu blir det frukost och peppning inför att åka tur och retur Antalya för att vinka av och hämta hem Arlanda gästerna som kommer med vårt extra flyg...note to self: smörj näsan för solen steker på bra där ute!!

 

Peas n löööööööv folkens!!

 


Nu äre klippt!!

Mitt hår alltså..som jag behandlade i tidigare inlägg går man runt och är svettig mest hela tiden, inte så fresh! Innan har jag ju även sagt att mitt experiment för sommaren var att låta håret växa...men idag åkte det av och det är så skönt!! Nu kan jag lätt duscha utan att behöva påminna om en svintoboll i håret som jag gjorde tidigare idag..inte helt min stil..Andra klarar det och det ser bra ut men jag trivs inte med mitt eget hår så alls. Nu är det så kort som vanligt och till min älskade mor får jag väl säga, sorry men det känns mycket mycket bättre så här så agree to disagree om mitt hår ;) Men nu torkar håret på nolltid och det går lätt att svänga ihop en friss utan att alltid behöva köra håret genom plattång.

Nu är det sova i 130 som gäller, departure arlanda imorrn och innan det ska jag upp och vara kreativ bland annat..hoppas att halsontet är borta till morgondagen, det är inte så pepp att knalla runt med det lixom.

God natten sa katten och lyfte på hatten! ;)

Normaltillstånd för sommaren

Nu är det sommar...hur vet jag det...jo för det har blivit ett normaltillstånd att vara svettig..inte så fräscht jag vet men när så är fallet är det sommar. Man blir istället förvånad när man inte svettas och att det är kallt istället.
For ur info så klagar jag inte utan jag konstaterar.

Nu har vi kommit in i högsäsong också, märktes på att jag fick köra Side marathon både söndag & måndag..inte en lugn stund knappt. Fick väl en 45 minuters lunch igår annars full rulle.

Åh, höll på att glömma..jag måste tacka mig älskade mor och far för presenterna som en jobbarkompis till mor min gav mig, en bok och en påse med favoritgodiset :) TACK TACK TACK!


Jag gjorde en kvalificerad gissning vad det var och bok som jag gissade var rätt...svårt att gissa ;)


Lite lite godis var välkommet :)


Nu ska jag göra det som inte hanns med igår och det som är planerat för idag..jag viger nu min dag åt kontoret..grattis kontoret aka mitt kök...hahaha

Peas n lööööööööv!

Live and kicking :P

Har haft 2 långa dagar både lördag och söndag med jobb från morgon till kväll, det var länge sedan och det roligaste var nog att jag var pigg på bussen till flygplatsen igår så jag somnade inte, vilket jag gjort flera gånger när jag satt mig på lokalbussen för att fara mot Göteborgs ankomsten. När jag sedan kom hem kände jag mig inte så trött men så när jag väl trillade ner i sängen somnade jag snabbt..så lite trött var jag visst ändå.
Det känns ändå som jag är i fas igen för jag var pigg när klockan plingade och det var dags att kliva upp imorse och jag har fixat och trixat med saker som jag låtit ligga vilade några dagar, skönt att vara back on track igen.
Med snor och halsont och hosta av och till de senaste dagarna har det varit lite dåligt med powerwalks om morgonen men så snart jag känner mig bättre så kör jag på igen, det känns så surt att inte göra det men jag vill inte bli sjuk för det har jag inte tid till..för gästernas skull alltså :)

På schemat idag står hotellservice och kontorsgöra samt sätta in uppdaterade hemresetider i pärmarna.

Så nu pyser jag, frukost innan jag piper vidare ut på jobb :)

Peas n löööööööv!

Stek & chill deluxe

Åh vilken grym dag jag hade igår!! Helt underbar! I gott sällskap var det stek och chill för hela slanten, heeeela dagen!! Hotellfrukost på 5* hotell just bara för att vi kan och efter det drog vi ut på båttur vilket innebar, sola sola sooooola! och lite bada :) Så vi stekte på där på båten så gott som vi kunde och konstaterade sedan när vi kom tillbaka att vi fått lite färg. Mission solning deluxe avklarat! Vi avslutade vår chill deluxe dag med middag på ett hotell med schysst buffé. Där har vi några av fördelarna med detta jobbet :)
Lagom trötta och utmattade av kanske för lite sömn...host...och en heldag i solen åkte vi hem och jag landade i sängen runt 22 och somnade på två röda.
Det är hårt att vara ledig ;) hehe. Eller som vi också uttrycker oss med ojämna mellanrum..Livin the dreaaaaam!

Idag kör jag förberedelser inför kvällens ankomst och även lite inför söndagens ankomst så det printas jsut nu välkomstbrev och utflyktsblad för fulla muggar här och snart ska det vikas..hej och hå!!
Körde innan in till Manavgat för att köpa papper till min printer och tror ni att det gick att hitta?! NEJ! var finns det, jo ca 2 minuter från där jag bor..ödets ironi vill jag kalla det lilla inslaget. Så går det om man tror att det inte går att hitta i Side..HA

Peas n lööööööv!

Det är lite segt här...

Idag har jag inte haft vidare mycket energi..känner att en förkylning försöker hoppa på mig men det ska jag inte låta hända..för jag blir inte sjuk! never ever!!
Kom inte ut imorse för att promenixa, det kändes inte helt rätt i min kropp för det och det är väl smart att lyssna på kroppen lite tror jag..så jag har tagit det lugnt idag och powernappat nu på dagen för att få mer energi åter och det känns nu bättre. Peppar mig för eftermiddagens hotellträffar med lite bongo flava, sköna toner från bland annat tanzania (gammal kärlek som verkligen inte rostar) & en c-vitamin kick..börjar bli fit for fight igen :) så cool like a banana som de säger på zanzibar eller poa kichizi kama ndizi :) gotta love it!!
I nästa vecka ska jag ta tag i det där med gymmandet igen, jag har låtit det vila ett tag för jag ville känna av hur det skulle bli under dagarna nu med extra flyget och det är ett skönt besked att jag lätt känner att jag kan ta mig tid mitt på dagen att köra lite gymträning, det är utan tvekan välbehövligt. Så nu har jag gjort det offentligt också, skam om jag inte gör det..men löften till mig själv om bättre hälsa är inte svåra att hålla.

Ikväll tar jag mig en tur till Alanya och chill med Pernilla..vi ska till en av våra restauranger som jag inte varit på så det ska bli intressant och mysigt och imorrn på min lediga dag ska jag ut på båttur med några av mina vänner för att koppla av lite och komma ut på havet för att bättra på solbrännan ytterligare :)


Skype i 4 timmar..inte illa alls

Hade en riktigt bra dag igår..det gick kanon på flygplatsen och jag fick en härlig applåd på bussen som jag sände till Alanya, tack och bock för det! Mina gäster verkade som de skulle leta rätt på stranden eller poolen för att sola så de hade inte större lust att träffa mig igår. Förhoppningsvis får jag träffa dem nu idag istället :)
Kontorsjobb blev det inte så mycket då jag kom hem för hela området var utan ström och ingen ström=inget internet=jag kan inte kolla mina listor. Istället tog jag och mina vänner en lunch på strandpromenaden och hoppades på att vi skulle få strömmen tillbaka så vi kunde jobba vidare.

Kvällen avslutades med, håll i hatten...ett 4 timmar långt skype-samtal med kära Mia på Cypern, vad pratar man då om i 4 timmar..svaret är allt möjligt, sånt som man bara kan lyckas med tillsammans med sina vänner och så vi tittade till och med på månförmörkelsen tillsammans ;P den var förövrigt intressant att se, det ger en perspektiv tycker jag. Hur små vi är och hur stort universum är och hur fantastiskt allt är, hur allt fungerar och ser ut. Vackert var det också.
I alla fall, tack fina Mia för sällskapet under kvällen, det kändes helt klart som su satt i mitt kök eller i mitt vardagsrum :)

Nu är det dags att peppa klart för en nya dag med nya gäster! Det kommer bli en fantastiskt dag :D
I've got a feelin', that today's gonna be a goooood day ;)


Peas n lööööv!

Magisk morgon

Det är något alldeles magiskt över de tidiga morgontimmarna, idag gick jag upp tillsammans med solen för att kunna hinna med det jag vill utan att behöva stressa runt det första man gör på morgonen. När jag först kikade fram bakom gardinerna hade solen knappt gått upp, men den var på väg och det gav ett sånt härligt magiskt ljus över området...peppande!!
Jag har konstaterat att så skönt som det är att stå upp tidigt och ge sig ut på promenad, lika skönt är det ha lämnat det mesta festandet bakom sig...så som i Madrid och som på vissa andra destinationer. Det var kul då och jag har fina minnen från x antal galna kvällar men det var en period som nu ersatts med att jag hellre sitter och chillar och snackar med folk istället. Men visst kan det hända att det blir en och annan sådan galen kväll men det är mer sällan än ofta.
Imorse när jag var ute och promenixade fick jag sällskap av hela 3 vovvar och en av dem följde mig riktigt långt så jag trodde han skulle försöka komma med mig hem...då hade det blivit liv i luckan vill jag lova för min hyresvärd har en hund som är lite vakthund och inte så tyst när det kommer okända människor och djur i närheten. Men min kompanjon vek av när det var runt 10 minuter kvar innan jag var hemma
Idag står de flygplats och första ankomst för vårt extraflyg på schemat, finally! Sedan blir det lite kontorsarbete när jag är tillbaka igen.

Så...PEPP PEPP PEPP!! flygplatsen här kommer wesslan!! ;)


Peas n lööööööv!

Inspirationen själv

En av mina stora inspirationskällor, Herr Robin Sharma. Hans böcker är fantastiska källor till visdom som han samlat ihop och delar med sig av. Denna video och många fler motiverar och pushar. Utan att tveka kan jag säga att jag vänt mitt liv och kämpar för mitt högsta och bästa jag, tack vare inspirationen från hans böcker.

Som Pittbull så fint säger det i sin senaste låt, Give Me Everything - "Took my life from negative to a positive
I just want y'all know that" Så njut av livet, varje dag för de dagar som kommer och går, de är själva livet!





Hasta la pasta! ;)

Livet går sin gilla gång..I love it!!

Livet rullar på i numera ganska invanda spår men tro för allt i världen inte att det betyder att jag helt gör samma saker, denna veckan får vi ett extra flyg så schemat har ändrats om lite för min del så det är inte precis som andra tisdagar :)

Har varit på hotellservice på några hotell och ska till ytterligare några i eftermiddag. Har jobbat undan lite småsaker under dagen och har kunnat kryssa av nästan allt på min "att-göra-tisdag" lista, det känns bra! Lite saker på hotellen som ska lösas har också dykt upp och jag håller som bäst på att tillsammans med kontoret att försöka lösa det på bästa sätt.

 

Har skaffat katt föresten..eller nästan i alla fall..hon bor på ett av mina hotell och vi håller som bäst på att bli bästa vänner, jag jobbar hårt för det. En av personalen på hotellet tyckte att jag kunde ta henne så de slapp men jag sa att jag kommer dit och tar hand om henne istället ;) Hon har det bättre där och kan springa ute och busa med den andra katten de har. Det känns inte rätt att ha henne inlåst hos mig. Hon verkar vara älskad av nästan alla på hotellet ändå så.

 

Lilla fluffiga Robin, som de döpt henne till. Tycker mycket om mina skosnören så jag knyter gärna upp dem till henne så hon får busa :)

 

 

Igår kom det värsta ovädret till oss, totalgrått och blixtar och åska plus massa regn. Idag skiner solen igen och luften känns lättare så det var en välbehövlig rensning kan man säga.

 

Denna bild är till mamma, en bild utan keps så du kan se att mitt hår är betydligt längre än det varit på länge.

 

Passade på att igår förena nytta med nöje och åkte till Alanya för att hämta broschyrer för midsommarfirande hos en av våra samarbetspartners samt äta middag och umgås med Pernilla, som alltid supertrevligt!!! :D

 

Peas n löööv! :)



Pimped by Turkcell...yeah!!

Denna dag har nog innehållit det mesta, jag har varit väldans produktiv men hann inte med allt jag hade på min lista så det får kryssas av imorrn för dagen blev lång..mycket eftersom jag varit en sväng till flygis och vinkat av mina underbara gäster och hälsat ett nytt glatt gäng välkomna till värmen...som idag letat sig fram till ca 32 grader tror jag..nog för att bli svettig i alla fall, vilket är ett normaltillstånd här nere
Men var idag ensam deltagare i Tour de Side dvs jag körde runt till alla mina hotell med nya servicetider och utflyktsblad idag och fick mig till och med en lunch på ett av hotellen..det var bäst att passa på eftersom schemat var fullspäckat för dagen.

Dagens fråga är, har man för många solbrillor om man inte saknar några inne när man tydligen redan har två stycken par i bilen och kommer med ett tredje par?!!

Om beslutsångesten skulle slå till när man kör är det bra att ha lite att välja på i färgväg....

 

Fick denna på flygplatsen idag, så jag kan nu officially säga att jag har blivit pimpad av Turkcell..årets bedrift! :)

 

Peas, lööööv and understanding ;)


Lite så jag jobbar

God morgon! Värmen har verkligen slagit klorna i Turkiet för denna sommar och lär inte släppa på flera månader, nu på morgonen när jag gav mig ut på powerwalk denna morogn lär det ha varit runt en 26 grader, detta var klockan 07:00 ungefär och när jag var hemma en timme senare var det inte direkt kallare, jag svettades som en tok så det riktigt rann i floder från pannan, lite äckligt jag vet men det är sant.
Igår var jag på vår Manavgatutflykt, marknad, flodkryssning och vattenfall stod på schemat och det var en härlig dag och det fläktade så skönt när vi satt på båten och sakta gled nerför den vackra floden.

 

Marknaden stod jag över denna gång också, det är galet varmt under dukarna de spänt upp som tak för det kommer inte åt att blåsa då...så jag håller mig nog tills värmen lagt sig lite...dvs, jag väntar till september/oktober :P Det är lite så jag jobbar..haha

Idag är jag ledig, skööööönt! planen är att tillbringa dagen i solen och bättra på solbrännan igen, det var ju en vecka sedan sist men var jag ska göra det vet jag inte helt, jag har lite olika valmöjligheter..antingen en av våra beach clubbar i Alanya eller något av mina hotell här i Side, de brukar vara snälla och låta oss låna en solstol och pool. Så jag ska nu ta ett beslut och med det säger jag så här, älskar fortfarande det här stället, trivs som fisken i vattnet och slutligen.....Peas n löööööööööööööv! ;)


Varmt & svettigt

Det är utan tvekan en samlad och sann statusrapport från Turkiet och Side. Det är galet varmt och varmare kommer det också bli..det är lixom bara början det här. Imorse låg tempraturen på ca 30 grader ganska tidigt och det har varit stekigt idag och flera dagar innan också för den delen. Det är inte längre kallt på kvällarna så att ha fönstret öppet för att få in frisk kylig luft är ett minne blott. Jag har gått över till AC, konstgjord kyla men ändå, det blir svalt.
Veckan har som vanligt gått fort och imorrn är det redan torsdag och jag ska ut på Manavgatfloden igen, det var inte länge sedan sist tycker jag. Så jag och 6 gäster ska ha det trevligt tillsammans och gå på marknad, åka båt, sola och se på de vackra vattenfallen. Imorgon är verkligen en sån dag som gör att man verkligen älskar jobbet!

Hade möte med vår agentchef i Alanya igår och vi kom fram till en del nya idéer för framtiden, bland annat lite nya turer att erbjuda gästerna som kommer ner. Middag på vår samarbetspartner BarCelona som har världens godaste faijtas..bland annat! Så lite möte, lite mat och så klart fotboll!! Vi fick till och med se det från 4:an så vi hade svenska kommentatorer. Vad mer bör sägas än tack för målkalaset Sverige och Zlatan?!! riktigt nice att punktera matchen rätt så tidigt :) Lite revansch från hockeyn?! ;) Så VIVA SUECIA!!!!
Efteråt gled jag och Pernilla vidare till Queens Garden och los chicos där, alltid lika kul att komma dit för de blir så glada när vi kommer :)

Nu ska jag väl fortsätta svettas och sen ta en dusch för att åtminstone försöka vara fresh ett tag i alla fall. Ladda batterierna för imorgon då det kommer se ut så här på mitt schema

 

Inte helt fel arbetsdag :)

 

Så peas n lööööööööööv! deuses :D



Så man skulle haft det när det var som sämst

God morgon världen, ännu en underbar dag tar sin början :D
Torsdagen var riktigt trevlig, en avslappnad dag i solen med gästerna som verkade njuta i fulla drag av både sol, mat, shopping och dryck. Jag gled runt på båten och såg till att de hade det bra, eller det såg de själva till men jag pratade lite med dem, skämtade lite med dem och så.
Timmarna på båten resluterade i en t-shirtbrännan i nacken, så solen tar fort och mer än vad man tror. Bäst ändå att jag var ledig i fredags och kunde sola bort denna brännan i min nacke.
Jag och Carro lämnade Side tidigt i fredagsmorse bara för att komma bort lite, vi styrde mot Alanya var vi hade bestämt att vi skulle hitta en badbåt i hamnen och sen bara chilla på den hela dagen, sagt och gjort. Att komma ner till hamnen och försöka välja båt är inte det lättaste för alla står och ropar efter en, och en ledig dag orkar man inte lika mycket av det som när man jobbar. Så även om det kanske blev första båten vi stannade vid gjorde vi ett riktigt bra val. Dock var det en partybåt typ, men, det gjorde inget för det gick att sova till den musiken ändå. Båten tog oss med längs Alanyas kust och vi gjorde flertalet badstopp. Vi betalade väl 30 TL var och då fick vi obegränsat med dryck, lunch och underhållning, det var ett bra pris och det vi fick höll en bra kvalisort. Så vi var helnöjda med turen, spontanval slår bra ut allt som oftast, i alla fall för mig.
Lite kul när vi kom, då var vi först och vi satt på båten och funderade på om det skulle komma fler gäster överhuvudtaget och poff sa det och så kom ett helt gäng ryska turister, några svenska, några engelska och lite tyskar. Plötsligt var vi inte så ensamma längre, men det var tur att vi kom så tidigt för vi fick nog båtens bästa platser framme i fören, där vi kunde ligga och sola och chilla och titta på alla intressanta människor som vi fått sällsakp av. Ryssarna bjöd på en hel del vild posing, de är det duktiga på...och de bjuder på en stor scen när det ska fotas medan svenskarna nöjde sig med att ta lite mer naturliga kort.



Skepp o hoj! Pirattuffs ;)

Alanyaklippan från havet sett, galet hög!


Killarna som jobbade på båten var superhärliga och tog hand om oss alla gäster, de skämtade och pratade med oss och som avslutning bjöd de på vad de kallade Titanic Show som jag valde att filma för det skulle bara vara för bra för att endast se en gång.

 




Peas n lööööööööööv!

Livet är hårt ibland

Ibland är livet hårt ska ni veta, speciellt idag när jag måste spendera jobbdagen på en båt i solskenet med mina trevliga gäster...ni förstår att jag är sarkastisk nu va?! IDag byter jag hotellträffar mot vår Manavgat båttur för att göra den ännu bättre, så jag sitter och laddar för att kunna ge "pure awesomeness" till mina gäster, det ska bli den bästa turen ever! Lite sol, lite bad, mat, shopping och bara väldigt chill helt enkelt!
Jag ska passa på att de stunderna jag inte är med gästerna, att planera nästa veckas jobb, när jag ska vara på vilka hotell och hur länge och så vidare. Det är även sista veckan utan vårt extraflyg som vi kommer få under sommarens galnaste månader, lite mer gäster och lite mer att göra..perfekt! :)

Igår hade jag annars en lugn och stillsam arbetsdag med hotellservice där jag träffade några få gäster. Som precis som alla andra skulle ner till stranden och lapa sol.
Under min lediga tid mitt på dagen tog jag en promenix ner till centrum och vår restaurang där, Agora..jag tog vägen längs stranden, för strandpromenaden är verkligen underbar.


Strandpromenaden kantas av solstolar och restauranger

Lite överraskande avslutades dagen i Alanya var vi hade möte med vår agent, samt besökte en av våra samarbetspartners där, Palm Beach. Den seriösaste och schysstaste beach cluben i Alanya och nog den bästa jag varit på. Här ska vi fira midsommar, det kommer bli nice. Så ni bjuds på kvällsbilder därifrån, nu ska jag äta lite och göra mig helt redo för denna dag.







I love my life :)

Peas n löööööv folkens! :)

RSS 2.0